T +31 (0)20 4538402 CONTACT OVER ONS KANDIDATEN ZOEKEN LOGIN HOME

 beschikbaar?



Directeur/eigenaar

Directeur/eigenaar

Werkervaring interimmanager

productontwikkeling voor de innovatieve technische sector, met name medisch, wetenschappelijk en innovatieve consumentenproducten.
Functie: Eigenaar, directeur, omvattende

- Acquireren, offreren van projecten.
- Netwerken en onderhouden van relaties.
- Ontwerpen van en vormgeven aan producten.
- Technisch uitdetailleren van producten.
- Begeleiding van het prototype traject.
- Begeleiding naar productie.

2000 – 2002
Rodenstock Nederland B.V. te Groningen, producent van brillenglazen.
Functie: Mechanical Engineer Productieautomatisering / Hoofd Techniek en Ontwikkeling, omvattende:

- Het sturen en adviseren van het projectteam dat verantwoordelijk is voor de technische realisatie van productieautomatiserings- en technische optimalisatieprojecten.
- Het sturen en adviseren van de Technische Dienst, betreffende planning, preventief onderhoud, reparatie, vernieuwing en technische bestellingen.
- Het verbeteren van de interne productieprocessen d.m.v. productieautomatisering en werkplekspecifieke oplossingen.
- Het bedenken en visualiseren van concepten voor mogelijke technische oplossingen van productieautomatisering.
- Het begeleiden van stagiaires voor de opleiding M.B.O Productieautomatisering.
- Verantwoordelijk voor vervanging/uitbreiding van machines, zoals lange termijn planning voor het machinepark, het opstellen van functionele eisen en wensen voor nieuwe machines en het aanvragen van offertes.
- Het opstellen van normen t.b.v. CE-markering op nieuwe machines.
- Het volgen van innovatieve ontwikkelingen betreffende robotisering/mechanisering.
- Uitbesteden en begeleiden van Werktuigbouwkundige (deel)projecten.

1997 – 2000
Diverse Ingenieursbureaus
Functie: productontwikkelaar/deelprojectleider, omvattende:

- Het ontwikkelen van voornamelijk kunststof onderdelen tot volwassen producten voor massafabricage, voor Philips DAP Drachten, afdeling Product Development Shavers.
- Het begeleiden en meeontwikkelen van de printplaten en de opladers van de nieuwe Coolskin-shaver.
- Contacten onderhouden met de diverse afdelingen die betrokken zijn bij het ontwikkeltraject van het product.

1995 – 1997
ACE Ingenieurs- en Adviesbureau te Groningen
Functie: tekenaar–constructeur, omvattende:

- Construeren en aanpassen van kunststof onderdelen, voor Philips DAP te Hoogeveen, afdeling Floorcare.
- Gedetacheerd bij Philips DAP te Drachten, afdeling Product Development Shavers.
- Construeren van printplaatlayouts voor een nieuwe apparatenserie en deze in detail uitwerken.
- Verantwoordelijk voor de nazorg van de voorgaande apparatenserie.

1990 – 1995
Magista/Gispen Kantoor- en Magazijninrichting te Roden
Functie: tekenaar-constructeur, omvattende:

- Construeren van kantoormeubilair voor Gispen, Vario Büroeinrichtungen Duitsland en President Office Furniture Engeland.
- Construeren en uitwerken van magazijnstellingen, verrijdbare archieven en –schilderijrekken, palletstellingen, robotstellingen en uittrekbare schilderijrekken.
- Projectbegeleiding van offerte tot oplevering.
Loopbaanbeschrijving

In 1990 ben ik begonnen als tekenaar-constructeur bij Magista, dat toen nog Gispen heette. Magista, dochteronderneming van Gispen Kantoorinrichting, produceerde o.a. Gispen kantoormeubilair en magazijninrichtingen. Op het constructiebureau werden ontwerptekeningen tot op onderdeelniveau uitgewerkt, productierijp, voorzien van stuklijsten en eventuele montagehandleidingen. Magista had haar eigen productie, waarin voornamelijk dunne plaat en buis verwerkt werd tot volwaardig eindproduct. In mijn periode bij Magista kreeg ik te maken met de technologische verandering die veroorzaakt werd door de invoering van een CAD systeem, Unigraphics. Enkele jaren later werd de overstap gemaakt naar Autocad.
Door een reorganisatie veroorzaakt door tegenvallende bedrijfsresultaten, verviel mijn functie. Kort daarna vond ik een nieuwe baan bij ingenieursbureau ACE. Via ACE kreeg ik te maken met veel mensen van verschillende bedrijven en projecten van hoog technologisch niveau. Ik heb via ACE gewerkt aan het construeren van kunststof onderdelen van stofzuigers en ventilatoren. De projecten werden zowel in het kantoor in Groningen als bij de klant uitgewerkt. Na de projecten van de Philips stofzuigers, werd ik gedetacheerd bij Philips DAP in Drachten. Ik werkte daar op de afdeling Product Development Shavers. Deze afdeling initieerde nieuwe apparaatconcepten, werkte nauw samen met Design en was verantwoordelijk voor het productierijp maken van het apparaat. In dezelfde periode ben ik begonnen aan een avondstudie Werktuigbouwkunde aan de Hanzehogeschool in Groningen. Mijn eerste project bij Philips DAP was het wijzigen van Printed Circuit Boards (PCB’s) van een bestaande apparatenserie, in 3D-CAD. Een vrij complexe opdracht, omdat het veranderingen betrof die in een bestaand productieproces verricht moesten worden. Na dit succesvolle project, werkte ik aan het ontwerp van een nieuwe PCB voor de eerste “Coolskin” shaver, een waterdicht scheerapparaat. Elektrische schema’s moesten vertaald worden naar een fysieke PCB met componenten, dat paste en werkte in de nieuwe shaver en bijbehorende oplader. Het ontwerpen van de geometrie gebeurde in een 3-D CAD omgeving Unigraphics. Ik heb veel contacten gehad met buitenlandse toeleveranciers, inkoop en productie. Naarmate ik meer bekend werd met de processen bij Philips, kreeg ik de mogelijkheid om aan andere projecten werken, zoals het wijzigen van kunststof onderdelen van bestaande apparatenseries. Ik heb in die periode gewerkt voor verschillende ingenieursbureaus voor Philips DAP Drachten. Uiteindelijk maakte ik deel uit van een projectgroep dat de opvolger van de eerste “Coolskin” shaver moest ontwikkelen. Ik werd o.a. verantwoordelijk voor het onderzoek naar de mogelijkheden van een zgn. “whitelabel protection”, een uniek slot in de shaver waardoor de gebruiker alleen de Philips-Nivea scheeremulsie kon gebruiken. Bij het opstarten van de projectgroep werd ik ook geïntroduceerd in het Methodisch Ontwerpen, dat ik als een zeer krachtig en inspirerend gereedschap heb leren kennen. Daarna heb ik verschillende prototypen van scheerapparaten gebouwd, om te onderzoeken of de emulsie-doseringsknop in een gebruiksvriendelijker positie kon worden geplaatst. Dat heeft geleid tot de huidige nieuwe positie van de doseringsknop. Tevens heb ik het concept ontwikkeld van de tweecomponenten kunststof doseringsknop. Daarna heb ik gewerkt aan het ontwerp en de constructie van de afdekkap met scharnierconstructie en de constructie van kap en huis van de shaver.
Mijn afstudeerproject van de Hanzehogeschool kon ik bij Philips uitvoeren. Ik heb met twee afstudeer-collega’s de mogelijkheden van toepassingen van Bioplastics onderzocht. Het was een enorme uitdaging en ik heb mensen en bedrijven leren kennen in Duitsland, België, Frankrijk en Amerika. De afstudeeropdracht is succesvol afgerond en gewaardeerd met het cijfer negen.
Na mijn afstuderen wilde ik werken in een andere bedrijfscultuur met een vlakkere organisatie en korte lijnen. Dat bedrijf vond ik, Rodenstock Nederland BV. De open houding en het contact met mensen tot op de werkvloer, en het –in verhouding tot Philips Drachten- kleine bedrijf, de techniek en de innovatie- en carrièremogelijkheden vormden de basis voor een geweldige baan. Ik ben daar in dienst gekomen als Mechanical Engineer en kon doorgroeien tot Manager Techniek en Ontwikkeling. Kort na dat ik gestart was, werd mijn chef – Manager Techniek en Ontwikkeling- ernstig ziek en heb ik op verzoek van de directie veel taken overgenomen. Een pittige leerzame opdracht. Ik kon daardoor veel ervaring opdoen in het leidinggeven en mijn verantwoordelijkheden en bevoegdheden uitbreiden. In augustus 2001 werd de functie definitief voor mij. Ik had het erg naar mijn zin bij Rodenstock en genoot van de techniek/innovaties, het oplossen van vaak technische vraagstukken en het werken met mensen. Ik stuurde projectteams aan en werkte mee aan nieuwe technische projecten zoals CE- markering en het “upgraden” van hightech productiemachines. Ik ontwierp technische producten, genereerde en visualiseerde concepten voor technische vraagstukken.
Door een reorganisatie is de afdeling Ontwikkeling opgeheven en daarmee is mijn functie komen te vervallen. De tak Techniek werd ondergebracht bij de teamleider Technische Dienst. Rodenstock Nederland wil gebruik maken van de innovaties van het moederbedrijf in Duitsland. Ik heb netwerkgesprekken gevoerd bij hightech bedrijven en instellingen zoals ASTRON, Ophtec, Pharmacia, Lode, Function Control Research, DEP en Polgron. Ik doel daarmee op innovatieve bedrijven in het Noorden, die willen investeren in technologische vooruitgang. Het heeft veel contacten opgeleverd. In september 2003 heb ik een onderneming opgericht en kon daarmee invulling geven aan de vraag aan innovatief vermogen in het Noorden. Het bedrijf is gespecialiseerd in de technische innovatieve productontwikkeling, met name de medische, wetenschappelijke en innovatieve consumentenproducten., biedt een totaaltraject: probleemstelling, concepten, design, 3-D CAD model, prototype en begeleiding naar productie.




Opleiding interimmanager

1996-2000
HTS Werktuigbouwkunde (avondopleiding) – Hanze Hogeschool Groningen – diploma behaald. afstudeerproject: toepassingen van Bioplastics.

1989-1990
Applicatieprogrammeur – ’t Stin Opleidingen – AMBI modulen I1, I2 en stageperiode behaald. Ervaring met DBase- en Basic programmatuur, Wordperfect en Lotus.

1985-1987
HTS Werktuigbouwkunde – Hanze Hogeschool Groningen – 1e jaar gestopt.

1981-1985
MTS Werktuigbouwkunde Theoretisch-Technische-Differentiatie – Sybrandus Stratingh MTS Groningen- diploma behaald. (zonder stage)

1977-1981
LTS Mechanische Technieken – Langenschool te Hoogezand – diploma behaald.
Vakkenpakket: Engels, Duits, Wiskunde, Natuurkunde/Mechanica, Vaktheorie, Vaktekenen.


Consultancy interimmanagement a.i. kerncompetenties

Technisch inzicht, innovatief, intuitief.

Talenkennis interimmanager

Goede beheersing van Nederlands, Duits en Engels in woord en geschrift.

 beschikbaar?