T +31 (0)20 4538402 CONTACT OVER ONS KANDIDATEN ZOEKEN LOGIN HOME

 beschikbaar?Interim Verander Manager / Business Consultant

Interim Verander Manager / Business Consultant

Werkervaring interimmanager

Persoonlijk profiel en motivatie
(Haarlem 1942)
Verandermanager / bedrijfsadviseur B2B

Als verandermanager, bedrijfsadviseur en businesscoach help ik directeur eigenaars met integraal bedrijfsadvies, het snel vaststellen van noodzakelijke veranderingen en het implementeren van duurzame oplossingen, systemen en projecten op het snijvlak van strategie, marketing, management, organisatie en bedrijfsvoering.

Na mijn middelbare- en hts-e opleiding en twaalf jaar in technisch/commerciële functies heb ik gedurende ruim vijfendertig jaar in verschillende directie, management en adviesfuncties leiding gegeven aan een groot aantal middelgrote organisaties en projecten.

Daarbij was ik o.a. verantwoordelijk voor internationaal account management, sales en marketing, strategie en bedrijfsontwikkeling, joint-ventures, bedrijfsadvies, turn-around management, fusie, integratie, splitsing, organisatie verandering, prestatie verbetering, systeemontwikkeling, MIS en ERP implementaties en BPR (Business Proces Redesign).

Belangrijke wapenfeiten zijn de strategie en business development bij o.a. Hewlett-Packard Nederland (CRM, MIS), PNEM en Mega Limburg,Telco Zuid, thans Essent, (Business Development) Syntus, Electro Draad (ERP), Rabobank Someren-Mierlo (Bedrijven), NKM Netwerken en Remu Infra, thans Eneco, (BPR) en Reith Elektrotechniek en Telematica (Strategie en Businessplanning).

Hierdoor heb ik praktische management kennis en branche ervaring in verschillende sectoren zoals Elektrotechniek, Groothandel, Industrie, Rijks- en Semioverheid, Telecommunicatie, ICT, Bank-Verzekering, Personenvervoer, Energie, Netwerken, Installatie, Financiële en Zakelijke dienstverlening, Business-to-Business en MKB.

Mijn competenties zijn strategische denker en coördinator; oplossing en veranderingsgericht; overtuigend leider, inspirator en coach; peoplemanager, mens en resultaat gericht; onderhandelaar, sterk in integraal management, bedrijfsdoorlichting, ondernemingsplanning, strategie, marketing, management en organisatieadvies, business development, interim- en projectmanagement en het begeleiden van veranderingsprocessen.

Freelance inzet is mogelijk op basis van payrolling, detachering of tijdelijk dienstverband.
Tarief n.o.t.k. afhankelijk van niveau, zwaarte en duur van de opdracht, exclusief reis- en verblijfkosten en BTW. Ik ben 3-5 dagen per week beschikbaar.Opleiding interimmanager

2000-heden Diverse workshops op het gebied van interim-management;
1996 Cursus Beleidsplan ontwikkelen, Chr. Hogeschool De Vijverberg-Felua, Zwolle;
1992 - 1993 Leergang Management (algemeen bedrijfskundig), Nw. Elan/De Baak, Noordwijk;
1989 Cursus Informatie- en Automatiseringsbeleid, CBBM, Den Haag;
1984 - 1985 Leergang Commerciële Planning voor Industriële Goederen en Diensten (marketing management NIMA-C+ niveau), PAO/EUR/Nijenrode, Breukelen;
1978 - 1982 Management Development Program Hewlett-Packard Nederland, Amstelveen;
1972 - 1974 Diverse automatiseringscursussen waaronder BISAD, Honeywell-Bull, Amsterdam;
1963 - 1965 Onderofficier Staf Verbindingsdienst Kon. Landmacht, Ede/Utrecht/Arnhem;
1959 - 1962 HTS-Electronica, Telecommunicatietechniek, Amsterdam.

Consultancy interimmanagement a.i. kerncompetenties

General Management
Marketing and sales management (business-to-business)
Information/ICT management, Systems development
Total Quality Management, TQC, BPR, ERP
Business development
Strategy, Management and Organisation consultancy
Peoplemanagement, change- and turn-around management
Interim- and projectmanagement

Talenkennis interimmanager

Nederlands (moedertaal)
Engels (vloeiend, onderhandelen)
Duits (redelijk)
Frans(conversatiie)

Overig

Profiel:
Ervaren algemeen manager op directie, hoger management en senior consultant niveau, ondernemer. Gespecialiseerd in bedrijfskundig management, bedrijfsinnovatie, bedrijfsontwikkeling, bedrijfsverbetering en verandermanagement op het snijpunt van management, organisatie en informatietechnologie. Ervaring met leidinggeven op directie, lijn en stafniveau, verandertrajecten, automatisering en het oplossen van managementproblemen in (middel)grote organisaties in de sectoren Groothandel, Industrie, Transport, ICT/Telecom, Energie, Banken, Financiële- en Zakelijke dienstverlening, MKB. Kennis van Strategie, Marketing, CRM, ICT, ERP, TQM en HRM. Bekend met verschillende bedrijfsculturen in Nederland, USA, UK, Duitsland en Frankrijk.

 beschikbaar?