T +31 (0)20 4538402 CONTACT OVER ONS KANDIDATEN ZOEKEN LOGIN HOME

 beschikbaar?project en of contractmanager

project en of contractmanager

Werkervaring interimmanager

2011-02-01- tot eind 2011
Stork Technical Services b.v.
Interim projecmanager
• Verantwoordelijk voor het managen van een pipingklus op een powerplant in een zeer moeilijke politieke omgeving.
• Opbouwen van een claim dossier
• Contractontbinding en aansturing van de juridische afhandeling


2009-01-02 tot medio 2011
Stork Thermeq b.v.
Interim projecmanager
Verantwoordelijk voor het E.P.C. complete scope koelwatersysteem, incl condensor en regelfilosofie richting het DCS systeem van Alstom (lot 1, 2 en 3) Essent Claus C centrale in Maasbracht. Kenmerken van het project: Hoge kwaliteitsnorm i.v.m. afhankelijkheid van dit systeem, te kwalificeren als retrofit, risico op verborgen long lead items. Aanneemsom excl provisional sum, opties en change orders: €25.000.000-. Meerwerk ca € 9.000.000,--.


2008-01-02-2009
ASML-GTI
Interim projectleider
Verantwoordelijk voor het werktuigbouwkundige gedeelte van de nieuwbouw van 6000m2 cleanroom, 6000 m2 technische ruimte en central utility building voor de ontwikkeling en productie van een nieuwe generatie chip machines. Kenmerken van het project: zeer korte doorlooptijd, zeer hoge kwaliteitseisen, risicovolle contractconstructies. Totale projectgrootte, excl. Bouwkundige gedeelte: €48.500.000,--.
2007-2008
CBP Hongarije
Interim projectmanager
Pre engineering en deel engineering van een vervolginvestering van 17.000.000 voor vervanging van bestaande batchreactoren door een continu reactor met oliecondensatietorens, scrubbers, energy generation, mixing line voor rubbercompounds, etc.

2007
CBP Hongarije
Interim projectmanager
Engineering, bouw, inkoop, commisioning van een commercial pilotplant in Hongarije. Deze poeder processing plant is volgens ATEX richtlijnen gebouwd en binnen de gestelde termijn en budgetten gerealiseerd. Projectgrootte 4.000.000.


2006-2007
CBP Hongarije
Interim projectmanager
Onderzoek naar bestaande batchreactoren in Hongarije om inzicht te kunnen krijgen hoe reactoren geschikt te maken voor productie van hoogwaardige carbon ipv olie waarvoor deze reactoren ontworpen waren. Het onderzoeksrapport bevatte een aantal aanbevelingen die daadwerkelijk met succes zijn geïmplementeerd.

2006
CBP Hongarije
Interim projectmanager
Onderzoekstraject t.b.v. een vertaalslag van laboratorium ervaring naar een werkende proeffabriek. Hiervoor werden gebruikte machines en apparaten gereviseerd die op een simpele maar doeltreffende manier aan elkaar werden gekoppeld. Doelstelling van dit traject was; inzicht krijgen hoe dit carbon zich in bulkhandling gedraagt, ervaring opdoen die gebruikt kan worden voor definitieve lay-out commercial plant, gegevens creëren om haalbaarheidsstudie te kunnen doen, verkrijgen van proefbatches voor onderzoek en marketingdoeleinden.
Alle doelstellingen zijn hier verwezenlijkt.

Hieronder worden een beperkt aantal projecten weergegeven die uitgevoerd zijn door mijn bedrijf. Dit bedrijf heb ik in 2006 verkocht. Na deze verkoop hen ik als ZZP-er de bovengenoemde projecten uitgevoerd.

2003-2004
Kloosterboer
Leverancier fabrikant
Complete ombouw en uitbreiding van een tankenpark in een blendstation voor vruchtensappen. Tanks werden verhoogd, voorzien van pompen, appendages, CIP installaties, koppelborden, bordessen en besturing. Alles uitgevoerd tijdens normale productie. Uitvoering sanitair.
Periode
Opdrachtgever
Functie
Opdrachten
2000-2001
Kloosterboer
Leverancier fabrikant
Engineering, fabricage en installatie van een smeltinstallatie t.b.v. batchgewijs smelten van 30 ton diepgevroren vruchtensappen binnen een tijd van 2 uur. Hiervoor is ook vooronderzoek middels een pilotopstelling gedaan om een aantal knelpunten te onderzoeken. Eén van deze punten was om de haalbaarheid van de eisen op het gebied van de temperatuurhuishouding te onderzoeken. Uiteindelijk is een installatie gebouwd waar 800 ton ijs mee gesmolten is.
Doelstellingen van het vooronderzoek zijn gehaald en de uiteindelijke installatie is binnen de gestelde termijn en budgetten geleverd.


1997
Pliva voormalig Joegoslavië
Leverancier/fabrikant
Engineering, fabricage en levering van diverse lijnen t.b.v. productie van medisch actieve stoffen. Levering omvatte, stortkabinnetten, rollenbanen, glove boxes, absoluutfilters, bordeseen, hoppers, feeders en de complete automatisering. Testopstellingen zijn door ons in Nederland gebouwd t.b.v. de afname. Alles is binnen de afgesproken termijn en budgetten geleverd .

1994-1996
Mobeed Saoedi-Arabië
Leverancier/fabrikant
Engineering, fabricage en levering van proces- en luchtzuiveringsapparatuur t.b.v. een insecticide fabriek in Saoedi-Arabië. De exporttransactie ter waarde van 1,500.000 is ruim binnen de gestelde termijn geleverd waardoor een bonus i.p.v. een boete van toepassing was. E.e.a. is “stekkerklaar” aangeleverd en er was geen back up nodig na levering.

Opleiding interimmanager

HTS WTB no degree

Consultancy interimmanagement a.i. kerncompetenties

• Na de verkoop van mijn bedrijf in 2006 ben ik als zelfstandig interim-manager aan de slag gegaan. Mijn voorkeur ligt bij het managen van grotere industriële projecten en of projecten waar politiek handelen vereist is, risicomanagement en contractmanagement belangrijk zijn.
• Door mijn sterke affiniteit met risico en contractmanagement, behoort de inzet als een sterke contractmanager en of risico manager bij kleine of grotere projecten tot de mogelijkheden.
• Mijn sterk analytische en inlevend vermogen maakt het managen van bedrijfsmatige veranderingsprocessen ook tot de mogelijkheden.

• Ik heb een sterk analytisch en inlevend vermogen, ben een echte people-manager en weet met de juiste vorm van politiek beeldvormingen positief te beïnvloeden Ik ben stressbestendig, kan mijn mannetje staan in discussies, maar weet op een professionele manier privé en werk te scheiden. Ik kan goed luisteren en zal me pas inhoudelijk in materie gaan verdiepen (b.v. op technisch vlak) indien dit echt nodig is.Talenkennis interimmanager

Engels woord en geschrift goeg, Duits woord goed, schrift redelijk, Frans woord redelijk. Nederlands woord en geschrift uitstekend

 beschikbaar?