T +31 (0)20 4538402 CONTACT OVER ONS KANDIDATEN ZOEKEN LOGIN HOME

 beschikbaar?CIO

CIO

Werkervaring interimmanager

Werkzaam geweest als : Hoofd I&A, IT manager, Programmamanager, Projectmanager, Adviseur/Consultant, CIO, Corporate ICT Manager, Lijnmanager, Kwaliteitsmanager, Telecommanager, Manager projectmanagement, Coach, Trainer, Mentor, Projectleider. Interimmanager sinds 1 september 1999 en DGA van Nederland B.V.

Hoofdactiviteiten : Verandermanagement, Genezingsmanagement, Projectmanagement, Programmamanagement, Verhuismanagement, Lijnmanagement, Cost Reduction Implementation, Teambuilding, Werksfeerverbetering, Efficiency- en effectiviteitsverbetering. Beheer Infrastructuren, Start-ups, IT Verhuizingen, Reorganisaties, Business Improvement en consultancy. (gevraagde en ongevraagde advisering)


Belangrijke Mijlpalen : - Als Hoofd I&A de reorganisatie van een gemeentelijke ICT-infrastructuur, ICT architectuur en beleid ingevoerd bij de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht.
- Als Telecom manager de bereikbaarheid van het UWV gewaarborgd (088 nummers) en centralisatie (verhuizingen) van diverse telecomlokaties uitgevoerd met een team van projectmanagers.
- Bij SURFnet lijnmanagerfuncties vervuld bij Netwerkdiensten en MiddleWare Services, waarbij innovatieve projecten zoals SURFGroepen en SURFMedia werden ontwikkeld.
- Ook is de core conversie (van Avici naar Juniper platform) voor de SURFnet (internet) verbindingen onder leiding van Roy uitgevoerd. - Als sr. projectmanager “Wauw3”, de werkplekautomatisering en ICT Infrastructuur gevirtualiseerd incl. migratie van systemen, applicaties en diensten.
Getrouwd, 2 kinderen en een hond, wat voor mij zeer belangrijke mijlpalen zijn.


Samenvatting
September 2012-Heden : CIO (Chief Information Officer) bij een logistieke dienstverlener
Omgeving : Internationale Supply Chain dienstverlener, familiebedrijf met ca. 750 medewerkers. Internationale omgeving. Oracle Exadata & Microsoft virtualisatie, Citrix, Netapp, FlexPod systemen.
Activiteiten : Verantwoordelijk voor de totale Corporate IT omgeving en interne- en externe IT dienstverlening. Directe rapportage aan de operationeel directeur. IT Visie, -Strategie en –Beleid uitgevoerd.
Management : Span of control ca. 16 FTE (Full Time Equivalent), daarnaast verantwoordelijk voor aansturing van externen.

Juni 2012-September 2012 : sr. Projectmanager VideoPortal bij de Politieacademie
Omgeving : Politie Apeldoorn, Onderwijs en ICT
Activiteiten : Verantwoordelijk voor de totale uitvoering van het VideoPortal project om een mogelijkheid te ontwikkelen om videomateriaal aan te bieden binnen de politie-onderwijs omgeving in samenwerking met SURFnet en de Universiteit van Groningen
Management : Span of control ca. 10 FTE (Full Time Equivalent)

Juli 2011-April 2012 : sr. Projectmanager Data Center Consolidation and Projectmanager Transition & Tranformation bij Hewlett Packard
Omgeving : Wereldwijde organisatie met veel services en Data Centers.
Activiteiten : Verantwoordelijk voor de totale uitvoering van het deelproject (ca. 7 miljoen Euro). Directe rapportage aan de programmamanager en de stuurgroep.
Management : Span of control ca. 35 FTE (Full Time Equivalent), waaronder 6 sr. projectmanagers .

Januari 2011-Juni 2011 : Entrepeneur collectieve samenwerking Yukon Software
Omgeving : Software ontwikkeling en begeleiding van Applicatie development van een team ontwikkelaars in de Oekraïne.
Activiteiten : Gezamenlijke ontwikkeling/denktank voor een nieuwe Cloud Applicatie voor o.a. de iPad op basis van bestaande Google Docs infrastructuren.

November 2009-November 2010 : IT manager (Wauw3 Project) gemeente Zoetermeer
Omgeving : De vervanging van ca. 1400 werkplekken in een totale virtuele omgeving betekent een Multi-disciplinair project met veel politiek en spanningsvelden. De eerste gemeente waarbij “alles” gevirtualiseerd is! Aansturing van IT afdelingen: Functioneel beheer, Technisch Applicatiebeheer, Netwerkbeheer en Projecten en alle ITIL processen. De eerste voorbereiding op het “nieuwe werken” is hiermee een feit.
Activiteiten : Verantwoordelijk voor de totale uitvoering van het project (ca. 3 miljoen Euro). Directe rapportage aan de stuurgroep en de directeur bestuur. Daarnaast het ideale ICT beheer, strategie en beleid voorgesteld.
Management : Span of control ca. 35 FTE (Full Time Equivalent).

SURFnet Utrecht : Internetprovider voor specifieke dienstverlening. Hoogwaardig internet. Snelste glasvezelverbindingen ter wereld voor universiteiten/hogescholen, onderzoek- en researchcentra.

Oktober 2008-Mei 2009 : Director Middleware Services
Activiteiten : Verantwoordelijk voor het totale management en de bedrijfsvoering van de afdeling Middleware Services. Reorganiseren en professionaliseren van de afdeling en werving & selectie van een nieuw afdelingshoofd. Zorgdragen voor ontwikkeling van innovatieve diensten, zoals SURFgroepen en SURFmedia.
Management : Span of control 9 FTE

Januari 2008-Oktober 2008 : Projectmanager Core Conversie
Activiteiten : Verantwoordelijk voor de migratie van het totale netwerk van een Avici- naar een Juniper platform. Groot multidisciplinair project. Volgens Prince 2, PID, Testplannen, Deelplannen, Implementatieplan en Lessons Learned opgelevert.
Management : Span of control 13 FTE direct en 30 FTE indirect

Januari 2007-Januari 2008 : Director Network Services
Activiteiten : Verantwoordelijk voor het totale management en beleidsvoering van de afdeling netwerkdiensten. Reorganiseren en professionaliseren van de afdeling. Teambuilding vergroten. (& communicatietraining)
Roy was onderdeel van het Management Team (MT) en daarbij tevens verantwoordelijk voor ontwikkeling van nieuwe innovatieve diensten van SURFnet.

Management : Span of control 12 FTE

Juni 2006-December 2006 : Hoofd I&A, Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht
Omgeving : Gemeentelijke overheid waarbij de afdeling Informatisering en Automatisering op den duur over moet gaan naar een SSC (Shared Service Centre)
Activiteiten : Verantwoordelijk voor het totale ICT management en ICT beleidsvoering van de gemeente met ca. 24000 inwoners. Performance verbetering gerealiseerd van de ICT infrastructuur en de afdelingen. Drastische vermindering aantal applicaties gerealiseerd. Werksfeer en Teambuilding vergroot. Implementatie Sharepoint omgeving uitgevoerd. ITIL geïmplementeerd.
Management : Span of control 7 FTE (systeembeheer, I&A adviseur, Helpdesk)

Januari 2006-Juni 2006 : Directie adviseur ICT, Teylingen College
Omgeving : Scholengemeenschap met diverse locaties en totaal 500 werkplekken
Activiteiten : Verantwoordelijk voor de advisering van de ICT raad met betrekking tot de totale ICT-inrichting en het ICT beheer. Hiervoor is een onderzoek gedaan en een adviesrapport opgeleverd voor verbetervoorstellen op basis van ITIL.

Juni 2005-Januari 2006 : Projectmanager ICT, Yarden uitvaartverzorging en -verzekering
Omgeving : Fusie-organisatie waarbij diverse vestigingen samengevoegd worden en op een nieuwe locatie één nieuw bedrijf moeten vormen. Inclusief nieuwe processen en procedures.
Activiteiten : Verantwoordelijk voor de totale ICT-inrichting op de nieuwe locatie en de migratie van de oude naar de uiteindelijke situatie met nieuwe technologieën zoals VoIP (Voice over IP)
Management : Span of control: 5 projectleiders en 8 deelprojectleiders


Augustus 2004-Augustus 2005 : Telecom manager, UWV (Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen)
Omgeving : Ambtenarenorganisatie midden in een reorganisatie om van 23000 medewerkers naar ca. 13000 medewerkers in te krimpen. Hierdoor moesten locaties en systemen gemigreerd worden naar de uiteindelijke situatie.
Activiteiten : Verantwoordelijk voor het totale beleid en de strategie op het gebied van telecommunicatie en de uitvoering hiervan.(10 miljoen Euro).
Management : Span of control 6 FTE (sr. projectmanagers).

Februari 2004-Augustus 2007 : ICT manager, Reuma Patiëntenbond Amersfoort
Omgeving : Kantoorlocatie met ca. 25 gebruikers in een ICT-infrastructuur
Activiteiten : Verantwoordelijk voor de totale kantoorautomatisering, internet en telefonie, waarbij remote beheer wordt toegepast. Voor elke wijziging in de infrastructuur wordt hij geconsulteerd en dient hij als directieadviseur.

November 2003-Februari 2004 : Technisch directie adviseur,Reuma Patiëntenbond Amersfoort
Omgeving : Van een “oude” locatie naar de “nieuwe” locatie verhuizen.


September 2003-Oktober 2003 : Management support, EXEL Logistics Netherlands
Omgeving : In de supply-chain van freight management was de customer satisfaction erg laag. Vastgeroeste cultuur. Imago en processen verbeterd.Gemeente Rotterdam, Stadstoezicht

Januari 2003-September 2003 : Projectmanager “Doorstart Parkeerautomaten On-Line”,
Omgeving : Hectische omgeving, nieuwe technieken en geen ingerichte organisatie aanwezig, midden in een reorganisatie
Activiteiten : Als projectmanager verantwoordelijk voor de doorstart van het project “Parkeerautomaten on-line”.

Mei 2002-December 2002 : Hoofd Technische Dienst & Operationeel Beheer a.i.,
Omgeving : Structuur aanbrengen in gedrag, houding en werk.
Activiteiten : Het (her)inrichten van de organisatie waarbij de focus ligt op verbetering van de effectiviteit, efficiëntie en werkhouding. Genezingsmanagement waarbij continuïteit van de operationele processen leidend is.
Management : Coördineren, motiveren en sturen van in totaal 27 medewerkers.

Januari 2002-Juli 2002 : Projectmanager “Parkeerautomaten On-Line”,
Activiteiten : Als projectmanager verantwoordelijk voor het on-line krijgen van parkeerautomaten en het inrichten van de organisatie hiervoor. Draadloze communicatie tussen parkeerautomaten via het RAM mobile data netwerk gerealiseerd. In samenwerking met de Automatiseringsafdeling tevens implementatie van Prince2 methodiek gerealiseerd en inrichting van de organisatie met informatiemanagement vormgegeven. FMIS (Facility Management Information System) (laten) ontwikkelen en geïmplementeerd o.b.v. Planon
Management : Span of control 8 FTESept 2001-Oktober 2001 : Docent opleiding “Telecom Overview”, Oracle Nederland B.V.
Omgeving : Sales afdeling
Activiteiten : Training Telecom Overview, business models data/telecom

Juni 2000-Juli 2001 : Projectmanager Implementation, ad-interim CAE manager (Customer Application Engineering). Projectmanager Quality Assurance & Business Improvement. Bij Nortel Networks
Omgeving : Hectische omgeving, nieuwe technieken, grote tijdsdruk en geen Processen en procedures aanwezig

Oktober 1999-Mei 2000 : Projectmanager Audits & Requirements Network Operations, Acceptance Management & Escalatiemanager, KPNQWest
Omgeving : Hectische omgeving, nieuwe technieken, grote tijdsdruk en geen ingerichte organisatie aanwezig. Implementatie van het internationale Inter(netwerk) in Europa

September 1999-Februari 2000 : Consultant telefonie en netwerken in spoorwegtunnels van de Betuweroute, Arcadis Bouw/Infra
Activiteiten : Het opstellen van twee adviesrapporten ten behoeve van netwerken en telefonie in spoorwegtunnels van de Betuweroute

Cap Gemini (IT management, People management en Hi-Tech projecten)


Telfort Mobiel (Uitrollen van het eerste landelijk dekkende GSM 1800 netwerk)

September 1998-september 1999 : Manager Patching Provisioning and Testing Mobile Transmission
Omgeving : Hectische omgeving, nieuwe technieken en grote tijdsdruk
Activiteiten : De afdeling Patching Provisioning and Testing opzetten, inrichten en managen (35 FTE). Teammanagement.

Juli 1998-September 1998 : Consultant, Supervisor Implementation
Activiteiten : Inrichten en zorgdragen voor de bouw van de GSM-1800 netwerkstructuur. (aansturen van ca. 12 FTE)

Mei 1998 - Juli 1998 : Project Manager PCO
Omgeving : Hectische omgeving met veel wisselingen in personeel
Activiteiten : Opzetten en inrichten van een Project Control Office inclusief IT-beheer en ontwerpen en implementeren van een CMS (circuit Management System).
Management : Span of control 5 FTE

Januari 1998 - Mei 1998 : Projectleider Circuit Tracking & Tracing
Omgeving : Program Team TFTM (Telfort Fixed/Telfort Mobile)
Activiteiten : Het managen van 10 pilot projecten voor de uitrol van het GSM-1800 netwerk en het opzetten van methodieken en procedures.


Cap Gemini

December 1996 - December 1997 : Consultant, Coördinator, IT-Manager a.i., Projectleider, Project Manager, Telecom Noord West (COLT Telecom)
Omgeving : Hectische omgeving, oude cultuur, projectomgeving
Activiteiten : Vormgeven en inrichten van een nieuw telecom- bedrijf op IT-gebied. Dit is volgens ITIL gerealiseerd.

Oktober 1996 - December 1996 : Project Manager Divisie Telecom & Services
Omgeving : Cap Gemini Rijnsweerd
Activiteiten : Verhuizing van T&S en het inrichten van Flexplekken met DECT telefonie. Introduceren van het “nieuwe werken”. Totaal moesten 300 medewerkers verhuizen, nieuwe procedures, techniek en omgeving.


PTT Telecom (nu KPN) (Aanleg & Exploitatie telecominfrastructuur)

Januari 1996 - Juli 1996 : Projectleider IT
Omgeving : Processen Systemen en Automatisering (PSA)
Activiteiten : Projectleider van het project 'Access to an EDMS' (Electronic Data Management System), DBA Intergraph systems workflow. Document management en workflowmanagement system ingericht voor landelijke implementatie t.b.v. Microstation en AutoCad tekeningen.

November 1994 - Januari 1996 : sr. Projectmanager, PTT Telecom B.V.
Omgeving : Bedrijfsbureau TA (Transmissie Apparatuur)
Activiteiten : Coördinatie van het algehele traject van maatwerk- projecten 'van offerte tot oplevering'. Projectmatige uitvoering van het “Nationale Noodnet”. Inrichten, ontwerpen en (laten) implementeren van telecom infrastructuren.

Mei 1991 - Oktober 1994 : Coördinator ,PTT Telecom B.V.
Omgeving : Bedrijfsbureau TA
Activiteiten : Planning en voortgangsbewaking van Transmissie- projecten voor telecom infrastructuren.

September 1989 - April 1991 : Technisch Ontwerper,PTT Telecom B.V.
Omgeving : Project engineering
Activiteiten : Engineering en werkvoorbereiding van transmissieprojecten voor de bouw van versterkerstations (Datacenters) t.b.v. de nationale telecom infrastructuur


Opleidingen (ICT, Management, Soft skills, communicatie en Techniek)

Overig 2013 : Schouten Nelissen, Projectmanagement, Groepstraining
2012 : Online HP trainingen, certificaten behaald
2011 : Diverse trainingen bij HP, PMI methods, Transitie, Transformatie
2010 : BiSL (Business Information Services Library) & ASL (Application Services Library)
2009 : Next level communicatietraining Human Capital Group (facilitator)
2007 : Communicatietraining Human Capital Group (facilitator)
2005 : Prince2 Foundation / Practitioner
Telfort 1999 : Veiligheidscursus werken op hoogtes m.b.t. GSM antennes Diverse trainingen op het gebied van management, projectmanagement en soft skills gevolgd van 1999 tot 2005
Cap Gemini 1999 : Beoordelingsmethodieken voor managers
1998 : ITIL Essentials, IT-architectuur, Consultancy skills, Trainer consultancy skills (Train de Trainer)
1997 : LAD (Lineaire Applicatie Development) training, Projectleiding-1, Projectmanagement, IT beleid, OGD (Object Gericht Denken)
HTS 1996 : Diploma Telematica/Technische Computerkunde aan de Hogere Technische School (avond HTS) te Utrecht
PTT Telecom 1990 : Cursus AutoCAD release 11, diverse transmissietrainingen
t/m : Cursus projectmatig werken volgens PROBAAT+
1996 : Administrator training DM2 bij 'Intergraph Benelux'
1982-1985 : Havo, chr. college Groevenbeek te ErmeloMateriekennis/inzicht

IT Infrastructuren, Telematica, coaching, training, mentor, Planning en voortgangssystemen, Logistieke processen, Telecommunicatie, Functioneel ontwerp, Opzetten testomgeving, Projectbewaking, Project control Office, Lijnmanagement, verandermanagement, risicomanagement, crisismanagement, people manager, Elektrotechniek, Netwerk infrastructuren, ICT, BiSL, ASL, Crystal Reports, genezingsmanagement, Document Management, Netwerkbeheersystemen, VoIP, Call centre solutions, ACD, Informatiebeleid, ICT architectuur, Telecomarchitectuur, Avici, Juniper, Cisco, Netwerkarchitecturen, PDH, SDH, DWDM, ADM, DXX, ITIL,VMWare, Juniper, VDI, RES Powerfuse, Virtualization, Sharepoint, Prince2, PMI, Management, Leadership, Motivation, Improvement, Projectmanagement, Programmamanagement.


Overige

Vaardigheden
• Communicatief vaardig over verschillende lagen en/of disciplines
• Ruime ervaring met organisatiemanagement in brede zin
• Zeer brede en up-to-date ICT kennis en ervaring
• Bezit een natuurlijke drive om draagvlak te creëren
• Functionele wensen en eisen vertalen naar ICT toepassingen
• Structuur en overzicht aanbrengen en behouden om controle uit te oefenen
• Zet kansen en mogelijkheden om in activiteiten of adviezen
• Is meestal in staat de “kernvraag”of de “vraag achter de vraag” te achterhalen om daarvoor een oplossing te vinden
• In staat tot een bepaald detailniveau te gaan, zonder het gewenste resultaat uit het oog te verliezen
• Kan hoofdzaken goed van bijzaken onderscheiden
• Brede algemene bedrijfskundige en financiële ervaring.

Persoonlijke kenmerken
• Sterke persoonlijkheid
• Positieve, zelfredzame, geïnteresseerde en professionele houding
• Doel- en resultaatgericht met bewaking van goede kwaliteit
• Analyserend en structurerend
• Benaderd en belicht onderwerpen vanuit zowel de technische, organisatorische, menselijke en financiële kanten om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen
• Empathisch, voor zowel de zendende als de ontvangende kant
• Algemene, brede interesse én in staat tot diepgang.

Managementstijl
• Doortastende peoplemanager, open, integer, bewust van blootstelling, beheersen van risico's
• Creatief in oplossingen, acteert zo nodig outside the box
• Open benadering ten aanzien van elk managementprobleem
• Brengt business- en persoonlijke improvement op één lijn
• Dringt snel door tot de essentie van het probleem
• Kan gemakkelijk structuur aanbrengen
• Reduceert complexiteit en gebruikt humor.

Opleiding interimmanager

HBO+
Opleidingen : HTS E / Technische Computerkunde / Informatica / Telematica in avondonderwijs gevolgd; Prince2, PMI
: Diverse cursussen bij KPN, Cap Gemini, Human Capital Group en Het Bureau Interim, Diverse communicatie- en managementtrainingen, Werken op hoogtes, ESD (Electro-Static Discharge) Veiligheid, VCA, interne HP cursussen.
Bekend met : MS Office Suite, MS project, Windows 98 / XP, Vista, 7, SBS, VMWare, Juniper, Cisco, HP diensten en Services, Avaya, Sharepoint, SURFnet -diensten en -omgeving
Ervaringen / Branches : Ruime ervaring in (interim) lijnmanagement en projectmanagement in de dienstverlenende sector, gemeentelijke overheid, transport, verzekeringen, onderwijs, non-profit, nuts- en telecommunicatie. Leiding geven aan afdelingen, coaching en mentoring van mensen, verbetervoorstellen doen en (laten) uitvoeren. Managen van complexe organisaties.
Kerncompetenties : De belangrijkste kerncompetenties zijn het managen van afdelingen en veranderingsprocessen, waarbij het people management (coaching & Training) centraal staat en multi-disciplinair projectmanagement van innovatieve diensten en/of producten met een technisch/IT component. Het “ kan altijd beter” mentaliteit.


Consultancy interimmanagement a.i. kerncompetenties

.

Talenkennis interimmanager

Talen : Nederlands, Engels en Duits uitstekend in woord en geschrift


Overig

.

 beschikbaar?