T +31 (0)20 4538402 CONTACT OVER ONS KANDIDATEN ZOEKEN LOGIN HOME

 beschikbaar?Operations Manager / Interim manager / project manager / sal

Operations Manager / Interim manager / project manager / sal

Werkervaring interimmanager

Wat is de ideale interim manager? Het antwoord is: er bestaat geen sjabloon. Of je succes boekt als interim is vooral situatie afhankelijk. Wat is de doelstelling? De bedrijfscultuur? Wat tref je aan? Wat zijn je eerdere ervaringen?

Zelf heb ik in de afgelopen 18 jaar als interim directeur / manager bij diverse MKB- en familiebedrijven ervaren dat er zeker bepaalde kwaliteiten zijn die bij élke opdracht van pas komen, zo niet onmisbaar zijn. Vanaf dag 1 volop aan de slag kunnen, bijvoorbeeld. Geen kostbare weken nodig hebben om de materie, de organisatie en de branche te doorgronden. Met ervaring en voelsprieten snel een gefundeerd oordeel kunnen vormen over wat er nodig is. Ook belangrijk: kunnen omgaan met onrust en angst. Medewerkers met weerstand serieus nemen en de dialoog met hen aangaan. Verder vraagt de functie van interim altijd om integriteit en inlevingsvermogen, maar ook om durf. De durf om bijvoorbeeld bij een voortslepende reorganisatie pas op de plaats te maken en misschien zelfs opnieuw te beginnen.

Zo werk ik
Zelf voeg ik aan bovengenoemde kwaliteiten, die in mijn ogen onlosmakelijk verbonden zijn met interim management, graag mijn persoonlijke extra’s toe: een niet aflatende nieuwsgierigheid, het vertrouwen in de kracht van mensen en een dynamische, ontspannen aanpak.

Open vizier en oprechte interesse

Door te sparren, goed te luisteren, dóór te vragen, te analyseren en daarbij steeds de focus te houden, zorg ik ervoor de organisatie in korte tijd tot in de haarvaten te begrijpen. De basis voor elke positieve verandering.

Coachen en vertrouwen geven

Om bedrijfsdoelen te halen, is vertrouwen geven aan de mensen waar je mee werkt cruciaal. Dat wil niet zeggen dat je als leider zelf achterover leunt. De kunst is om uit meerdere vaatjes te tappen, afhankelijk van bedrijf, mensen en situatie. Soms directief zijn en zeggen wat er nú moet gebeuren. En soms meer delegeren, als klankbord optreden en coachen.

Dynamiek en werkplezier

Walking around, veel kleine gesprekken. Mensen motiveren en de ruimte geven zich te ontplooien. Handen uit de mouwen. Duidelijke beslissingen nemen. Dat past bij mij. Samen serieuze resultaten boeken, maar er mag zeker ook gelachen worden.

Opleiding interimmanager

Technische Bedrijfskunde

Consultancy interimmanagement a.i. kerncompetenties

Resultaatgericht, mensgericht, analytisch, empatisch, commercieel, besluitvaardig, daadkrachtig

Talenkennis interimmanager

Nederlands / Engels

 beschikbaar?