T +31 (0)20 4538402 CONTACT OVER ONS KANDIDATEN ZOEKEN LOGIN HOME

 beschikbaar?ICT Manager

ICT Manager

Werkervaring interimmanager

Vanaf 1990 heb ik als projectmanager vele projecten geleid, zowel implementaties als migraties. Vanaf 1997 vervul ik diverse management rollen. Dit is vooral verandermanagement: professionalisering, fusies, reorganisaties en applicatie rationalisatie.
Zo heb ik een 8-tal jaren bij Cap Gemini (fixed price) projecten uitgevoerd om applicaties weer onderhoudbaar te maken.
In 2001 heb ik een fixed price migratie uitgevoerd voor het AZG (UMCG) van een 30-tal losse applicaties naar een nieuw rekencentrum. Dit project is binnen tijd en budget uitgevoerd.
Ik was Operationeel manager bij InterAcces tot 1998 (30Fte) , daarna bij CMG adjunct directeur tot 2004 (45 Fte).
In 2004 ben ik als zelfstandig interim manager begonnen en heb de afgelopen jaren vele afdelingen geprofessionaliseerd en gereorganiseerd na fusies en reorganisaties.
In 2005 heb ik een plan van aanpak geschreven voor Essent Kabelcom om de migratie van 100 kritische bedrijfsapplicaties te migreren naar een Twin Data centre in combinatie met het triple-play project. Dit plan is uitgevoerd.
Bij Achmea was ik 2,5 jaar als ICT manager verantwoordelijk voor alle functioneel ontwerpers in Nederland (100 fte): Centraal beheer, FBTO, Groene Land etc. Ik was ook verantwoordelijk voor de outsourcing bij externe leveranciers. Hier heb ik de ontwikkel afdeling geprofessionaliseerd: requirements management, ontwikkelprocessen etc. Na de fusie met Interpolis werd ik gevraagd de integratie van Interpolis en Achmea to managen. Hier heb ik het strategisch plan geschreven en de demand/supply organisatie opgezet voor de Pensioen fondsen.
Het resource en capaciteitsmanagement moest verbeterd worden omdat er meer van de ICT afdeling gevraagd werd dan er kon worden geboden. Dit hield ook in, alle (Itil) processen inrichten, DAP en SLA’s maken met externe leveranciers en de Demand organisatie. Hieronder vielen ook de Pensioen Portals en alle websites.
Bij Transavia.com werd ik in gevraagd om op basis van een plan van Norton Nolan, de ICT afdeling te professionaliseren, zodat het een echt .COM bedrijf werd. Ik heb een strategisch plan geschreven en dit uitgevoerd. Deze opdracht duurde 1,5 jaar, ik heb een nieuwe manager aangenomen, gecoached en ingewerkt.
Ik heb de gehele ontwikkelafdeling geprofessionaliseerd. Hier heb ik outsourcing en co-sourcing opgezet. Ik heb een strategisch plan gemaakt om de ICT afdeling toekomstbestendig te maken, dit betrof zowel de operationele systemen als de E-Commerce ontwikkelingen (Transavia.com). Hier is met een externe partij een SLA afgesloten voor de Transavia.com website. Ook werd hier SOA ingevoerd en werd een BI project geïmplementeerd.
Hier zijn grote besparingen gerealiseerd omdat er een consistent inkoop beleid met strategische partners is opgezet die de continuïteit kunnen waarborgen tegen lagere kosten.
Ook zijn er nieuwe licentiecontracten onderhandeld en afgesloten tegen lagere licentiekosten.
Bij Vitree Jeugdzorg heb als ICT manager van 2009 t/m 2010, de opsplitsing, outsourcing en SLA gerealiseerd. Hier is met een externe partner een DAP en een SLA opgesteld en op basis van een strategisch ICT plan een nieuwe (ITIL processen) ICT afdeling ingericht. Hier moest de complete infrastructuur worden gemoderniseerd en moest het bedrijf toekomst vast worden gemaakt door nieuwe processen en infrastructuur in te voeren en bijbehorende beveiliging ivm gevoelige informatie van medewerkers die mobiel gegevens vastleggen over cliënten.
Na deze opdracht heb ik voor overheden gewerkt als Innovatie consultant: 2,5 jaar Syntens, bedrijven coachen op het gebied van innovaties.
Bij het UMCG een start-up project opgezet voor Medtech bedrijven en voor de provincie Drenthe een rapport geschreven over hoe crossovers succesvol kunnen opschalen.
Dit advies is opgevolgd en hier word ik parttime ingezet om zorgvragen om te zetten in producten met ondernemers. Zo ben ik door het ziekenhuis Nij Smellinghe gevraagd om sensoren te zoeken om activiteit van patiënten te meten.
Mijn laatste opdracht afgelopen jaar was het professionaliseren van een klein MKB bedrijf in de Agri. Hier moesten SLA’s met leveranciers worden afgesloten en moest Itil ingevoerd worden. Daarnaast moest ik productverbeteringen voorstellen en invoeren in overleg met de diverse leveranciers. Hier werd ontwikkeld met Agile/Scrum.
Bij alle bovenstaande opdrachten speelde het menselijke aspect een grote rol, mensen motiveren en coachen en naar een hoger nivo helpen. Het gaf mij veel voldoening dat mensen die niet meer gemotiveerd waren weer enthousiast werden, en dat mensen met potentie konden doorgroeien met bijvoorbeeld de juiste opleiding en begeleiding.

Opleiding interimmanager

LTS
MTS Electronica
AMBI HBO ICT

Consultancy interimmanagement a.i. kerncompetenties

Professionalisering, Procesinrichting
Innovatie, business development, outsourcing, Integratie

Talenkennis interimmanager

Nederlands, Engels, Duits, Spaans, Fries

 beschikbaar?