T +31 (0)20 4538402 CONTACT OVER ONS KANDIDATEN ZOEKEN LOGIN HOME

 beschikbaar?Interim (Project) Manager - Leidinggevende (Supply Chain-IT)

Interim (Project) Manager - Leidinggevende (Supply Chain-IT)

Werkervaring interimmanager

Asia Express Food BV (Kampen)
Supply Chain Consultant a.i. (okt-22 / nov-22)
Scan van alle logistieke processen (planning, inkoop en warehouse). Check van SAP Hana processen en masterdata. Door het ontbreken van rapporten op basis van SAP velden door het BI team Qlik rapporten laten opstellen. Dit omdat goede rapportage ontbrak aangaande voorraadhoogtes, weken voorraad, data accuraatheid en benodigde ruimte. Nieuwe rol van demand manager wordt geïmplementeerd om beter voorraadbeheer toe te passen waardoor A producten meer op voorraad dan in huidige situatie.

Abbott (Oslo/Galway-remote)
Supply Chain Project Manager a.i. (sep-22 / okt 22)
Kennisoverdracht business Case

Edco BV (Eindhoven & Deurne)
Supply Chain Project Manager a.i. (jul-22 / Aug-22)
Analyseren proces nieuwe klanten (inclusief systemen CRM/ERP en WMS) en raamwerk opgezet om dit te verbeteren. Pareto analyse onregelmatigheden orders, structurele onregelmatigheden in kaart gebracht, team opgezet voor, analyse oorzaken uitgevoerd DMAIC en actieplan om structurele manco’s (3,5%) in orders op te lossen.

Abbott (Oslo-remote)
Supply Chain Project Manager a.i. (dec-21 / may-22)
Business Case samengesteld (Globale Distributie Model) en ook de huidige processen in kaart gebracht aangaande wereldwijde distributie/order & documenten flow. Hierbij de integrale kosten in kaart gebracht van ordermanagement, vrachtkosten (gekoeld) maar ook de verpakkingskosten (speciale verpakking). Bij een gewijzigde opzet. Executie zal plaats vinden Y23 omdat eerst een paar strategische initiatieven uitgevoerd dienen te worden waarvoor dezelfde IT-resources nodig waren.

Eurofins Clinical Diagnostics (Rijswijk)
Operations Manager a.i. (nov-20 / jul-21)
Opschalen van het Hoog Volume Laboratorium van Eurofins in Rijswijk voor PCR testen. Dit voor de verschillende GGD’s. Van de eerste 20 samples voor het RIVM tot hoog volume testen. Met de start van 20 FTE (nov-20) in 1 ploeg tot 180 FTE in 5 ploegen (feb) en vormen ertussen om 24/7 bezetting en snelle doorlooptijd te realiseren. Selecteren teamleads, coachen teamlead en balans houden tussen werkplezier en discipline.

Philips (Eindhoven, HTC)
SAP GTS implementatie manager a.i. (mei-18 / jun-20)
Implementatie van SAP GTS in de markten CN/HK/TW met een go live 1 sep 18, industriële fabriek Batam ID go live 1 nov 18, APAC SG/AU/KR/MY/TH/ID go live 6-jul 19. MET-AFR AE/ZA/TR/SA go live 2-mrt 20 en Rusland go live 6-apr 20. Door ziekte ook project voor de innovatie sites in NL, TGL 9-mei 20 en de start up voor de innovatie sites US en China gedaan. Eerste jaar ook door afwezigheid BPE rol export control de UAT lokaal met de users uitgevoerd. Activiteiten Lokale vereisten identificeren, managen van design, build, SIT, UAT, Training, Cut-Over en nazorg. Ook zorgen dat de Export Control data en Douane data parallel gecreëerd werd op tijd voor de UAT maar later ook als onderdeel van de cut over in het productie systeem.

XPO Logistics (Weert)
Customer Service Manager a.i. (sep-17-apr-20)
Zorgen voor goede operatie gedurende hoogseizoen sep-dec 70% jaarlijks volume (speelgoed & games) en het retouren seizoen jan-mar voor de klant VTech Frankrijk. Afdeling van 6 FTE (goederen ontvangst en het plannen van de externe warehouses, order planning, container en pendelplanning, order fulfilment en VAS.

Oerlikon Eldim BV (Lomm, Nederland)
Planning/Crisis manager Non Convential Machining a.i. (dec-16 / Jun-17)
Vanwege een groot aantal nieuwe projecten voor General Electric was de productie output tot een minimum gedaald in nov/dec-16. Met als resultaat dat GE boetes dreigde te krijgen voor het te laat opleveren van hun turbines. Vanwege deze situatie de rol van crisis manager vervuld. Buiten het opzetten van een planning systematiek de afdelingen engineering/ productie & kwaliteit (10 FTE) dagdagelijks aangestuurd. Daarnaast single point of contact voor GE. Resultaat verbeterde output van 900pcs in feb vs 360 jan, en 1430 pcs gemiddeld gedurende mrt/apr/mei. Het laatste in lijn met budget 2017 (900K per maand).
Warehouse&Shipping Manager a.i. 10FTE (Jun-16 / Oct-16)
Nadat een onwerkbare situatie was ontstaan met leidinggevende het lijnmanagement overgenomen om zodoende de operationele processen gedurende zomerperiode zeker te stellen. Tijdens deze periode flexibiliteit van het team verhoogt. De rol overgedragen nadat intern een oplossing was gevonden.


Océ Printing Systems GmbH & Kg. (Poing, Duitsland)
Business process consulting & implementation a.i. (PPP-UP project) (Jan-15 / Apr-16)
Harmonisatie project van processen en systemen (1 van de 2 sap-systemen afschakelen). In eerste instantie gevraagd voor de eerste 3 maanden van de ontwerpfase maar daarna ook implementatie fase 1 gedaan. Go live voor spares 1-nov-15. Daarnaast implementatie van Ship-it-Smarter. (3PL software) dit om pakketjes te sturen van express dienstverleners alsmede draadloos scannen in het warehouse. In fase 2 worden de EMEA processen naar de nieuwe SAP omgeving gebracht alsmede de Machines en Consumables processen. Voor fase 2 het ontwerp en process design gedaan, daar waar de implementatie tot in 2017 gaat lopen.

Océ Technologies B.V. (Venlo, Nederland)
Team Lead warehouse operations a.i. (Carve Out project) (Dec 13/ Dec14)
Project doel een financiële split creëren van de PPP/OIP Venlo business processen van de Canon EMEA processen binnen de bestaande SAP ERP omgeving.
Voor alle goederen stromen (machines, spares & expendables en consumables) vertegenwoordigde ik de warehouse operatie (100 FTE) in het project team. Met een go live in Jul-14 voor machines, en in nov-14 voor spares en expendables, consumables in de nieuwe bedrijfsstructuur.
Activiteiten ontwerpen en in kaart brengen van bestaande en nieuwe processen. Data analyse, opzetten van test scenario’s, Development testen en coördinatie UAT. Uitvoeren van afschakelen systeem voor go live alsmede de ramp up in het nieuwe systeem


BD Kiestra / Becton Dickinson & Company (Drachten, Nederland)
Project Manager Operations a.i. (Feb-13 / Oct-13)
Project management voor de eerste 3 Total Lab Automation systemen en 3 Work Cell Automation systemen verkocht aan de Noord-Amerikaanse markt. Zwaartepunt van de opdracht was het tijdig updaten van de systemen zodat deze aan alle CSA/CTUV vereisten zouden voldoen. In de praktijk hield dat een re-design van de systemen in. Dit met de processen en systemen van een familiebedrijf wat in de transitie zit naar een corporate inrichting door de overname van Becton Dickinson & Company. Leverdatum stond vast om de omzet in het fiscale jaar 13 te kunnen laten vallen (70% van de omzet 2017).Sohar Aluminium (Sohar, Oman)
Data Manager (2FTE) & Projectmanager HS-codes a.i. (Apr-12 / Nov-12)
Data management geïmplementeerd voor de supply chain afdeling. Controle queries ontwikkeld waarmee data gevalideerd en in systeem geladen kan worden. ABC classificatie geïmplementeerd voor 75000 SKU’s. Geschiedenis van 4 jaar slecht project management zichtbaar gemaakt aangaande HS code/Import codering. Terugdraaien van een geïmplementeerd decreet wat fout opgezet was en een nieuw decreet (op basis van ABC classificatie) overeengekomen met douane autoriteiten (hoofd van de Douane). Hierdoor gevrijwaard aangaande 3 miljoen euro importbelastingen periode 2008-mid 2009. The lay-out overeengekomen hoe informatie aan te leveren voor periode mid 2009 tot einde 2012. Wat als resultaat had dat een deel van de betaalde duties terug gevorderd konden worden en een deel van de bank garanties ook vrij vielen (4 miljoen financieel risico).


Océ Technologies B.V. GLO (Global Logistic Organization) (Venlo, Nederland)
Projectleider spares a.i. (Apr-11 / Feb-12)
Verantwoordelijk voor het beschikbaar verkrijgen van reserve onderdelen voor de nieuwste copier/printer co-ontwikkeling tussen Canon en Océ. Geproduceerd bij een subcontractor in Maleisië.
Dit met een nieuw brake/fix concept om reparatie tijd te verminderen. Daarnaast projectlid om verkoop van Océ portfolio via de Canon saleskanalen mogelijk te maken. Blue printen van global supply chain en het opzetten van communicatie aangaande wijzigingen en masterdata.
Groepsleider Product Life Cycle Management SP&E a.i. (Nov-10 / Mar-11)
Groepsleider afdeling Product Life Cycle management (7FTE), verantwoordelijk voor het infaseren van spares in het wereldwijde servicenetwerk ten behoeve van de populatie machines. Doorvoeren van organisatieverandering van functioneel naar business unit georiënteerd. Met als doel meer aandacht voor voorraden en hoger allocatie niveau. Door nieuwe inrichting de functie van global planning & inventory manager laten vervallen waardoor rapportage groepsleiders direct aan Director SP&E. Parallel hieraan de infasering van het Canon portfolio spares 20000 SKU’s om verkopen van Canon machines via het Océ kanaal mogelijk te maken.
European Distribution Engineer a.i. (Aug-10 / Oct-10)
EDN-Project (European Distribution Network) project om de distributiestromen en kosten van Venlo naar de landen (OpCo’s) in kaart te brengen en daarnaast de stromen in de landen zelf. Daarnaast de distributie omzetten van ex-works Venlo naar ddu/ddp alsmede de planning centraliseren van de OpCo naar HQ’s Transport&Forwarding afdeling. Mijn rol was het duidelijk krijgen van de diverse stromen in Spanje en Italie. Interviewen van de planners&customer service lokaal alsmede de betrokkenen bij de OpCo. Informatie verwerkt in MS Visio met betrekking tot de stromen en de beschrijving van kosten en daarna overname van het transport.


DMV-Fonterra Excipients GmbH & Co. KG (Goch, Duitsland)
Supply Chain Coordinator / Consultant a.i. (Jul-09 / Mei-10)
Coördinatie van het maandelijks S&OP proces en masterplanning voor de fabrieken in (1) Duitsland, (2) Nederland en (2) New Zeeland. Voorraad management betreffende voorraadhoogtes en incourante voorraden. Maken van werkinstructies voor frequent terugkomende werkzaamheden. Bepalen van nieuwe voorraadhoogtes 2010 en long term forecast (5 jaar voor capaciteitsanalyses). Periode dec-apr vooral gewerkt aan de Acquisitie DOMO pharma, in de due dilligence fase, proces in kaart brengen vanaf inkoop grondstof tot aflevering product. Live gaan met nieuw IT-pakket Navision parallel met de integratie van de DOMO activiteiten. Project end-to-end forecasting met wekelijkse monitoring van orders vs beschikbaarheid resultaat fase 1.


Philips Ligthing Lees (Lighting Electronics Europe & Specials). (Oss, Nederland)
Logistic Manager GICC (Global Industrial Competence Center). (Sep-07 / Dec-08)
In september na Core (competences renewal) verantwoordelijk voor alle activiteiten aangaande de afdeling planning&procurement en warehouse (11FTE). Met beperkt aantal FTE zorg dragen voor de levering van actieve componenten (componenten met lange levertijd) aan de subcontractor in China via Oss tot einde Q208. Naast deze “oude” activiteiten ook NPI projecten voor verschillende business units. Introductie van een nieuwe buitentoepassing straatverlichting (laag wattage met dimfunctie, energiebesparend) in de fabriek en de ramp-up. Productie langer in Oss vanwege vertraging van specifiek equipment in Polen. Ook verantwoordelijk voor de introductie van een nieuwe productreeks voor de business line Solid State Lighting.
Business Line Logistic Engineer (Dec-06/ Sep-07)
Introductie van productreeks verlichting voor de detailhandel. Dit voor de Amerikaanse, Europese en Japanse markt. Zwaartepunt het zeker stellen van leveringen aan Amerikaanse markt. Massa productie overgebracht van bestaande reeks producten naar een nieuwe Poolse subcontractor en daarna ook de nieuwe product reeks voor de Amerikaanse markt getransfereerd naar deze subcontractor.
IPLC Planner (Dec-04/ Dec-06)
Productie planning en de customer service voor de business lines Automotive (xenon verlichting) & HID. Samenstellen hoofd productie plan middels het MTP (middellange termijn planning) wat als input gebruikt werd voor de componenten forecast. Coördinatie van HID transfers naar de Philips fabriek in Polen maar ook van Polen naar Oss om te voldoen aan pieken in de vraag.Texas Instruments (via Brunel) (Almelo, Nederland)
Purchase Administrator (Apr-04/Nov-04)
Divisie Sensors&Controls. Methode ontwikkelt en geïmplementeerd voor het registreren en rapporteren van kostenreducties. Andere werkzaamheden aanvragen van offertes en het inkopen/zoeken naar specifieke componenten ingevallen van schaarste. Key-user Oracle.

Philips Enabling Technologies Group (over genomen door de VDL-groep) (Eindhoven, Nederland)
Logistic Engineer (Feb-01/ Jul-01)
Aan verschillende logistieke projecten gewerkt, database in Access gebouwd en geïmplementeerd voor de registratie van knelpunten bij de goederenontvangst. Wachttijdtheorie toegepast op de laad- en lossituatie. Hierdoor inzicht verkregen in de wachttijden en kosten alsmede de resultaten te behalen door plaatsing van extra laad- en losdocks

Opleiding interimmanager

Prince2 foundation & practionar

Management Manufacturing Programm

sep 2001-okt 2003
Radboud Universiteit Nijmegen, Nijmegen School of Management, Bedrijfswetenschappen.
Specialisatie strategisch management. Drs./MSc.

1996-jan 2001
Vervoersacademie (=hogeschool voor bedrijfskunde en logistiek), Logistiek en Economie, Venlo.

Consultancy interimmanagement a.i. kerncompetenties

Autonoom, zelfstarter, inhoudelijk, resultaatgericht, humor en stressbestendig.

Talenkennis interimmanager

Nederlands, Engels, Duits

Overig

IT kennis
Office (erg goede Excel vaardigheden , word, powerpoint, access), Sharepoint, MS Visio, SAP R/3, SAP BW, Lotus Notus, Outlook , Baan, Oracle, Navision (=Microsoft Dynamics), PDMS, LIMO.

 beschikbaar?