T +31 (0)20 4538402 CONTACT OVER ONS KANDIDATEN ZOEKEN LOGIN HOME

 beschikbaar?Business Unit Manager

Business Unit Manager

Werkervaring interimmanager

Managing Director; de Belgische ‘thuisland’ vestiging van een haast ‘iconische’ fabrikant en leverancier van grootkeukenapparatuur en cafetaria-bakwanden met bijna 100 jaar historie.
• Crisismanagement, gevolgd door hernieuwde positionering en uitrollen nieuwe strategie
Nadat de zaakvoerder abrupt was weggevallen en het bestaande team (10 personen) stuurloos was, moest de dagelijkse gang van zaken zeer snel worden opgepakt, zowel administratief als commercieel als technisch. Daarbij ontbrak het aan een heldere visie op de toekomst: wie willen wij zijn voor wie? Met gebruikmaking van de aanwezige kennis en ervaring en in nauwe samenspraak met het productiebedrijf is die visie vormgegeven en vastgelegd binnen de holding waar het bedrijf deel van uitmaakt. Aansluitend is aan de uitrol daarvan gewerkt, onder andere door gecontroleerde uitbreiding van de hoeveelheid medewerkers.

Statutair Directeur; de Nederlandse en Belgische 'Werkvertretungen' van de wereldwijd toonaangevende speler in professionele vaatwerkspoelsystemen en bedpanspoelers.
• Stabiliseren van bedrijfsprocessen en veranderen structuur door nieuw aangesteld Management Team.
Het repareren van de interne chaos en onrust; het herwinnen van het vertrouwen in de organisatie, zowel intern (30 + 5 medewerkers) als extern, resulterend in een nieuwe organisatie met een nieuw management team. Wijziging van marktbenadering: naar een fabrikantenrol richting een dealernetwerk, met een helder inzichtelijke prijs- en kostenstructuur. De neerwaartse trend in omzet en resultaten omgebogen.

Business Unit Manager Conformiteitschema’s; zelfstandige stichting die partijen bijeenbrengt rond maatschappelijke veiligheid
• Vormgeven van organisatie die zich bezighoudt met het beheer van conformiteitschema’s (certificering en inspectie); opstellen business plan, creëren in- en extern draagvlak voor nieuwe business unit inclusief structuur voor financiering vanuit betrokken partijen. Dagelijks leidinggeven aan senior professionals binnen de unit.
Hét centrum dat kennis en samenhangende instrumenten ontwikkelt en implementeert om de maatschappelijke veiligheid te vergroten. Het stimuleert samenwerking tussen publieke en private organisaties om criminaliteit integraal terug te dringen en vormt een schakel tussen beleid en praktijk.

Manager Verkoop Vestigingen; leidende technische groothandel in verwarming en sanitair
• Interim verantwoordelijk voor totale verkooporganisatie; 180 direct en indirect reports vanuit 15 vestigingen; rapporterend aan Algemeen Directeur.
Sterke speler met 45 jaar traditie, consoliderende omzet en teruglopend netto resultaat door veranderde markt. Taak: scherper en efficiënter neerzetten van de (verkoop-) organisatie; meer afspraak- en resultaatgericht: “zeggen wat je doet en doen wat je zegt”. Interne verander-trajecten opgezet, wat o.a. leidde tot reductie van “foutkosten” en reductie van headcount.

Vestigingsdirecteur; groothandel en installatiebedrijf
• Verantwoordelijk als crisis manager voor groothandel in kapitaalgoederen/technisch installatiebedrijf met 18 medewerkers; rapporterend aan Holdingdirectie/eigenaren.
Geacquireerde, onder eigen naam opererende dochter binnen holding: managementproblemen
met als resultaat operationele problemen, teruglopende omzet en sterk verloop.
Taak: onderzoeken of het bedrijf nog voldoende levensvatbaar was. Dit bleek binnen de gekozen
positionering en profilering niet het geval; activiteiten zijn geïntegreerd in een zustervestiging.

Opleiding interimmanager

• Financial Controller, ISM Utrecht (2015 en 2016, diploma)
• Master of Business Administration (MBA), International Executive MBA: Purdue University (Indiana, VS), TIAS Business School (Universiteit van Tilburg) (diploma 2003)
• Bachelor Hogeschool Zuyd, Hoge Hotelschool Maastricht (diploma 1990)
• VWO, St-Jans Lyceum ’s-Hertogenbosch (diploma 1983)
Daarnaast veel losse trainingen, van commercie tot techniek en van projectmanagement tot debattraining en time management.

Consultancy interimmanagement a.i. kerncompetenties

MANAGEMENTPROFIEL
Integraal Business manager (operations/techniek, sales en finance); ruim 25 jaar ervaring in (vooral) B2B profit organisaties in (vast/tijdelijk/interim/fase) management en -advies in het (groter) MKB en familiebedrijven.
Werkt vanuit scherpe analyse aan procesverbetering (doel- en resultaatgerichtheid) binnen organisaties. Sterke focus op markt/klant en op resultaatgerichte, structurele ontwikkeling van individuen en teams. Weet teams mee te nemen richting het doel en weet mensen het optimale uit zichzelf te laten halen.

ROL BINNEN DE ORGANISATIE
Leiderschap; richt zich op het verhogen van de slagkracht en externe focus van de organisatie, het optimaliseren van processen en het duurzaam ontwikkelen van medewerkers. Bouwer boven beheerder.
• Formuleren van strategische en commerciële keuzes (‘waartoe zijn wij op aard?’)
• Vertalen van organisatiedoelstellingen (‘wat moeten we dus wel en niet doen?’)
• Vergroten van de efficiency en effectiviteit van werkprocessen (‘hoe kunnen we dat het beste doen?’)
• Gedreven en resultaatgericht aansturen van teams (‘wat betekent dat voor mij en mijn afdeling?’)

KERNCOMPETENTIES
• Analytisch; probleemoplossend vermogen met focus op (verbeter)processen
• Cijfermatig sterk; weet ‘tussen de cijfers door’ te lezen
• Enthousiasmerend; door energie en oplossingsgerichte instelling
• Integraal; brede managementblik door ervaring in commercie, operations/techniek en finance
• Klantgericht; commerciële en ondernemende instelling
• Nuchter; hands-on, humor en relativeringsvermogen
• Verbindend; door goede communicatieve vaardigheden een gesprekspartner op zowel directie- als uitvoerend niveau, die oog weet te creëren voor wederzijdse belangen.

Talenkennis interimmanager

• Nederlands, moedertaal
• Engels, vloeiend in woord en geschrift (o.a. in Amerika gestudeerd: MBA)
• Duits, vloeiend in woord en geschrift (gewerkt in Duitsland en voor Duitse bedrijven)
• Frans, conversatie-niveau


 beschikbaar?