T +31 (0)20 4538402 CONTACT OVER ONS KANDIDATEN ZOEKEN LOGIN HOME

 beschikbaar?interim manager / directeur

interim manager / directeur

Werkervaring interimmanager

Januari 2009 – heden
Project Manager in Qatar voor een project van aan Joint Venture tussen twee staalconstructiebedrijven uit Nederland.
Het project was om in opdracht van Qatar Petroleum een aantal industriele gebouwen neer te zetten met een totaal gewicht van 12000 ton aan staal (inclusief aankleding) en een opdrachtwaarde van circa 100 mln dollar, in een zeer korte tijd.
Binnengehaald om als interim project manager het site project team, na problemen bij de opstart, opnieuw in te richten en tijdelijk te versterken.
Door een gebrek aan kennis op het gebied van staal en soort klant binnen het site team, op verzoek van klant en directie aangebleven tot aan de afronding van de belangrijkste items.

November 2003 – November 2008
Statutair directeur van een staalconstructiebedrijf waar de hieronder genoemde vestiging op Corus onder viel, onderdeel van een groep van bedrijven, verantwoordelijk voor het uitzetten van de strategie en de dagelijkse leiding.
Gestart in 2003 met de uitvoering van een reeds aangekondigde reorganisatie waarbij 25 ontslagen zijn gevallen.
In 2003 een omzet van ca 4 mln. euro en 45 personeelsleden met een verlies van 10%, 2007 is afgesloten met een omzet van ca. 9 mln. en een winst van 4%. De vooruitzichten waren bij vertrek positief met een gevarieerd klantenbestand in de petrochemie.
Eind 2004 in de hoedanigheid van directie van genoemde onderneming de activiteiten en personeelsleden uit een faillisement overgenomen van de curator.

November 2005 – Maart 2006
In 2005 gevraagd om naast de directievoering van het staalconstructiebedrijf verantwoordelijk te willen zijn voor de activiteiten van een beplatingsbedrijf, ook onderdeel van de groep. Dit bedrijf was reeds enkele jaren verwaarloosd door voorgaande directeuren.
Na alles in kaart gebracht te hebben, in januari besloten dat de activiteiten afgebouwd moesten worden. Ontslag aangevraagd bij het CWI voor de 10 personeelsleden en alle activiteiten afgebouwd.

April 2003 – Oktober 2003
Vestigingsmanager van een locatie van een staalbouwbedrijf op het Corus terrein, verantwoordelijk voor het uitbouwen en coördineren van de lopende werkzaamheden en uitbreiden van de activiteiten.

Juli 2000 – Februari 2003
Mede-oprichter, aandeelhouder en lid van het MT van een arbeidsplaatsbemiddelaar in de Randstad.
Als hoofd planning verantwoordelijk voor de dagelijkse zaken rondom het detacheren, huisvesten en vervoer van de medewerkers, tevens het matchen van de vraagzijde middels contact met de klanten in Nederland en de aanbodzijde door regelmatige bezoeken aan de wervingsbureaus in Polen.
het bedrijf is opgestart in 2000 en zette Poolse mensen met EG paspoorten in, in diverse sectoren. In 2003 werden er dagelijks meer dan 250 medewerkers uitgezonden. Heden in 2009 is het bedrijf doorgegroeid en zenden zij meer dan 1000 medewerkers per dag uit


Opleiding interimmanager

Sep ’07 – heden
MScBa/drs. Bedrijfskunde “Erasmus Universiteit” Rotterdam, theorie afgerond in 2008, scriptie af te ronden eind 2009

Sep’97 – nov’00
HTS – bedrijfskunde “Hogeschool van Amsterdam”, Amsterdam, diploma

Sep’93 – aug’97
MTS – werktuigbouw “ROC Leiden”, Leiden, keuzerichting; mechaniseren/ installeren, diploma


Consultancy interimmanagement a.i. kerncompetenties

teamwerker en motivator, in staat om snel onderbouwde besluiten te nemen, kennis van staal, bedrijfskunde, techniek en logistiek.

Talenkennis interimmanager

Nederlands, uitstekend in spraak en schrift,
Engels, goed in spraak, redelijk in schrift,
Duits, goed in spraak, redelijk in schrift,
Pools, redelijk in spraak


Overig

Op dit moment ben ik als projectleider werkzaam voor een staalconstructiebedrijf in Qatar.
Deze ervaring is een verrijking van mijn leven, maar ondanks dit en het feit dat men mij hier graag wil houden geef ik toch meer de voorkeur aan zelfstandigheid en eindverantwoording.
Ondanks mijn betrekkelijk jonge leeftijd heb ik al een behoorlijke ervaring opgebouwd als eigenaar en/of directeur in zowel reorganisaties als opbouwende situaties. Deze ervaringen zou ik graag aanwenden in een onderneming waar behoefte is aan iemand die het lef en de ervaring heeft om samen met het management team te besluiten en uit te voeren wat nodig is om het voortbestaan van de onderneming te waarborgen.


 beschikbaar?