T +31 (0)20 4538402 CONTACT OVER ONS KANDIDATEN ZOEKEN LOGIN HOME

 beschikbaar?Directeur

Directeur

Werkervaring interimmanager

Directeur/bestuurder Stichting Marketing Drenthe, Assen
Periode januari 2013 tot januari 2017
Opdracht is het positioneren van Drenthe als een gebied waar het goed wonen, werken en recreëren is. Dit doen door het ontwikkelen en uitvoeren van marketingcommunicatie campagnes en marketing ondersteunende acties. Als directeur-bestuurder verantwoordelijk voor de strategie, positionering en aansturing van de professionele organisatie. Werkbudget tussen 1,5 en 3 miljoen per jaar met een personele bezetting van 7 FTE.
Directeur a.i. NOP Agrowind, Espel
Periode april 2012 tot nov 2012
Verantwoordelijk voor de inrichting van een kleine uitvoeringsorganisatie, ter ondersteuning van de aandeelhouders bij laatste fase van ontwikkeling en de realisatie van de bouw van een 195 MW-windmolenpark in de Noordoostpolder. Een project met een investeringsomvang van 350 miljoen euro.

Kentfort Bedrijfsadviseurs, Hoogeveen
Periode januari 2009 – maart 2012
Een advieskantoor met als specialiteit zakendoen in Azië. Mijn bijdrage zat op terrein van bedrijfsadvisering en commerciële ontwikkeling op de Nederlandse markt. In deze periode o.a. een bedrijf begeleid bij de verkoop van een deel van de activiteiten, uitvoeren van een marktonderzoek voor een Engelse onderneming en mede vormgegeven aan de ontwikkeling van een Business School concept.

Directeur a.i. Kalsbeek BV, Tynaarlo
Periode januari 2009 – april 2011
Werkzaam op het terrein van waterveiligheid en waterkwaliteit in industriële en risicovolle omgevingen. Verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van een nieuwe bedrijfsstrategie gericht op groei en rendementsverbetering. Als operationeel directeur aansturen van de werkorganisatie met 50 FTE. In deze periode de omzet laten groeien van 5 miljoen begin 2009 naar 6,5 miljoen eind 2010, met een rendementsverbetering van 2% naar 5 %. Dit onder andere gerealiseerd door het overnemen van een klantenportefeuille en het opzetten van een vestiging in België.

Projectmanager Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij, Groningen
Periode januari 2006 – december 2008
Ontwikkelen van de regionale economie in Drenthe middels het actief stimuleren en ondersteunen van bedrijven bij hun groeiambities. Mijn aandacht was gericht op het opsporen en stimuleren van bedrijven met investeringsplannen in de provincie Drenthe. In deze periode het F-Link concept uitgedacht en in de markt gezet. F-Link staat voor het succesvol koppelen van business ideeën aan financiering. Het succesvolle online veilingplatform Catawiki uit Assen was één van de eerste bedrijven die met behulp van F-Link gestart is.

Directeur Waterway BV, Deventer
Periode april 2002 – december 2005
Projectorganisatie gericht op het leveren en plaatsen van equipment voor het decentraal reinigen van sanitair afvalwater. In 2002 gereorganiseerd en middels herfinanciering een doorstart gerealiseerd. In 2003 is de organisatie omgevormd naar een advies en projectmanagement organisatie. Omzet 1,5 miljoen met 6 FTE.

Projectmanager en operationeel manager Thialf, Heerenveen
Periode januari 2001 – april 2002
In eerste instantie betrokken bij de Thialf Project BV. Via deze bv werd het bouwconcept, de financiering en de bouwbegeleiding uitgevoerd. Investeringsomvang 8 miljoen euro.
Ik was in de voorbereiding op de bouw medeverantwoordelijk voor het binnenhalen van subsidies en financiering. Tijdens de bouwuitvoering zat ik in het bouwteam als vertegenwoordiger van de Thialf.
Bij het in gebruik nemen van het vernieuwde Thialf ben ik operationeel verantwoordelijk geworden voor de aansturing van een team van 10 FTE met de ijsmeesters en de publieksdiensten.
Tijdens grote evenementen aangevuld met een veelvoud aan vrijwilligers.

Opleiding interimmanager

Periode. Opleiding.
Jan – mei 2016. Leergang Governance Essentials
NCD Academy
1997 – 1999 Executive MBA
BSN Nederland
1995 – 1997 Post HBO Bedrijfsk. Management
NHL Leeuwarden
1979 – 1985. NLO Wiskunde-Economie
Ubbo Emmius
1970 – 1976 Havo
RSG Meppel

Consultancy interimmanagement a.i. kerncompetenties

Bedrijfskundige met 15 jaar ervaring in besturing en ontwikkeling van zowel private als semipublieke organisaties. Begonnen in lijnmanagement en de laatste jaren in eindverantwoordelijke rol. Gericht op positionering en commercialisatie. Analytisch en conceptueel denker met het vermogen om creatieve oplossingen te realiseren. Acterend op strategisch niveau en ondernemend van aard. Een voorliefde voor complexe, multi-stakeholders, omgevingen. Van nature een nieuwsgierige en open instelling. Daadkrachtig in optreden. Goed in het opbouwen en onderhouden van relevante netwerken en daarin als boegbeeld de organisatie positioneren en representeren. Gewend om op strategisch niveau te onderhandelen en afspraken te maken.


Talenkennis interimmanager

Engels
Duits

Overig

Bestuurlijke Activiteiten
- VNO-NCW-MKB Noord, Regio Drenthe
- Stichting Drents Onderneming van het Jaar, secretaris
- Stichting Vrienden Promens Care, aandachtsgebied marketing/communicatie
- Stichting Cultureel café De Amer in Amen, aandachtsgebied marketing/communicatie
- Raad van Advies van Kjenning BV, aandachtsgebied strategie en bedrijfsvoering


 beschikbaar?