T +31 (0)20 4538402 CONTACT OVER ONS KANDIDATEN ZOEKEN LOGIN HOME

 beschikbaar?Laan en verander consultant

Laan en verander consultant

Werkervaring interimmanager

2011 Capgemini Consulting, Principal Consultant Transformation Program Management
Capgemini Consulting is het strategie- en transformatie consulting merk van de Capgemini Group.
Mijn taak bestaat uit business development activiteiten en het zelf declarabel zijn bij klanten, binnen het werkgebied Lean, Six Sigma, Agile/Scrum, Toyota Kata en Transformation coaching. Daarnaast ben ik docent Lean bij de Capgemini Academy. Klanten: Ministerie Veiligheid en Justitie (IND), UWV, Prorail. Momenteel werk ik als Scrum coach voor het COA en als Agile coach voor de Nationale Politie.

2008 -2011 Conclusion in een exclusieve joint venture met Philips Applied Technologies, Programma Manager
Acquisitie en account management, plan van aanpak en offerte, monitoren en rapportage. Verantwoordelijk voor het commerciële gedeelte van de joint venture met Philips. Managen en coachen van 45 interne Philips consultants m.b.t. hun ambitie om optimalisatie opdrachten (oa. Lean & Six Sigma) ook buiten Philips uit te voeren.

2001 - 2008 3M Nederland
Amerikaanse onderneming gespecialiseerd in de verkoop van oa. tapes, lijmen, schuurproducten, kantoorartikelen, folies en healthcare producten.

2005 – 2008 Lean Six Sigma Country Black Belt
Projectleider van 4 high impact Six Sigma Black Belt projecten (Marketing Effectiveness / Contract Management / Customer Relation Management / Outsource Facility management). Lean Six Sigma Trainer. Coaching van Green Belts.

2003 – 2005 Manager Customer Services
Verantwoordelijk voor de verkoop binnendienst afdeling. Deze afdeling omvatte alle 3M producten. Ik gaf leiding aan 34 direct reports. Lean Six Sigma Green Belt verbeter projecten.

2001 – 2003 National Sales Manager
Verantwoordelijk voor de verkoop van cardiovasculaire- en respiratoire producten.

2000 - 2001 IsoTis, International Product Manager
Nederlandse onderneming gespecialiseerd in de verkoop van tissue engineering producten (bot-, kraakbeen-, en huidcellen).

1996 - 2000 ConvaTec (een divisie van Bristol-Myers Squibb), Product Manager
Amerikaanse onderneming gespecialiseerd in de verkoop van cardiovasculaire- en dermatologische producten

1993 - 1996 Baxter (Fenwal divisie), Account Manager
Amerikaanse onderneming gespecialiseerd in de verkoop van producten en machines voor de afname, verwerking en toediening van bloed en bloedderivaten.

1989 - 1993 Symbol Technologies, Account Manager
Nederlandse onderneming gespecialiseerd in de verkoop van software, hardware en consultancy op het gebied van automatische identificatie door middel van barcodes en scanners.

Opleiding interimmanager

- Phoenix Opleidingen:
• 2013: Post-HBO opleiding Professionele Communicatie / Neuro Linguïstisch Programmeren, Transactionele Analyse en Systemisch werk.
• 2013: Vervolgopleiding: Systemisch werk,
• 2014: Vervolgopleiding: Persoonlijkheidsstructuren,
• 2018 gepland: Vervolgopleiding: Professionele begeleiding van organisaties,
- 2008: certificaat 3M Company: Lean Six Sigma Black Belt,
- 1991: certificaat ISBW: NIMA Marketing-A diploma
- 1985: Stichting Utrechtse Paramedische Academie, Fysiotherapie

Consultancy interimmanagement a.i. kerncompetenties

Na mijn Black Belt certificering heb ik een groot aantal verschillende opdrachten afgerond, gericht op het begeleiden van mensen in organisaties bij het realiseren van ontwikkel- en verandertrajecten, in de zorg, maak-industrie en de overheid. Ik ben in staat verbetertrajecten te verankeren, door methodieken te combineren. Lean, Six Sigma, Agile, Scrum, Kata, NLP, Transactionale analyse, bieden de mogelijkheid om de impact van verbeteringen te doorgronden, te structureren en statistisch te onderbouwen. De focus ligt daarbij op efficiency, kwaliteit, persoonlijke effectiviteit en samenwerken. Het is mijn ambitie om ‘harde’ verbeteringen in processen in lijn te brengen met inzichten in mensen en organisaties, zodat betrokkenen werkelijk worden meegenomen. Ik breng directie, management en medewerkers in beweging door de noodzaak van verbeteringen te onderbouwen en weerstand ertegen te doorgronden.

Talenkennis interimmanager

Nederlands en Engels

Overig

- Hobby’s: fietsen, skiën, coachen jeugd hockeyteam

 beschikbaar?