T +31 (0)20 4538402 CONTACT OVER ONS KANDIDATEN ZOEKEN LOGIN HOME

 beschikbaar?consultant en interim manager

consultant en interim manager

Werkervaring interimmanager

1.
Senior Consultant bij Involvation (adviesbureau dat zich richt op het verbeteren van de supply chain en de besturing daarvan)
maart 2008 - heden
Taken & verantwoordelijkheden: Het bedenken en uitvoeren – in concept en in detail - van goede supply chain processen en oplossingen.

2.
Eigenaar en Oprichter van een Interim Management bureau (interim management en consultancy)
november 2003 - heden
Interim management opdrachten bij:
a. AKAPP-STEMMANN
b. SSL International
c. Nijdra
d. Fisher Scientific
e. OPG Groothandel
f. FreshSupport

a. Teamleider Operations bij AKAPP-STEMMANN (specialist in mobiele stroomoplossingen)
december 2007 - heden
Taken & verantwoordelijkheden: Managen van de afdelingen Inkoop, Logistiek en Assemblage, (her)implementatie van delen van een recent in gebruik genomen ERP-systeem en uitstekende prestaties in termen van customer service, backorders en voorraadomloopsnelheid.

b. Central European Planning Controller bij SSL International (fast moving consumer goods; o.a. de merken Durex en Scholl)
februari 2007 - november 2007
Taken & verantwoordelijkheden: Leiden van de afdeling Central European Planning, eindverantwoordelijk voor een maximale beschikbaarheid van producten tegen minimale kosten en zorgdragen voor effectieve communicatie tussen Central European Planning en landenorganisaties.

c. Business Unit Manager bij Nijdra (toeleverancier van fijnmechanische assemblages en onderdelen)
juli 2006 – januari 2007
Taken & verantwoordelijkheden: Eindverantwoordelijk voor de afdelingen Logistiek, Inkoop en Assemblage. Waarneming van taken van de DGA (o.a. contacten onderhouden met grote accounts als ASML en Philips Medical Systems). Consultancy bij de formulering van een nieuwe ondernemingsstrategie. Ondersteuning van de Managers Logistiek, Inkoop en Assemblage bij het herontwerp van hun afdelingen.
Resultaten: Nieuwe ondernemingsstrategie is geformuleerd in samenwerking met de DGA. Operationele plannen voor de afdelingen Logistiek, Inkoop en Assemblage zijn afgerond en in uitvoering. Deze plannen hebben geleid tot een verdere verbetering van de leverbetrouwbaarheid van leveranciers en aan klanten met 15%.

c. Supply Chain Consultant bij Nijdra (toeleverancier van fijnmechanische assemblages en onderdelen)
mei 2006 - juni 2006
Taken & verantwoordelijkheden: Hands-on ondersteuning en coaching van de Logistiek Manager. Analyse van en advies over de inzet van het ERP-systeem.
Resultaten: Verbetering van de supplier en customer delivery performance met ruim 10%. Concrete aanbevelingen om het ERP-systeem effectiever te gaan gebruiken.

d. Operations Manager bij Fisher Emergo (groothandel in benodigheden voor laboratoriumonderzoek, industrie en veiligheid)
mei 2005 - april 2006
Taken & verantwoordelijkheden: Eindverantwoordelijk voor de afdelingen Voorraadbeheer en Magazijn. Aanbrengen van structuur en planmatig werken in beide afdelingen. Opzetten van professioneel voorraadbeheer, magazijnbeheer en introductie van KPI’s.
Resultaten: Implementatie van professioneel voorraadbeheer en magazijnbeheer. In gebruik genomen sets KPI’s. Hersteld vertrouwen in de positie van de Operations Manager. Personeelsreductie in Magazijn met 20%.

e. Voorraadbeheerder bij OPG Groothandel (groothandel in medicijnen)
december 2004 - maart 2005
Taken & verantwoordelijkheden: Efficiënt voorraadbeheer van een distributiecentrum in Staphorst en een servicecentrum in Amsterdam. In teamverband finetuning en parametrisering van JD Edwards, dat als DRP-pakket in gebruik is.
Resultaten: Servicegraad van 98,5%, voorraadomloopsnelheid van 40 en een verbeterd gebruik van JD Edwards.

f. Management en Supply Chain Consultant bij FreshSupport (onafhankelijke kaasverpakker)
februari 2004 - oktober 2004
Taken & verantwoordelijkheden: Advies op het gebied van strategie. Het uitdragen van de strategie in de organisatie en het ontwikkelen van managementcompetentie bij het middenmanagement. Specifiek ondersteunen van de Manager Bedrijfsbureau bij het inrichten en verbeteren van zijn afdeling.
Resultaten: Het opstellen van SWOT’s en actieplannen per afdeling. De invoer van het gebruik van de Deming-cirkel (PDCA) en multidisciplinaire teams (SGA’s) als tools voor (continu) verbeteren. In projectverband een OEE-verbetering van een aantal verpakkingslijnen met 50%. Reductie headcount op het bedrijfsbureau met 30%.

3.
Interim Manager in dienst van YACHT (interim management en consultancy)
augustus 1999 - januari 2004
Interim management opdrachten bij:
a. Westland Kaas Groep
b. Eaton Automotive
c. Agri Retail
d. Banta Global Turnkey

a. Project Manager bij Westland Kaas Groep (verkoop en marketing van merkkaas)
maart 2003 – januari 2004
Taken & verantwoordelijkheden: Leiding geven aan een projectgroep met als projectdoel het inrichten van een nieuwe logistieke afdeling, die een deel van Westland’s supply chain gaat besturen: Master Planning van verpakte kaas, rijping van kaas en logistieke inkoop van kaas. De op te leveren onderdelen zijn: processen, personeel en inrichting van het ERP-systeem.
Resultaten: Succesvolle oplevering op 31 december 2003, de projectgroep is later door de directie van Westland onderscheiden.

a. Logistiek Coördinator bij Westland Kaas Groep (verkoop en marketing van merkkaas)
november 2002 - februari 2003
Taken & verantwoordelijkheden: In kaart brengen van Westland’s supply chain en advies verstrekken over mogelijke verbeteringen.
Resultaten: Overname van de logistieke inkoop van kaas. Adviezen en scholing op het vlak van forecasting, adviezen over voorraadbeheer en verpakkingsplanning van kaas.

b. Operations Manager bij Eaton Automotive (2nd tier automotive leverancier)
juni 2002 - augustus 2002
Taken & verantwoordelijkheden: Operationeel en logistiek aansturen van nieuwe productielijn van vouwinstrumenten voor buitenspiegels van personenauto’s.
Resultaten: Succesvolle en tijdige opstart van serieproductie en klantleveranties op basis van een gegeven projectplanning, waarna de lijn gereed is gemaakt voor verhuizing naar Ierland.

b. ERP Projectlid en ERP Key User bij Eaton Automotive (2nd tier automotive leverancier)
januari 2001 - mei 2002
Taken & verantwoordelijkheden: Als projectteamlid namens de afdeling logistiek verantwoordelijk voor de implementatie van logistieke modules van ERP-pakket JD Edwards (order entry, MPS en MRP). Tevens verantwoordelijk voor de aansturing van drie key-users voor order entry, MPS en MRP en training van gebruikers.
Resultaten: Succesvolle implementatie en als key-user namens Planning het begrip en gebruik van het ERP-pakket verbeterd

b. Production Planner bij Eaton Automotive (2nd tier automotive leverancier)
mei 2000 - december 2000
Taken & verantwoordelijkheden: Planning (afroep inkoopdelen en productie) van productielijn van vouwinstrumenten voor buitenspiegels van personenauto’s. Intensief contact onderhouden met Europese leveranciers en global accounts. Sparringpartner voor en plaatsvervanger van logistiek manager. Key-user ERP-systeem.
Resultaten: Delivery performance is verbeterd met 20% en voorraadhoogten zijn met de helft verlaagd (uitgedrukt in days on hand (DOH)). Verbeterd gebruik van ERP-systeem door logistieke afdeling.

c. Warehouse Manager bij Agri Retail (retailketen in agrarische en DHZ-artikelen)
februari 2000 - april 2000
Taken & verantwoordelijkheden: Aansturing van het centraal warehouse ten dienste van 250 winkels verspreid door Nederland. Gericht people management als gevolg van voorgenomen sluiting en verhuizing van het warehouse. Key-user bij ingebruikname van nieuw informatiesysteem.
Resultaten: Operationeel blijven op een acceptabel niveau van het warehouse in het licht van voorgenomen sluiting/verhuizing.

d. Warehouse Supervisor at Banta Global Turnkey (turnkey services voor OEM’s van computerrandapparatuur)
augustus 1999 - januari 2000
Taken & verantwoordelijkheden: Aansturing van het warehouse. Analyse en oplossing van administratieve en fysieke voorraadverschillen. Sparringpartner van Logistiek Manager omtrent inrichting van nieuw hoogbouwmagazijn.
Resultaten: Met behulp van de introductie van cycle counting blootleggen en elimineren van oorzaken van voorraadverschillen, waardoor de servicegraad naar de interne klant “Verpakking” sterk is verhoogd.

4.
Freelance docent APICS and ELog bij BACE (training en opleiding)
februari 2004 - heden
Taken & verantwoordelijkheden: Het doceren van het CPIM programma op basis van grondige kennis van het APICS’ Body of Knowledge in combinatie met sprekende voorbeelden uit de dagelijkse praktijk.
Resultaten: Tot op heden les gegeven aan medewerkers van ASML, Centric, Cummins, Corus, Dräger Medical, FCI, Groenewout, Heineken, IBM, Intel, Menlo Worldwide, MCFE, Ministry of Defence, Nedcar, Nike, NXP, Oracle, Parker, Pepsico, Philips, Plantronics, SC Johnson, Stork, Swedish Match Lighters, Tevo, TruEconomy, Unilever, Western Digital and Volvo.

5.
Overige werkervaring
november 1991 - juli 1999
· Chef Bedrijfsbureau/Bureau Contact Klanten bij Maasglas (Floatglas)
· Manager Logistiek & Automatisering bij FORT Kruiwagens (Metaalwaren)
· Planner bij FORT Kruiwagens (Metaalwaren)
· Projectleider ISO 9002 bij Nedlloyd Districenters (Logistieke dienstverlening)
· Medewerker Controlling bij Nedlloyd Districenters (Logistieke dienstverlening)

Opleiding interimmanager

2005-2006 APICS CSCP (Certified Supply Chain Professional, certificaat)
2003-2005 APICS CIRM (Certified in Integrated Resource Management, certificaat)
2001-2002 APICS CPIM (Certified in Production and Inventory Management, certificaat)
1985-1990 HEAO LE (Logistiek en Economie, diploma)
1978-1984 VWO (diploma)

Consultancy interimmanagement a.i. kerncompetenties

Ik werk als (supply chain) interim manager en business consultant in organisaties, die behoefte hebben aan probleemoplossend vermogen, leiderschap en vaardigheden om verandering teweeg te brengen.

Ik ben een gemotiveerde, gedreven professional met 17 jaar werkervaring. Ik streef ernaar om problemen structureel op te lossen en om effectieve werkwijzen te implementeren. Ik communiceer open en helder en ben in staat om mensen te motiveren met een sterk uiteenlopende achtergrond.

Expertise gebieden:
· Supply Chain Management
· Operations Management
· Manufacturing Planning and Control
· Change Management
· Systems Implementation

Talenkennis interimmanager

Nederlands moedertaal
Engels vloeiend
Duits goed
Frans redelijk

Overig

IT vaardigheden
a. Business: Exact Globe, Easy Access, JD Edwards, MFG-Pro, Oracle, SAP R/3 en Vantage
b. Office: Excel, Outlook, Powerpoint, Windows en Word

 beschikbaar?