T +31 (0)20 4538402 CONTACT OVER ONS KANDIDATEN ZOEKEN LOGIN HOME

 beschikbaar?



Interim manager facilitair management

Interim manager facilitair management

Werkervaring interimmanager

Zelfstandig ondernemer
04-2004 tot heden
Voor Sodexho Education, Breda
Behartigen belangen exploitant voor aanvang exploitatie bij planning en realisatie nieuwbouw hotel- en horeca-accommodatie door universiteit van Tilburg.
07-2004 t/m 08-2004
Voor Trittico Groep, Beesd
Projectmanager. Eindverantwoordelijk voor 24-uurs F&B exploitatie op camping Lowlands Festival. Dagelijks 52.000 campinggasten gedurende 4 dagen, totale omzet € 650.000 met 130 medewerkers.
05-2004 t/m 06-2004
voor Trittico Groep, Beesd
Projectmanager. Eindverantwoordelijk voor 24-uurs F&B exploitatie op camping Arrow Rock Festival. Dagelijks 3.500 campinggasten gedurende 2,5 dagen, totale omzet € 60.000 met 20 medewerkers.

Werkzaam bij Trittico Groep, Beesd (Utrecht)

Als divisiemanager Projecten & Ontwikkeling:
Advisering, begeleiding en/of uitwerking van uiteenlopende vraagstukken in facilitaire horeca als probleemanalysering, reorganisatie, ontwikkeling, bouw, outsourcing, etc.. Daarnaast ontwikkeling, uitwerking, haalbaarheidsonderzoek en voorbereiding van foodservice concepten.

Als interim manager facilitaire diensten:
Tijdelijke invulling van lijnfuncties in facilitaire organisaties op operationeel en tactisch en strategisch niveau.

Als projectmanager evenementen:
Eindverantwoordelijk voor opzetten, voorbereiden, begeleiden, controleren en/of exploiteren van totale en/of gedeeltelijke F&B exploitaties op eendaagse en meerdaagse evenementen.

Evenementen:

1999 t/m 2003
Lowlands, Biddinghuizen
Eindverantwoordelijk voor 24-uurs F&B exploitatie in supermarktstijl op campingterrein Lowlands. Dagelijks 40.000-65.000 campinggasten gedurende 4 dagen met omzetten tussen € 500.000 en € 1.000.000. Leiding over gem. 120 medewerkers.

2000 en 2001
Oerkracht, Lichtenvoorde
Eindverantwoordelijk voor 24-uurs F&B exploitatie op camping Oerkracht festival. Dagelijks 3.500 campinggasten gedurende 3 dagen, met omzetten rond € 45.000 met 15 medewerkers.

1999 en 2000
Open Dag FC Utrecht
Projectmanager. Maincontracting en subcontracting van horeca-invulling voor, tijdens en na open dag.

1999
Koninginnedag Houten
Projectmanager. Advisering, ondersteuning en begeleiding van gemeente Houten bij subcontracting van horeca-invulling voor, tijdens en na koninginnedag in gehele gemeente.

Advisering en begeleiding

Voor Rijngeest groep, Noordwijk e.o:
Toetsing en rapportage marktconformiteit personeelsrestaurants en uitvoeren gasttevredenheidsonderzoek.

Voor Kennemer Gasthuis, Haarlem:
Logistieke planning nieuw bedrijfsrestaurant, begeleiding van inrichting en aanbesteding keukentechnisch gedeelte restaurant.

Voor Roompot Zeeland Vakanties, Kamperland:
Probleemanalysering van wisselende kwaliteit en variatie in aanbod buffetrestaurants in relatie tot de centrale productiekeuken. Aandragen van mogelijke oplossingen en aanbevelingen.

Voor Trittico bv inzake Magic Meals BV:
Haalbaarheidsstudie naar mogelijke overname exploitatie, activa en passiva van evementencateraar.

Voor De Graafschap, Deventer:
Visiedocument inzake mogelijkheden tot upgrading van cateringactiviteiten binnen het stadion van de Graafschap.

Voor FC Utrecht, Utrecht:
Visiedocument inzake mogelijkheden tot invulling, beheersing en risicospreiding publiekscatering binnen nieuw te bouwen stadion.

Voor LOC 7000 inzake Food at Work:
Advisering inzake verbetering bedrijfsvoering op het gebied van inkoop, logistiek, kostenbeheersing, continuïteit en diversiteit van het aanbod.

Voor Euro College Maastricht:
Advisering inzake invulling (aanbod en inrichting) van de restauratieve dienstverlening in de nieuwbouw van het Euro College te Maastricht.

Voor Medisch Centrum de Klokkenberg, Breda:
Inventarisatie ter voorbereiding van mogelijke overname van exploitatie keuken en bedrijfsrestaurant door Van Hecke Institutioneel.

Interim management

05-2000 t/m 10-2001
Hoofd Hoteldienst Albert Schweitzer ZH, Dordrecht
Na fusie van 2 regionale ziekenhuizen tot 1 ziekenhuis operationeel houden, samenvoegen, reorganiseren en/of outsourcen van de afdelingen schoonmaak en onderhoud, receptie en telefonie, restauratieve dienst, voedingsassistentie, linnenkamer/kledinguitgifte en mortuarium. Totale begroting genoemde afdelingen ruim € 7 miljoen. Leiding over +/- 300 medewerkers.

Ontwikkeling

Ontwikkeling Care Catering Concept / HICS (Highly Consumerized Solutions:
Integraal maaltijdconcept dat een “ready to eat” assortiment koelverse voorgeportioneerde consumptiegerede maaltijdcomponenten biedt voor consumenten in de totale zorg. Ontwikkeling nav EU opdracht inzake “Solution Oriented Partnership Approch” ism Duni, Philips en TNO.

Ontwikkeling Managing Food Partner:
Als derde partij uitvoering geven aan de gehele of gedeeltelijke exploitatie en bedrijfsvoering van de maaltijdvoorziening van een instelling. Uitgangspunt is dat op basis van partnership in nauwe samenwerking met de opdrachtgever realistische, uitvoerbare en duurzame oplossingen worden gecreëerd die constructief, efficiënt en rendabel zijn met als doelstelling een win-win situatie te realiseren.

Ontwikkeling Grandma’s Kitchen:
Schepmaaltijdenconcept met consumptiegerede maaltijdcomponenten gericht op retail voor voorportionering naar eigen inzicht of portionering op aanvraag.

Bij Grande Cuisine / Foodstep bv, Wageningen
Projectmedewerker
Verantwoordelijk voor uitvoeren en rapporteren van haalbaarheidsstudies en testen van voedings- en verpakkingsproducten voor de foodservicemarkt in opdracht van voedselproducenten.

Bij SARL La Grotte du Yeti, Briancon, Frankrijk
Operationeel Manager Frankrijk
Resultaatverantwoordelijk voor de voorbereiding, verbouwing (2) én het operationeel managen van 5 apres-ski barren, 2 restaurants en 1 chalethotel in diverse wintersportgebieden tijdens het gehele wintersportseizoen. Leiding over 110 medewerkers.

Bij ECS Catering, Eindhoven / Den Haag
Cateringmanager Haagse Hogeschool
Verantwoordelijk voor het opstarten en dagelijks cateren van 15.000 bewoners vanuit 7 restaurants met vergaderservice en partycatering. Omzetbegroting € 700.000 per jaar. Leiding over 60 medewerkers.

Bij Grand Café Hooters, Amsterdam
Management assistent
Verantwoordelijk voor opzetten financiële administratie, ontwikkeling en acquisitie mogelijke vrije verkooppunten.

Bij Belgisch Restaurant Lieve, Amsterdam
Algemeen bedrijfsleider
Dagelijkse leiding van populair middenklasse restaurant met 120 couverts en 50 medewerkers.

Bij ECS Catering, Eindhoven / Biddinghuizen
Assistent projectmanager World Jamboree Dronten 1995
ECS verzorgde de maaltijdvoorziening (3 maaltijden per dag) voor dagelijks 7000 vrijwilligers. Uitvoerend personeel bestond uit vrijwilligers van over de hele wereld.

Bij Heineken Nederland B.V., s’Hertogenbosch
Brouwerij vertegenwoordiger Heineken/Amstel, midden Brabant
Relatieonderhoud, advisering ondernemers op technisch, juridisch en financieel gebied, acquisitie op potentiële verkooppunten, in- en verhuur van bedrijfsonroerend goed, voorbereiding en sluiting van financiële overeenkomsten en debiteuren management.

Bij Ooghduyne Holland BV, Julianadorp aan Zee
Projectmedewerker
Medeverantwoordelijk voor contact met aannemer, bestekbewaking, deelname bouwvergaderingen, oplevering onroerend goed, informatievoorziening, marketing en verkoop van onroerend goed.

Bij Van Hecke Facility Management, Rotterdam / Min. V&W, Haarlem
Managementstage ivm opleiding Hoge Hotelschool
Ondersteunend management gedurende verhuizing van subdivisies naar nieuw kantoorpand en bij “main contracting” mbt uitbesteding en beheer ondersteunende diensten binnen nieuwe kantoorpand.

Bij Center Parcs, Rotterdam / “De Huttenheugte”, Dalen
Operationele stage ivm opleiding Hoge Hotelschool
Ondersteunende taken binnen restaurants en catering. Opzetten en uitvoeren onderzoek naar achterblijven gemiddelde besteding gasten en oplossingen aandragen om gemiddelde besteding te vergroten;


Opleiding interimmanager

VWO, Nassau Scholengemeenschap, Breda
Vakken: Nederlands, Engels, Frans, Biologie, Natuurkunde, Economie 1 en Wiskunde 1
Diploma: mei 1986

Hoge Hotelschool, Maastricht
Specialisatie: facilitair management
Afgestudeerd: februari 1992


Talenkennis interimmanager

Nederlands: Moerstaal
Engels: Goed
Frans: Matig
Duits: Matig

Overig

Als interim-manager richt ik me vooral op de hotelmatige en facilitaire dienstverlening binnen profit en non-profit organisaties op tactisch, strategisch en operationeel niveau. Hierbij ligt de nadruk op de commerciële exploitatie van facilitaire diensten, vaak in combinatie met organisatie brede verstrekking van eten en drinken.

Mijn toegevoegde waarde ligt voornamelijk in het combineren van advies en implementatie. In overleg met opdrachtgevers worden probleem- en doelstellingen geformuleerd, wat kan leiden tot een adviesopdracht. Veelal monden deze adviezen uit in projecten, waarbij ik een coördinerende rol vervul, een eventuele implementatie begeleidt en/of het operationeel management uitvoer en/of stuur.
Op grond van ervaring heb ik een gedegen know how opgebouwd. Hierdoor heb ik een goed inzicht verkregen in de bestaande processen en kan ik verantwoord worden inspelen op veranderende omstandigheden, trends en ontwikkelingen.

Mijn aanpak is probleemoplossend en pragmatisch waarbij wordt aangestuurd op een persoonlijke en doelgerichte samenwerking met opdrachtgevers. Mijn uitgangspunt is om een goede basis en een breed draagvlak te creëren binnen een organisatie en te streven naar structurele, praktische en duurzame oplossingen.

Onderstaande werkzaamheden typeren het werkveld waarbinnen ik o.a. actief ben:

 Het adviseren in en uitvoeren van vraagstukken binnen het totaal aan facilitaire activiteiten op strategische en tactisch niveau;
 Project management en begeleiding van veranderingsprocessen;
 Operationele en strategische ondersteuning op het gebied van hotelmatige activiteiten;
 Het vervullen van een coördinerende rol op het gebied van F&B.
 In beeld brengen van bedrijfsprocessen en bedrijfsvoering, het signaleren van knelpunten en het aandragen van oplossingen (quick scans, visiedocumenten, integrale kostprijsberekeningen, haalbaarheidsanalyses, etc.);
 Advisering en begeleiding van uitbesteding van facilitaire activiteiten aan derden (outsourcing maaltijdvoorziening, schoonmaak, etc.);
 Advisering, begeleiding en/of uitvoering van overall- of deelexploitatie van facilitaire diensten als hoofdaannemer (main- en subcontracting);
 Advisering, implementatie en begeleiding van horeca- en cateringconcepten;
 Ontwikkeling van food service concepten.


 beschikbaar?