T +31 (0)20 4538402 CONTACT OVER ONS KANDIDATEN ZOEKEN LOGIN HOME

 beschikbaar?Plant Operations Manager / Director Operations / TPM / Lean

Plant Operations Manager / Director Operations / TPM / Lean

Werkervaring interimmanager

Een enthousiaste en gedreven persoonlijkheid die zijn belangrijkste zakelijke ontwikkeling heeft doorgemaakt als Operationeel Manager/TPM-Lean Manager bij Unilever, Mars, Mead Johnson en Danone-Nutricia.
Door zijn natuurlijke stijl van leidinggeven en het constante enthousiasme om de organisatie en de mens daarin te optimaliseren zijn allerlei veranderingsprocessen succesvol afgerond op verschillende operationele niveaus.Interim Manager:

- Interim Director Operations bij Euroma, Nijkerk/Schijndel

• Producent van kruiden/specerijen en sauzen (rood/wit – pinda). Ik ben verant-woordelijk voor de overall performance voor de locaties Nijkerk (150 FTE) en Schijndel (50 FTE). Deze locaties maken beiden rood/witte sauzen (kook-geëmulgeerde sauzen/dressings) verpakt in allerlei varianten van retail-verpakking tot aan 1000 kg containers. Daarnaast is in Nijkerk een speciale pindafabriek waarin de grootste saté saus fabriek van Nederland is gevestigd. In deze fabriek wordt momenteel een nieuwe pindakaas processing en afvullijn gebouwd (>€9 mln CAPEX) om vanaf eind Q1-2020 jaarlijks grote volumes pindakaas te gaan produceren, wie is er niet groot mee geworden. Implementeren van het CI-programma gebaseerd op SQCDME - KPI’s en de organisatie “fit ” te maken voor haar groei ambitie op alle operationele niveaus (management/teamleiders/staffuncties).2018 – 2019 Danone Nutricia: Start-up Manager Greenfield factory Danone Nutricia

• Start-up Manager, greenfield factory ELN Danone Nutricia Haps: Verantwoordelijk voor de opstart van de nieuwe Greenfield fabriek(€ 250 million investment) in Haps: goederen ontvangst (liquid/powders), processing, sproeidrogen, mixing en blending en verpaklijnen.

o Ik was nauw betrokken bij de originele business case van de nieuwe fabriek (2014-2015)
o Organizational Design (people positioning per area)
o Work place education program (WPO Werk Plek Opleiding)
 Per werkplek een opleidingsplan ontwikkeld en uitgerold; modules voor: Business Fundamentals/Safety/Quality/Performance modules/Equipment knowledge/Raw Material knowledge
 Alle modules worden afgesloten met een theoretisch en praktisch examen
o Manager van het start-up team (ervaren operators/shift-managers/Productie managers), transformatie van constructie naar operationele ramp-up (IQ/OQ/PQ/CV)

• Eind Q1-2019 heb ik de verantwoordelijkheid overgedragen aan het operationele team van Danone-Nutricia Haps.

2013 – 2018 Danone Nutricia, Cuijk: Plant Operations Manager (250 FTE’s)

• Nutricia Cuijk: Op deze productie locatie wordt “speciale” babyvoeding (Nutrilon/Aptamil) geproduceerd voor de wereldmarkt. Doordat ouders en kind het product “blind” moeten kunnen vertrouwen ligt de Quality en Food Safety standaard op een zeer hoog niveau. Om dat niveau te bereiken en te handhaven is het essentieel dat alle proces stappen zijn gestandaardiseerd. Onze medewerkers zijn onze belangrijkste “assets”, wij willen er daarom samen voor zorgen dat iedereen veilig werkt en ook veilig weer thuis komt. Dit bereiken we door zeer betrokken te zijn bij onze medewerkers, ze goed te informeren en ze de juiste opleiding te laten genieten, dat resulteert in het juiste gedrag.
Standaard X Gedrag = Effectiviteit
• Verantwoordelijk voor het gehele operationele proces op de productie locatie Cuijk. Gaf leiding aan twee productie managers (processing/spray dryers en blending/packing), maintenance manager, engineering manager, warehouse manager en performance manager. In vijf jaar de gehele operationele organisatie “fit” gemaakt voor de toekomst. De groei van de gehele organisatie van een 3 naar 5 ploegen vol continu systeem is efficiënt en gestructureerd verlopen. Samenwerking tussen alle afdelingen geoptimaliseerd middels een duidelijk overleg structuur waar binnen eenieder zijn verantwoordelijkheid neemt op basis van vooraf vast gestelde KPI’s. Samen wordt er gewerkt aan verander processen middels een MOC en besluiten worden snel en effectief geïmplementeerd in de organisatie met de daarbij behorende communicatie. Iedereen en elke afdeling moet dag dagelijks werken aan het Nr1. Partner zijn voor de ander, samen werken aan een duidelijke strategie, maar ook samen plezier hebben zijn voor mij de belangrijke ingrediënten voor een gezonde samenwerking en toekomst.

• Operational excellence is zeer gestructureerd in alle afdelingen geïmplementeerd op het SQCDME model. Hierbij worden dagelijks de prestaties van afgelopen 24 uur geëvalueerd in alle afdelingen op 3 nivo’s (operator/ploegoverdracht/management) en vervolgens wordt vooruit gekeken naar de komende 24 uur waar de aandacht op moet liggen om de prestaties (KPI’s) te borgen.


• Safety auditor Danone WISE program: jaarlijks audit ik 3 tot 4 plants van Danone wereldwijd op de WISE elementen (behavior) en de safety basics (standards).2012 - 2013 Danone Nutricia, Cuijk: Technical Manager

• Verantwoordelijk voor Maintenance en Engineering
• Preventive maintenance geïntroduceerd in de fabriek Cuijk middels de RCM methodiek.
• Organisatie aangepast zodat de focus ontstond op preventive ipv curative maintenance. Voorkomen is beter dan genezen


Interim Manager:

- Interim Plant Manager bij Intertaste Nijkerk (Wijko) (11/’10 – 12/’11)
• Producent van sauzen, rood/wit en pindasaus, voor A-fabrikanten en private labels. Opdracht was om operationele organisatie te professionaliseren, aanscherpen GMP/discipline en kwaliteit bewustzijn van de medewerkers naar een hoger plan brengen. De focus lag op de efficiency verhoging van de productie (kook/afvul/verpakking) processen, het verminderen van de operationele verliezen en het optimaliseren van de samenwerking tussen de verschillende disciplines.

- Interim Plant Manager bij Aviko/Rixona BV te Venray (09/’09- 10/’10).
• Producent van aardappel producten, jaarlijks wordt 200.000 ton aardappels verwerkt tot granulaat en vlokken tbv industrie, food service of retail, allen privat labels. Opdracht was om operations organisatie te professionaliseren, aanscherpen GMP/discipline en verder doorvoeren van operational excellence filosofie zodat de operationele kosten daalden terwijl de efficiency steeg.

- Interim Manager Continuous Improvement bij Vion(02/’09- 08/’09)
• Productie Dashboard geïntroduceerd in verschillende vestigingen van Vion tbv centrale ochtend production meeting. In deze meetings werden de KPI’s centraal besproken en de acties bepaald om de operationele verliezen te elimineren. Doelstelling was om te komen tot een dashboard van de verschillende vestigingen zodat we “appels”met “appels”konden vergelijken en met die info de strategie beter konden bepalen voor de verschillende plants.

- Interim Plant Manager Turbo Production (350 FTE’s) bij Mitsubishi Almere.(11/’07-12/’08)
• Productie en Maintenance organisatie professionaliseren naar een georganiseerde en gestructureerde productie organisatie, die stuurt op KPI’s en zich volledig focust op output, kwaliteit en ontwikkeling van de medewerkers.
o Leiderschap geïmplementeerd in productie organisatie, middels interne reorganisatie
o OEE (Operationeel Efficiency) assembly fabriek van 39% naar 63%
o Kwaliteitsafwijkingen/Non Conformity’s teruggebracht met 68%
o Scrap-kosten reductie van 12%
o Balans tijdelijk/vaste medewerker teruggebracht van 40/60 naar 20/80
o Maintenance organisatie gereorganiseerd en opnieuw opgezet zodat de klant (productie) maximaal bediend wordt daar waar nodig, 24/7.
o Deze resultaten neergezet terwijl de Turbo business dat jaar met 30% groeide in het aantal te produceren turbocharger eenheden

2006 - 2007 Mead Johnson, Nijmegen: Plant Manager (115 FTE’s)

o Nieuw leiderschap geïmplementeerd in de productie organisatie, organisatie wijzigingen doorgevoerd middels juiste man/vrouw op de juiste plaats en focus op efficiency voor iedere medewerker middels afbakenen verantwoordelijkheid en implementeren “eigenaarschap”.
o OEE (Operationeel Efficiency) verpakkingsafdeling verbetert dmv het toepassen van TPM-technieken.
o Write-Offs teruggebracht met 45% dmv het nemen van tegenmaatregelen op de verliesanalyse.
o Continuous Improvement programma geïmplementeerd, 5S-implementatie, Autonoom Onderhoud per deelproces en Kaizens toegepast op top drie verstoringen in proces en verpakkingsafdeling.
o Reorganisatie van maintenance: implementeren van een gestructureerd preventief maintenance plan en de juiste man op de juiste plaats met een afgebakende verantwoordelijkheid voor iedere maintenance medewerker.
2006 Mars Veghel: Maintenance Manager

o Verantwoordelijk voor de mechanische onderhoud afdeling.

2002 - 2005 Mars Veghel: Operations Shift Manager


o Verantwoordelijk voor het gehele productieproces met 2 collega’s, van grondstoffen tot verpakt eindproduct in een 5-ploegen model.
o Belangrijkste resultaten:

• TPM/CI geïntroduceerd binnen Mars Veghel, 5S-fabriek, Kaizen methodologie succesvol toegepast op kwaliteitsproblemen en productiviteit verstoringen. Twix mini van C naar A Quality.
• Lean Policy binnen productie ten uitvoer gebracht, 15% FTE’s bespaart op aantal verpakkingslijnen, uitval/afval teruggebracht en lijn efficiency ’s verbetert met gemiddeld 10%.
• Ademende werkrooster schema’s geïntroduceerd binnen de productie organisatie om de enorme pieken en kleine dalen te kunnen opvangen met de “eigen” stambezetting van het personeel


• Kennis en Kunde Programma Productie geïmplementeerd: Hierbij werd voor alle (deel)werkplekken, zowel een theorie als praktijktoets ontwikkeld en vervolgens werd de medewerker een training aangeboden indien noodzakelijk (Gap). Deze ontwikkeling was noodzakelijk met het oogpunt op de flexibiliteit van inzetbaarheid van de medewerkers toekomstgericht, “de ademende fabriek”.2000 - 2002 Unilever, Unox Oss: TPM-Manager (Plant)

o TPM is een manier van werken die ontwikkeld is door het Japanse instituut JIPM, focus is continu verbeteren door verliezen te elimineren.
o Als TPM-Manager ben je verantwoordelijk voor de totale voortgang van het gehele TPM-programma. Binnen de organisatie had de TPM-manager een adviserende en coördinerende rol naar productie-management en operators. In praktische zin besteedde ik veel aandacht en tijd aan de productiemanagers/operators om hun te begeleiden in het toepassen van de TPM-tools (5S, autonoom onderhoud en gerichte verbeteringen) binnen de productieomgeving.


1999 - 2000 Unilever, Unox Oss: Production/Project Manager

o Productiemanager van de vul en verpaklijnen, deze werkten in een drie-ploegendienst en bestonden in totaal uit 60 operators.
o Een groot project binnen Unilever genaamd Bermuda resulteerde erin dat het gehele afdelingsvolume werd verplaatst naar een Belgische vestiging. Mijn rol als productiemanager werd een dubbele rol van projectleider voor de transfer van de machinerie en kennis en daarbuiten een personal coach om alle operators voor te bereiden op een andere werkplek binnen of buiten de organisatie.

Opleiding interimmanager

2016 Danone MATE-training: Management At The Edge
2015 Safety Auditor training Danone (WISE – Safety basics)
2013 Engineering Project Management Course SHERPA, Athene.
2006 – 2007 Kepner Tregoe, Reliability en Maintenance Engineer
2002 - 2006 Diverse Line Manager Excellence Trainingen Mars Inc.
2000 TPM, TPM Instructors Course, officieel gecertificeerd door JIPM, Milaan


1997 – 1998 Post-HBO, Bedrijfskundig Management, Breda
1986 – 1992 HAS, Levensmiddelentechnologie, specialisme vlees/zuivel, Den Bosch
1980 - 1986 Havo, Vincent van Gogh, Oss

Talenkennis interimmanager

Nederlands
Engels

 beschikbaar?