T +31 (0)20 4538402 CONTACT OVER ONS KANDIDATEN ZOEKEN LOGIN HOME

 Beschikbaarheid opvragenOnline business manager

Online business manager

Werkervaring interimmanager

10/2008-heden Universiteit Twente, (Interim) Sr. Projectmanager / Webredacteur
Als voorloper van de nieuwe positionering/branding van de UT, is het programma Websites & Portals onderverdeeld in een aantal speerpunten, waarvoor ik verantwoordelijk was voor de volgende onderdelen:
*) Concept en Vormgeving
*) Contentontwikkeling en opzetten redactie
*) Organisatie en authorisatie
De online omgeving van de UT kan als zeer complex worden beschouwd, aangezien we te maken kregen met een gebruikersorganisatie van 1200 man met de daarbij behorende contentproductie. De uitdaging lag vooral in het herstructureren van de content en de organisatie de omslag laten maken in het ‘doelgroep’-denken. Project loopt nog tot eind 2009 (2 dagen per week).

08/2008-10/2008 Lukkien, (Interim) Sr. Production Manager
Het opzetten en invullen van een goede productie/traffic functie ten behoeve van een groot project voor grote automotive klant, (Mitsubishi).

05/2007-07/2008 Qi Ideas, (Interim) Client Services Director
In eerste instantie als interim CSD bij Qi begonnen, daarna op contractbasis verder gegaan in dezelfde rol. Taken waren vooral het professionaliseren van de account afdeling en het verder uitbouwen van (new) business. Daarnaast verantwoordelijk voor een aantal key accounts en het managen van de account afdeling.

Accounts: Beiersdorf, Heineken, KPN, Margriet, SEAT, Bankgiro Loterij, Amnesty International

03/2007-05/2007 .Bone, Interim coach/begeleider project management
Kortlopend coachingstraject voor de junior projectmanagers.

09/2006-03/2007 Zilveren Kruis Achmea, Interim Sr. Marketing Specialist
In september 2006 begonnen bij Marketing Klantwerving en mede verantwoordelijk geweest voor de najaarscampagne, vooral verantwoordelijk voor het DM-traject en de online doorvertaling daarvan. Deze klus duurde tot eind 2006. Vanaf begin 2007 voor Marketing Klantwerving bezig met het opzetten van zowel de marketing als de online strategie voor de korte en de langere termijn.

09/2005-09/2006 TribalDDB – Sr. Project Manager/AD
Verantwoordelijk voor (uitbouwen van) klantrelaties. Key-tasks: strategie, business development, aansturen project management team.

(Internationale) accounts:
Philips Consumer Electronics, KLM, Elsevier Science Direct, Commodore International
Volkswagen, Lipton, Intratuin, Currence, Rabobank, ICS, FBTO, McDonalds, Mexx, Robeco
07/2002-09/2005 Time out for family

10/2001-07/2002 LimeLight, oprichter/eigenaar
Na het faillissement van Adera met een tweetal collega’s van Adera een eigen bureau opgezet, waarbij de focus lag op geїntegreerde communicatie. Een aantal major accounts van Adera zijn met mij meegegaan naar het nieuwe bureau, o.a. Cargill Europe, Cargill France en Cargill Nederland, TUI Nederland (waaronder de merken Arke, Holland International, Lastminute en SeatOnly). Nadruk van de werkzaamheden lag naast algemeen management, op new business en strategy development voor bestaande klanten, alsmede de marketing en communicatie van het eigen bureau.

04/2000-10/2001 Adera Nederland (voorheen HCM Clic), director E-business
Hoofdtaken: algemeen management van de business unit E-Business, waarbij ik eindverantwoordelijk voor een aantal major accounts, zowel in resultaat als in financieel opzicht. Ik hield mij vooral bezig met het bedenken en uitwerken van e-business strategieën en de daaraan gekoppelde communicatie-activiteiten. Leiding gevend aan een tweetal projectteams van 6 mensen en indirect aansturen van projectmedewerkers zoals art directors en technische programmeurs. Mijn specialisme: e-business (strategies) en geїntegreerde communicatie. Verantwoordelijk voor de accounts:
DBC (Diagnose Behandel Combinatie). Strategie voor online magazine en het daarachter liggende Redactiesysteem. De site is gericht op meerdere doelgroepen (dbczorg).
Toyota Opzettten van een extranet t.b.v. dealerkanaal
KIA Advisering ten aanzien van online strategie
TravelUnie Arke: strategie en uitvoering corporate website
Holland International: strategie en uitvoering corporate website
Lastminute: new brand development strategie, e-commerce strategie, communicatiestrategie, iImplementatie en uitvoering
SeatOnly: new brand developement strategie, e-commerce strategie, communicatiestrategie, implementatie en uitvoering
FIT: corporate website
Kras Stervakanties: begeleiding en advisering verdere ontwikkeling e-commerce strategie
Zuiderbreedte: new brand developement strategie, e-commerce strategie, doelgroepanalyse, implementatie en uitvoering
DeltaLloyd Advisering en uitvoering online investeerders werven voor het Filmfonds
VNU Strategie, begeleiding en implementatie, zowel online als traditioneel voor een nieuw glossy mannenblad ZSM. Cross media campagne en teasers om het mannenblad in een keer in de markt te zetten.
Pharmaplaza New brand development strategie en e-commerce strategie voor deze online drogist. Advisering en uitvoering en begeleiding van multidisciplinaire teams.
Cargill (NL/UK) Advisering en implementatie van een Nederlandse wervings-site.
Strategie, advisering en implementatie van het front-end voor een extranet voor alle
internationale klanten van Cargill.

Ik maakte deel uit van het management team en was zowel financieel als business wise verantwoordelijk voor de business unit en de major accounts die onder mijn beheer vielen.

10/1999-04/2000 PTT Post Mediaservice, (internet-)communicatie manager (interim)
Hooftaken: het strategisch uitwerken en uitbouwen/beheren van de internet-site, alsmede het opzetten van een intranet, bepalen communicatiestrategie rondom internet-activiteiten, strategie bepalen rondom redactioneel magazine online, adviserend ten aanzien van een e-commerce-traject.. Functioneel deel uitmakend van de corporate communicatie afdeling.


2/1998-7/1999 PONGnet Internet Solutions, Sales manager/sales consultant
Verantwoordelijk voor large accounts en consultancy, genereren new business. Tevens verantwoordelijk voor de marketing, als onderdeel van de functie van sales manager. Gewerkt voor o.a. Grontmij (advisering t.a.v. de inzet van internet als communicatiehulpmiddel binnen en buiten de organisatie), Subaru Nederland (corporate website en e-commerce activiteiten met dealernetwerk), VNU Tijdschriften Groep (publishing en e-commerce site PC Knowhow en online press coverage), Stichting Sonneheerdt (corporate website), Koninklijke Numico (corporate website), Novib (advisering t.a.v. online fundraising) en Varig Brazilian Airlines (e-commerce site).

4/1997-2/1998 Zwangerschapsverlof

8/1996-4/1997 Promoweb (onderdeel General Design), Commercieel manager.
Eigen initiatief om internet in te zetten voor actiemarketing en sales promotion doeleinden. Hoofdtaken: strategische bedrijfsvoering, acquisitie, projectleiding, financiele verantwoording, aansturen project-medewerkers, nieuwe initiatieven ontplooien en samenwerkingsverbanden initieren.

10/1994-8/1996 BBDO Business Communications, Manager Interactieve Media
Hoofdtaken: opzetten van de nieuwe afdeling, kennis en ervaring met nieuwe media binnen het bureau brengen en klanten adviseren en informeren, new business genereren, projectleiding.

10/1993-10/1994 BBDO Business Communications. Office manager.
Hoofdtaken: sanering van de kosten, volledige budgetbewaking van alle afdelingen, uitvoering en implementatie automatiseringsproject (migratie naar ander besturingssysteem en netwerk), maken new business plan, verbouwing.
Dagelijkse taken: ondersteuning directie, personeelszaken, dagelijkse algemene leiding bureau en direct leidinggevend aan 6 personen.

1/1993-10/1993 Nieuwstribune. Office-manager.
Verantwoordelijk voor het directiesecretariaat, personeelszaken, office-management en de interne communicatie.

1/1991-1/1993 Freelance communicatie adviseur
Hoofdlijnen: advisering met betrekking tot interne en externe communicatie, maken van communicatieplannen, advisering bij realiseren nieuwe huisstijlen, relatiebeheer, doorlichten verkoopafdelingen en opzetten van efficiënte systemen voor verkoopondersteuning, organiseren van evenementen. Tevens PC-gebruikerscursussen voor Computerij gegeven.

4/1988-1/1991 Domesta (onderdeel Hodon/Vendex). Office manager
Verantwoordelijk voor het secretariaat, de inkoop, facturering, administratie en kantoorautomatisering. Dagelijkse leiding ondersteunend personeel. Later Adviseur. Projecten o.a.: opzetten van een concurrentie-informatiesysteem als
onderdeel van de communicatiestrategie, het opzetten van een marketing informatiesysteem, het maken van presentaties, het begeleiden van drukwerk, het organiseren van symposia, het maken van een communicatieplan voor een nieuw te starten bedrijf.

10/1987-4/1988 Ashton-Tate Europe. Projectcoordinator International Translations
Hoofdtaken: het coordineren van software-vertaalprojecten in binnen- en buitenland, contacten leggen en onderhouden met vertaalbureaus en het technisch vertalen van software-componenten.

9/1984-10/1987 Pandata (nu Cap Gemini).
Opzetten van een secretariaat voor de Business Development Group. Na voltooiing hiervan half 1985 de functie van Marketing Assistent op de afdeling Marketing & Sales. Hoofdtaken: organisatie van beurs-, promotie- en DM-activiteiten en diverse conferenties, berekenen van marketing- en sales cijfers, in kaart brengen en rubriceren van publicaties en concurrentiegegevens.


Opleiding interimmanager

Relevante opleiding
Copywriting (start oktober 2009)

Public Relations 1 (SRM, 1990)
Module Organisatiekunde (Open Universiteit, 1994)
Cursus Presentatietechnieken (VEA, 1996)
Cursus HTML (Apple, 1996)
Cursus Human Interface Design (General Design, 1997)

Overige opleiding
HAVO
Schoevers Afdelingssecretaresse (1982)
Cursus Conversatie Frans (1983)
Tolk/Vertaler Engels (1984)
Cursus Basiskennis Automatisering (1985)


Consultancy interimmanagement a.i. kerncompetenties

Sr. Programma en Projectmanagement
Consultancy e-business
Conceptontwikkeling en brand development
Online marketing en campaigning

Talenkennis interimmanager

Nederlands (moedertaal)
Engels (zeer goede schriftelijke en mondelinge vaardigheden)

 Beschikbaarheid opvragen