T +31 (0)20 4538402 CONTACT OVER ONS KANDIDATEN ZOEKEN LOGIN HOME

 beschikbaar?Project Manager

Project Manager

Werkervaring interimmanager

 Programma Manager S&OP Unilever
Vanuit het Global Planning Team in Rotterdam werd het Sales & Operations Planning-proces in de 20 grootste markten wereldwijd (80% van de omzet) herontworpen. Ik was medeverantwoordelijk voor het inregelen van project management methodieken en daarna voor het remote managen van de implementatie van uniforme systemen en processen.

Resultaten: efficientie met 40% en kwaliteit (business KPI’s) met 10% verbeterd.

 Project Manager Supply Chain-transformatie Ziggo
Moederbedrijf Liberty Global is een programma gestart om de logistieke ketens voor 15 Europese landen te harmoniseren en optimaliseren. Ik was hiervoor binnen Ziggo eindverantwoordelijk, evenals voor de verankering binnen de organisatie. In scope waren Master Data Management, Reverse Logistics, Supply Chain Planning en hierbij leidde ik een project team van 12 mensen.
Resultaten: de gestelde doelen voor de eerste fase binnen tijd en budget gerealiseerd.

 Projectleider EAM-implementatie KLM Equipment Services
Eindverantwoordelijk voor de implementatie van een asset management systeem. Door veelvuldig wisselen van stakeholders en inzichten sloot de tot dan toe ontwikkelde oplossing niet meer aan en diende grondig herzien. Als gevolg hiervan ook het Data Governance Model herontworpen en herbelegd bij de juiste stakeholders. Manager van het project team van 8 medewerkers.

Resultaten: gehele organisatie succesvol naar het nieuwe systeem gemigreerd en getraind.

 Interim Support Manager KLM Equipment Services
Tijdelijke vervanging van de lijnmanager (MT-lid) met aansturing van 6 FTE en het magazijn (externe partij). Drie hoofdtaken: voorbereiden van contractherziening met de in-house leverancier, achterstand wegwerken in de lopende systeemimplementatie en transformeren van de afdeling Support tot Supply Chain Management. Data-onderhoud, retourenafhandeling, planning en inkoop opnieuw gedefinieerd/ herbelegd. Materiaal-/capaciteitsplanning voor preventief en correctief onderhoud op elkaar afgestemd.

Resultaten: concept overeenkomst met in-house leverancier opgeleverd, achterstand in systeemimplementatie ingelopen, afdeling Supply Chain Management op de kaart gezet en algehele servicegraad verbeterd door afstemming van vraag en aanbod van materialen en monteurscapaciteit.

 ERP Project Manager Cosalt Offshore (Aberdeen)
Implementatie ERP-systeem (IFS Applications). Parallel daaraan werd een verbeterslag op alle processen ingezet in een omgeving waar eigenaarschap, procedures en andere cruciale structuren ontbraken.

Resultaten: gehele organisatie binnen een jaar naar het nieuwe ERP-systeem gemigreerd, inclusief grondig herontwerp van de logistieke keten. Uitfaseren oude systemen: £ 97K besparing per jaar.

Opleiding interimmanager

2016 - Masterclass Verandermanagement Twynstra Gudde
2007 - In-company trainings at Brainwave Consultants:
- Interviewtechnieken
- Consultancyvaardigheden
- Presentatietechnieken
- Prince2 Foundation
2003-2004 - E-Learning via ModusLink University:
- Fundamentals of Supply Chain Management
- Supply Chain Planning & Inventory Management
- Supply Chain Management Strategies
- Project Management
1992-1993 - Nederlands & Journalistiek Rijksuniversiteit Groningen
1983-1989 - Stedelijk Gymnasium Apeldoorn

Consultancy interimmanagement a.i. kerncompetenties

Project Management
Project Recovery
Supply Chain Management in combinatie met ERP implementaties

Talenkennis interimmanager

Nederlands - Moedertaal
Engels - Vloeiend
Duits - Gemiddeld
Frans - Basis


Overig

Typering
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ik ondersteun organisaties bij het realiseren van complexe veranderingen, variërend van systeemimplementaties tot het ontwerpen/optimaliseren van diensten en processen in de Supply Chain.
Mijn kracht zit in het combineren van grondige proceskennis, sterke affiniteit met ERP-systemen, onafhankelijke denkkracht en een analytisch vermogen. Vooral in situaties die 'vastzitten' en waar richting moet worden bepaald of nieuwe energie nodig is, maak ik snel meters.

In 20 jaar end-to-end Supply Chain Management en 13 jaar Project Management in internationale organisaties heb ik geleerd dat communicatie, stakeholdermanagement en vooral de menselijke aspecten voorwaardelijk zijn voor een succesvolle en blijvende verandering.
Ik ben Pro-actief, open, creatief, integer en volhardend
Ik breng Inspiratie, respect, betrokkenheid, energie en synergie

 beschikbaar?