T +31 (0)20 4538402 CONTACT OVER ONS KANDIDATEN ZOEKEN LOGIN HOME

 beschikbaar?Interim operationeel manager / Senior Projectmanager

Interim operationeel manager / Senior Projectmanager

Werkervaring interimmanager

5/2005 tot heden: Interim manager en projectmanager als zelfstandig ondernemer

Corio n.v. / Corio Britelayer BV
Projectmanager en ICT lead bij het opzetten van een aanbieder van loyaliteitsprogramma’s voor winkelcentra. Als projectmanager verantwoordelijk voor de dienstontwikkeling bestaande uit adaptive mobile apps, adaptive websites, self-service informatiezuilen, datamining tools en CRM/CMS systemen. Deze zijn middels aanbestedingen ontwikkeld en overgedragen naar een nieuwe interne organisatie die het geheel in onderhoud heeft genomen. Verantwoordelijk voor de product- en dienstontwikkeling. Prince2 werd gebruikt als projectmethodiek, en Agile/Scrum werd gebruikt als ontwikkelmethodiek.

Projectmanager voor het realiseren van gecombineerde publieke / private WiFi netwerken in 20 nederlandse winkelcentra, met o.a. als doel om met de data relaties te leggen tussen surfgedrag en koopgedrag.

KPN N.V.
Business projectmanager voor product- en dienstontwikkeling voor de grootzakelijke (LME) markt bij deze telecomaanbieder. Verantwoordelijk voor de aansturing van projectmanagers die voor deze markt diensten ontwikkelen en vernieuwen. Tevens vervangend programma manager.

Stichting Nederlandse Gamedagen:
Als directeur verantwoordelijk voor de organisatie van de Nederlandse Gamedagen / Festival of Games 2006, 2009, 2010 en 2011 en internationale representatie van de Nederlandse Game industrie tijdens internationele evenementen.

G4 (Gemeenten Utrecht, Amsterdam, Den Haag en Rotterdam):
Ontwikkelen van een online strategie voor internationale profilering van Nederlands vastgoed.

Stichting voor ouders met gehandicapte kinderen:
Uitwerken van een plan van aanpak voor de implementatie van een online strategie.

Accountantskantoor:
Marketingonderzoek voor het toetsen van een Internet concept voor het accountantskantoor.

Internet Service Provider - Projectmanagement:
Projectmanager voor integratie van de productlijnen binnen de portal en rebranding van digitale communicatie- en verkoopkanalen.

Liefdadigheidsinstelling in de zorg - Adviseur due dilligence:
Geadviseerd over de kwaliteit en waarde van een portal (belevingswereld op internet) wat gebruikt is in de overweging om de betreffende portal over te nemen.

Verzekeraar - Projectmanagement:
Testmanagement van een extranet portal en backoffice systemen.

Zorgprijzen:
Initiatiefnemer voor een website voor het vergelijken van ziekenhuistarieven op Internet.

Zorgverzekeraar - Offerteproces:
Bij een zorgverzekeraar is de productdefinitie voor de Inkomensgarantieverzekering en de nieuwe zorgverzekering vertaalt naar een offerteproces voor de verkoopbinnendienst.

5/2004 - 4/2005
Zorgautoriteit i.o. te Utrecht
Projectleider communicatie
Als projectleider zijn de volgende rollen ingevuld:
- Projectleider van een nieuwe (thema)website van CTG/Zaio.Projectleider voor het opzetten van een afdeling publieksvoorlichting waar burgers via een 0900 nummer vragen kunnen stellen aan CTG/Zaio. In dit project zijn de businessprocessen vastgelegd, mensen aangetrokken en (ICT) middelen neergezet.
- Adviserend naar beleidsmakers t.a.v. wetgeving
- Initiatiefnemer netwerkgroep Marktwerking Fysiotherapie

2/2002 - 4/2004
Multimedia Skills BV te Driebergen
Management Consultant
Bij dit organisatieadviesbureau zijn o.a. de volgende opdrachten uitgevoerd:

Electronisch Assurantie Beurs Systeem (e-ABS):
Verantwoordelijk voor het tactisch beheer van het elektronisch Assurantie Beurs Systeem (e-ABS) en de bewaking van de businessprocessen. E-ABS is het communicatie- en documentmanagementsysteem voor makelaars en verzekeraars die zich bezig houden met hoge risico verzekeringen. Tevens hoofd van het projectbureau voor een periode van drie maanden en Projectmanager (gedelegeerd opdrachtgever) van het operationaliseren van e-ABS.

Hulpmiddelen Informatie Centrum:
Projectleider (gedelegeerd opdrachtgever) van de realisatie van een klantcontactportaal, het Hulpmiddelen Informatie Centrum. Verantwoordelijk voor het opstellen van de functionele eisen, het projectmanagement voor de implementatie ervan, het uitvoeren van de User Acceptance tests en de operationele oplevering.

1/2001 - 12/2001
Ex'ovision B.V te Austerlitz
Technisch directeur
Deze start-up verkoopt breedband beeldcommunicatiediensten en -apparatuur. Verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het testen van een nieuwe generatie beeldtelefoon, de productie ervan, logistiek en support. Daarnaast verantwoordelijk voor de interne automatisering.

3/1999 - 12/2000
Logica Consulting in De Meern
Internet Consultant
Logica Consulting (tegenwoordig LogicaCMG) biedt management consultancy diensten in de telecommunicatie sector. In de functie Internet Consultant waren er ruwweg twee werkgebieden; projectmanagement en ontwikkeling van Internet bedrijfsstrategie. Voorbeelden van enkele projecten:

Zon Nederland N.V. (Versatel)
Programma management van de activiteiten voor de marktintroductie van deze aanbieder van gratis internettoegang. Verantwoordelijk voor het afstemmen van de deelprojecten, waaronder de portal, techniek (waaronder het inregelen van de test- en acceptatieprocedure), marketing, leverancierselecties en de helpdesk. Rapporteerde aan het management van Versatel.


Nederlandse Spoorwegen
Projectcoördinatie van de uitrol van mobiele communicatiediensten. Verantwoordelijk voor de dagelijkse projectvoortgang, waaronder het begeleiden van projectteamleden en het stroomlijnen van de diverse deelprojecten (ontwerp, implementatie, test en acceptatie), zoals logistiek, systeemintegratie, training, en communicatie. Daarnaast verantwoordelijk voor het beschrijven van het concept, het opstellen van RFI's en RFQ's, het participeren in contractonderhandelingen met de telecom operator.

6/1997 - 3/1999
The Kitchen te Zeist
Projectmanager
The Kitchen was een dochter van VODW, marketing & management consultants. De hoofdtaken waren het binnen tijd en budget opleveren van websites (coördineren van ontwerp, implementatie en tests), planning van personeel, onderhouden van contact met de klanten, ondersteunen in acquisitietrajecten het ontwikkelen van web concepten.

4/1996 - 5/1997
Access Graphics BV te Amstelveen
Technical support engineer
Dit bedrijf is een pan-Europese distributeur van high-end computerproducten van merken als Sun Microsystems, Silicon Graphics, Netscape en Adobe. In het takenpakket zat het bieden van technische (verkoop) ondersteuning, advisering van klanten en het trainen van wederverkopers. Daarnaast succesvol een call-tracking systeem opgezet voor de helpdesk, en deelnemer van een taskforce voor kwaliteits- en communicatieverbetering.

Opleiding interimmanager

9/1990 - 3/1996
Universiteit Twente te Enschede
Ingenieur Elektrotechniek met een aantekening in Technische Bedrijfskunde. De specialisatie van deze aantekening was in Marketing en Financiële aspecten van het bedrijfsbeleid. Afstudeerrichting: Micromechanica.

Consultancy interimmanagement a.i. kerncompetenties

Passie voor project management, concept- en productontwikkeling van digitale diensten en toepassing van electronische producten. Denk aan loyaliteitsprogramma's, verzekeringsproducten, publieke WiFi netwerken, videoconferencing,... kortom het tastbaar maken van de digitale dienstverlening.

Gespecialiseerd in het combineren van product marketing skills met ICT en electrotechnische know-how.

Meer dan tien jaar ervaring in nieuwe media, productontwikkeling en projectmanagement, waaronder Prince2 en Agile/SCRUM

Doorbreekt klassieke approaches met de inzet van community technologie zoals php, mysql, json/rest interfaces, wanneer het kan maar snapt ook wanneer een enterprise oplossing een maatwerk of corporate oplossing vereist

On time, on target on budget


Talenkennis interimmanager

Nederlands, Engels (uitstekend) en Duits (matig)

 beschikbaar?