T +31 (0)20 4538402 CONTACT OVER ONS KANDIDATEN ZOEKEN LOGIN HOME

 beschikbaar?Interim-manager + Business Consultant

Interim-manager  + Business Consultant

Werkervaring interimmanager

April 1999 – heden

Functie: Zelfstandig Adviseur, Trainer, Coach en Interim-manager.
Bedrijf: te Delft
Branche: Zakelijke dienstverlening

Voor diverse ICT en Techniek bedrijven voer ik trajecten uit die als doelstelling hebben de commerciële resultaten te verbeteren. Kort samengevat bestaat de dienstverlening eruit om te kijken naar de mogelijke verbeterpunten op strategie, organisatie, marketing en sales gebied:
• Advisering over strategie en marketing en activering van de gekozen strategie, coaching van de directie hierbij;
• Onderzoeken van marketing en sales organisatieknelpunten, doen van verbetervoorstellen, uitvoeren implementatieplan;
• Optreden als verandermanager, een mix van interim management, projectmanagement, trainen en coachen.
• Optreden als programmamanager (vercommercialisering algemeen of commerciële invoering nieuwe diensten) waarbij gebruik wordt gemaakt van Prince2 en MS-projects.
• Bedenken, opzetten en ‘driven’ marketingcampagnes en salesacties; marketing en sales plannen;
• Aansturen en interim-managen van communicatie-, marketing-, verkoop-, en sales-support afdelingen;
• Het ontwikkelen en verzorgen van trainingen en workshops.
• Het uitvoeren van business coaching en sales-coach trajecten.

Klanten zijn een aantal grotere organisaties maar ook diverse MKB; klantgrootte vanaf 2 medewerkers tot 8.000 medewerkers. O.a. Getronics PinkRoccade, Brunel en diverse in techniek gespecialiseerde MKB bedrijven.
April 1998 – Maart 1999

Functie: Klantteammanager
Bedrijf: Iquip te Diemen
Branche: ICT-dienstverlener.

In deze functie was ik met mijn team verantwoordelijk voor het uitbouwen van 2, in potentie, grote klanten nl. Akzo Nobel en Philips Nederland. Het team bestond naast mij, uit een jr. relatiemanager, twee projectmanagers en twee consultants. In totaal waren maximaal 25 medewerkers bij en voor klanten ingezet.
Samenvattend waren mijn taken en verantwoordelijkheden: Coachen & motiveren van de relatiemanager, met het klantteam opstellen en uitvoeren van klantjaarplannen, eindverantwoordelijk voor het opdrachtmanagement van de medewerkers in opdracht en betrokken bij werving & selectie van medewerkers voor de klantdoelgroep.
Bij het uitbouwen van de klant wordt de totale dienstverlening van Iquip ( 1400 man groot, dochter van Cap Gemini) ingezet., met name ERP (SAP, MFG-PRO) + componenten (CRM, Trilogy), maatwerk applicaties ( RAD, OO, C++, VB, Lotus Notes) en Projekt/Test/QA/SPI management.


April 1997 –Maart 1998

Functie: Segment Marketing Manager
Bedrijf: IBM Amsterdam
Branche: ICT-leverancier & dienstverlener.

IBM wil graag toegevoegde waarde leveren. Hiervoor zijn een aantal segmenten gedefinieerd waarbinnen brancheoplossingen bedacht kunnen worden waarbinnen zowel hardware, software en diensten van IBM verkocht kunnen worden. Deze oplossingen worden meestal door partners van IBM in de markt weggezet. Voor wat betreft het industriesegment was ik verantwoordelijk voor het binnenhalen van nieuwe partners en het genereren van meer business met de bestaande partners door het bedenken van en laten uitvoeren van marketing acties, maar ook door het bij elkaar brengen van partijen.
Bestaande partners waren o.a. ERP Leveranciers (JDEdwards, Baan, SAP) maar ook CAD en PDM leveranciers.
Nieuwe partners waren o.a. Commit Campina Melkunie, Betagraphix, Unit4
Er zijn diverse succesvolle marketing acties uitgevoerd en er is business gegenereerd via diverse nieuwe partners. Een voorbeeld van een successtory was het wegzetten via een leaseconstructie van 20 RS6000 servers via een partner met een heel specifieke SAP oplossing voor een internationale klant in het industrie segment.

Augustus 1995- maart 97

Functie: New Business Sales/ Accountmanager
Bedrijf: ICT Automatisering B.V. te Rotterdam
Branche: Technische ICT-dienstverlening

Voor de vestiging Rotterdam was ik verantwoordelijk voor het binnenhalen van nieuwe klanten en medewerkers. In deze functie was ik verantwoordelijk voor 'New business' ontwikkeling bij Softwareontwikkelafdelingen van grote bedrijven in West en Midden Nederland alsmede het daarbij zorgen voor voldoende werving & selectie van professionele collegae zodat de groei gerealiseerd kon worden. Mijn taak was vrij breed; het initiëren en voeren van sollicitatie rondes en gesprekken, acquisitie gesprekken bij prospects, voorstel gesprekken, overleg met projectmanager en fieldmanagers(HRM), het samen met consultants, projectmanagers en accountmanagers opstellen van offertes etc.
De aan klanten aangeboden diensten waren heel breed; het doen van een kwaliteitsaudit tot en met het outsourcen van de software ontwikkeling. De insteek daarbij was het adviseren en ondersteunen van de klanten bij het bouwen van informatie en besturingssystemen in een technische omgeving.
De grootste nieuw geacquireerde klanten zijn Peek Traffic te Hilversum, Delft Instruments (Enraf) te Delft, Kon. Marine te Den Helder (CWCS), Chrompack te Middelburg, Ericsson te Rijen en Nedgrahics te Nieuwegein. Bij mijn vertrek waren er bij en voor deze bedrijven 25 medewerkers ingezet. Via een oud-collega heb ik een jaar later vernomen dat dit aantal al was gegroeid naar 50 medewerkers.

Mei 1994– juli 1995

Functie: Accountmanager
Bedrijf: Nashuatec Den Bosch
Branche: Office-apparatuur leverancier

Het was mijn taak om voor een aantal grotere klanten in de regio west Nederland contracten af te sluiten voor het gebruik van Office apparatuur. Met name geïntegreerde leasecontracten op het gebied van copiers en laserprinters. Veel te maken gehad met de acquisitie van nieuwe klanten en met het uitbouwen van bestaande klanten. Ik heb altijd het kwartaal target gehaald en zelfs middels een Europese sales incentive een reisje gewonnen naar Zimbabwe.
Nieuwe klanten O.a. Hokatex/Rentokil, Casema, Gemeente Noordwijk en diverse grote (fusie) schoolgemeenschappen.

Mei 1992 – April 1994

Functie: IT-Manager interne automatisering en commercieel projectleider klantautomatisering projecten
Bedrijf: Samson Regeltechniek Zoetermeer
Branche: Leverancier Meet en Regelapparatuur en industriële automatisering


Mei 1990 – April 1992

Functie: Sales Engineer
Bedrijf: Aristoteles Software B.V. te Voorburg
Branche: IT-Dienstverlening

Ik was verantwoordelijk voor de aquisitie en de verkoop van automatisering projecten ten behoeve van bedrijven in de meet®el industrie. Tevens was ik mede verantwoordelijk voor de realisatie en projectleiding van deze projecten. De klanten bevonden zich met name in de voedingsindustrie en meetinstrumenten branche.
Klanten: Chrompack International, Samson Regeltechniek (indirect ook HAK), Core Laboratories en Shell Pernis.


Augustus -1988/ April 1990

Functie: Software Engineer
Bedrijf: Chrompack B.V. te Delft
Branche: Producent laboratorium meetinstrumenten

Het was mijn taak om op projectbasis software te ontwikkelen voor bestaande en nieuwe apparatuur en applicaties. Hierbij werd zowel ‘ingebakken’ besturingssoftware voor meetinstrumenten als ook software voor PC toepassingen ontwikkeld. Tevens is voor een robotarm de besturingssoftware ontwikkeld waarmee het mogelijk werd om in een omgeving, te gevaarlijk voor mensen, toch onderzoek te kunnen doen.

Opleiding interimmanager

VOOROPLEIDING

1977- 1980 Atheneum B: Rijksscholen Gemeenschap Brielle.
1981 - 1984 MTS Elektronica: Rotterdam Zuid.
1984 – 1988 HTS-E Technische Computerkunde te Rijswijk

VOORTGEZETTE OPLEIDING

maart – december 2006 Promotievoorbereidingsleergang, Dutch Graduate School of Management in -samenwerking met de VU Amsterdam, o.b.v. Prof.Dr.H.Kuipers.
2002 – 2004 MBA Master of Strategic Management, Lemniscaat Management School Tiel
(joint agreement met Cornell University, Ithaca, New York, USA).
Strategie, Organisatie Herontwerp en Implementatie van verandering is de kern van het studieprogramma.
1994 - 1995 Open Universiteit Basis Marketing en Organisatiekunde
1990 - 1991 ISW Voorbereidend Hoger ManagementVAKOPLEIDINGEN / BIJZONDERE CURSUSSEN

2004 Executive Graduate Program: Economics & The Human Resource Dimensions of Globalization, Cornell University, Ithaca, New York, Usa
1997 LAMP Large Account Management (Miller Heiman)
1997 Key-Accountmanagement Euroform
1996 David Bloch presentatie techniek
1996 Schouten & Nelissen Selectie interview techniek
1994/95 Kenneth Smit verkoop techniek
1994/95 Nashuatec telefoontechniek/ verkooptechniekConsultancy interimmanagement a.i. kerncompetenties

Organiseren, enthousiastmeren, motiveren.
ICT kennis en ervaring.
Sales en Marketing kennis en ervaring

Talenkennis interimmanager

Engels lezen, schrijven en spreken goed
Duits lezen en spreken redelijk, schrijven slecht


Overig

Inzetbaar als : Commercieel Directeur, Salesmanager, Interim (Sales) Manager, Verandermanager, Commerciële 0rganisatieadviseur, Coach.


Kenmerken: Spontaan, open, fantasievol, creatief, theoretisch, samenwerkend én competitief, leider, extravert, analytisch, snel schakelend, communicator, improviserend, multi-level, humor, gedrevenheid, initiator, organisator.

Harrisson cultuur type: taakgericht en persoonsgericht
Belbin teamroltype: vormgever, groepswerker en coördinator

Ambities: Samen met een team een bedrijf en/of businessunit op de kaart zetten. Verbeteren business, organisatie en dienstontwikkeling. Balans verbeteren tussen klantbelang, medewerkerbelang en bedrijfsbelang. Korte en lange termijn succes mogelijk maken.
Persoonlijke verdere ontwikkeling als interimmanager.

HOBBIES

Sport: Squash, Hockey en golf
Cultuur: Toneel, cabaret en film
Diverse: Piano studeren en zingen in oratorium koor. beschikbaar?