T +31 (0)20 4538402 CONTACT OVER ONS KANDIDATEN ZOEKEN LOGIN HOME

 beschikbaar?Interim Manager

Interim Manager

Werkervaring interimmanager

Ik heb de afgelopen jaren twee interim opdrachten gedaan. De eerste opdracht (meer in de rol van consultant) was bij Attero waar ik heb geparticipeerd in een team met als doel het ontwikkelen van een inkoop verkoop strategie voor energie voor de lange termijn. Daarnaast diverse teams over verschillende locaties opgeleid omtrent de nieuwe nominatie procedures rondom de contracten met Energieleveranciers. Daarnaast implementatie van nieuwe applicatie tbv het nomineren/plannen van de energie dag hoeveelheden (met behulp van andere zzp'er). De tweede opdracht was een interim opdracht als portfolio manager bij Windunie. Daarbij was ik verantwoordelijk voor de aansturing van een team van professionals, managen van de dagelijkse business en exploreren van strategische samenwerkingsverbanden.
De rest van mijn carrière heeft zich voornamelijk in vastdienst verband afgespeeld. De functies die ik heb uitgevoerd waren voornamelijk op het gebied van operationeel en algemeen management. Onderstaand mijn werkervaring op een rijtje.

Werkervaring

Maart 2017 - Februari 2018 Sabbatical
Na bijna 20 jaar gewerkt te hebben besloot ik een sabbatical te nemen. Een andere setting en het uitvoeren van veel lichamelijke activiteiten rond het huis, op het land en in het bos hebben mij veel energie gegeven.

Januari 2016 – Februari 2017 Directeur De Groene Stroomfabriek N.V.
Opzetten en verder ontwikkelen van een professionele Sales organisatie gericht op B2B en grote bedrijven middels direct en indirect Sales. Leiding geven aan een team van professionals. Daarnaast meedenken en participatie in overleg structuren om de Trading afdeling verder te professionaliseren.

Januari 2012 - November 2015 Directeur Windunie Trading B.V.
Managen van de dagelijkse business, portfoliomanagement en het leidinggeven aan een professioneel team van medewerkers. Het maken van begrotingen, strategie plannen en exploreren van strategische samenwerkingsverbanden.

Oktober 2010 - Dec 2012 Portfolio Manager Windunie Trading B.V.
Managen van de dagelijkse business en verantwoordelijk voor het portfoliomanagement. Daarnaast aanspreekpersoon en gezamenlijk beheerder van de portfolio van een strategische partner.

Juni 2010 – September 2010 Consultant Windunie
Participeren in een werkgroep met als doel een strategisch plan te ontwikkelen voor de lange termijn voor Windunie. Daarnaast werkzaam in het uitvoeren van portfoliomanagement activiteiten.

November 2009 – Mei 2010 Consultant Attero
Advies op het gebied van portfoliomanagement en mogelijke verkoop strategieën. Daarnaast ontwikkeling en implementatie van nominatie software i.s.m. externe IT partij.

April 2009 - November 2009 Sabbatical

Mei 2001 - Maart 2009 Vice President Europese Operations Essent
Verantwoordelijk voor de Europese gas- en elektriciteitsoperations van Essent Trading. Lid van het management team van Essent Trading (Den Bosch en Genève) en het overall locatiemanagement van Essent Produktie.

September 1999 - April 2001 Trader Esssent/Access Energie B.V.
Handelen in elektriciteit t.b.v. de optimalisatie van Essent productie eenheden en klantenportfolio in Nederland, Duitsland en België. Daarnaast coördinator voor alle initiatieven en activiteiten binnen Essent m.b.t. vraagsturing.

Januari 1999 – Augustus 2001 Energie coördinator
Optimalisatie van de elektriciteitsportfolio van FRIGEM en coördinator vraagsturing binnen FRIGEM.

Mei 1997 – december 1998 Project medewerker FRIGEM
Ondersteuning van de projectleider van kleine projecten op het gebied van windmolens en WKK’s.

Opleiding interimmanager

2006/2007 Master Strategisch Management (Avans te
Breda)

2005/2006 Post academische leergang, Strategische
kennisproductie (Rijks Universiteit Groningen;
certificaat)

2004/2005 Post academische leergang, Bedrijfsstrategie (Rijks
Universiteit Groningen)

1994/1997 Hogere Technische School Energietechniek,
Leeuwarden

Consultancy interimmanagement a.i. kerncompetenties

Ik beschik over een sterk analytisch denk vermogen, ik heb veel affiniteit voor getallen, ik werk graag samen met mensen, en beschik over veel doorzettingsvermogen en ik breng humor mee naar mijn werk.

Talenkennis interimmanager

Nederlands en Engels (voldoende)

 beschikbaar?