T +31 (0)20 4538402 CONTACT OVER ONS KANDIDATEN ZOEKEN LOGIN HOME

 beschikbaar?Manager QEH&S

Manager QEH&S

Werkervaring interimmanager

• Oktober 2008 – oktober 2009
Rosti (Nederland) B.V. - Tilburg
Verander Manager (QESH) tijdens reorganisatie van het bedrijf en opzetten van nieuwe structuur.

• September 2007 – oktober 2008:
SAPA Profiles NL B.V. (voorheen Alcoa) - Drunen
Het begeleiden en implementeren van de overgang van Alcoa naar Sapa op het gebied van EH&S. Zeer grote nadruk op veiligheid en milieu.

• Januari 2007 – Augustus 2007:
IHB-Pendants B.V. - Zwolle
Optimalisatie van het product en de processen d.m.v. het toepassen van o.a. 5S, lean manufacturing en Supply Chain Management methodieken. Reorganisatie van een machinefabriek naar een assemblage bedrijf dat hoogwaardige producten maakt voor de intramurale gezondheidszorg.

• Juni 2004 – Januari 2007:
TeleflexGFI Europe B.V. - Gorinchem
Drie Nederlandse bedrijven samengevoegd onder één dak in Gorinchem. Verantwoordelijke Quality EH&S (KAMV) Manager voor tier 1 en 2 automotive plants in Nederland, Frankrijk en Italië. Tevens verantwoordelijk voor facilitair management en gebouwenbeheer.
ISO9001-2000 certificaat behaald in oktober 2005.

• Juni 2003 – juni 2004:
ConnectSystems Nederland B.V. - Rijen
Kabelfabrikant in de ruimste zin van het woord. Verantwoordelijk voor opzetten en implementeren van alle kwaliteits-, ARBO- en milieuzaken in zowel Nederland als bij productie-plant in Vrable / Slowakije en Oradea / Roemenië. Opzetten en begeleiden nieuwe projecten, klachtenafhandeling. Opzetten van systemen en inrichten van stroomlijnen door de productie (lean manufacturing en 5S).
In oktober 2003 certificaat ISO9001-2000 behaalt.

• December 2002 – juni 2003:
Inalfa Metal Products - Venray
Het begeleiden en voorbereiden van een nieuw NedCar-project (Mitsubishi en Smart) vanuit het standpunt van kwaliteit. Het verzamelen van de benodigde papieren en documenten voor de PPAP-procedures (QS9000 / ISO TS 16949) en goedkeuringen. Het maken van risicoanalyses, FMEA’s, controlplannen, flow charts etc.
Voorbereiden van alle benodigde informatie betreffende het project (New Concept Car) naar NedCar.
Na goedkeuring, de begeleiding en voorbereiding van de producten naar SOP-datum.Juni 2001 - september 2002: Bedrijfsleider - Swinkels.3D B.V. – Stands, decors en interieurs.
Verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding in het bedrijf (25 personen) alsmede de planning van projecten en personeel. Tevens verantwoordelijk voor de debiteuren en crediteurenbewaking, voor- en nacalculaties en sales- en after sales activiteiten.
Ook behoort tot mijn takenpakket het afgeven en controleren van budgetten en het organiseren en agenderen van de tweewekelijkse MT-vergaderingen waarin korte en lange termijn visies en doelstellingen besproken worden en beleidsmatige beslissingen genomen worden door de juiste knopen door te hakken middels strategische planning(en).
Als gevolg van de economische teruggang: faillissement per eind september 2002.


1992 - 2001: Quality Control Manager – Van Oerle Alberton B.V. Safety Belt Webbing. (textielbedrijf)
Verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van de kwaliteitsdienst (12 personen). Het bewaken van interne- en externe specificaties. Het verrichten van product- en procedure audits. Klachtenafhandeling. Contacten met klanten (OEM / after sales) d.m.v. schrift of telefonisch maar ook d.m.v. bezoeken (wereldwijd). Onderzoeken van verbeteringen binnen het bedrijf als wel bij onze klanten en, waar mogelijk, implementeren. Ontwikkelen van korte- en langetermijn strategieën op het gebied van kwaliteit, inkoop, sales en after sales.
Wetenswaardigheden:
· 1995: opzetten en opstarten van een nieuwe kwaliteitsdienst bij het (toen op te starten) zusterbedrijf in Collingwood – Canada.
· 1997: opzetten en opstarten van een autogordelband ververij plus confectie afdeling bij het zusterbedrijf in Hamamatsu – Japan.
· 1998: behalen van het ISO-9001+9002 certificaat.
· 2000: behalen van het QS-9000 certificaat.

1987 - 1992: Quality Auditer – Van Oerle Alberton B.V. – Safety Belt Webbing.
Verantwoordelijk voor de leiding over het test laboratorium/meetkamer (3 personen) en voor alle interne product audits.
Door uitbreiding van de kwaliteitsdienst van 1 persoon per ploeg (drie-ploegendienst) naar 3 personen per ploeg verantwoordelijk voor het opzetten van een audit programma plus het verder automatiseren van de fouten herkenning en werk en testmethodes.


1985 - 1987: Inkoper – Christian Salvesen.
Verantwoordelijk voor de inkoop en distributie van diepvriesproducten voor verschillende supermarkten in zuid Nederland, waar onder Albert Heijn en Edah.Opleiding interimmanager

Opleidingen en cursussen: (met diploma of certificaat)
· HAVO (Nederlands, Engels, Duits, Wiskunde, Natuurkunde, Scheikunde)
· Lerarenopleiding Tilburg: Duits-Nederlands
· Betex – textielschool
· K.D.I. Rotterdam – Bedrijfskundige Statistiek en Kwaliteitskunde
· Management cursus: omgang met personeel
· Management cursus: De leidinggevende als coach
· Loyd’s Quality Register – Cursus auditing
· MiniMBA general management op de Business School Netherlands
· Rijbewijs B+EConsultancy interimmanagement a.i. kerncompetenties

QEH&S deskundige, peoples manager, project manager, verbeter manager. Gedreven en doorzetter.

Talenkennis interimmanager

Nederlands, Engels, Duits en Frans

Overig

Computerkennis:
Windows, Word, Excel, Acces, Exact, Project, MS-outlook, Power-point, AS400, MS-Axapta.


 beschikbaar?