T +31 (0)20 4538402 CONTACT OVER ONS KANDIDATEN ZOEKEN LOGIN HOME

 beschikbaar?Service delivery manager / project manager

Service delivery manager / project manager

Werkervaring interimmanager

Shell EP – Process assurance manager / change manager
24-05-2010 tot heden

Shell is in Nederland actief met activiteiten in alle vijf divisies van de Groep - Olieproducten, Chemie, Gas & Elektra, Exploratie & Productie en Duurzame Energie. Shell in Nederland telt een kleine elfduizend medewerkers, zo´n tien procent van Shells wereldwijde personeelsbestand. Gemiddeld vijftien procent van het resultaat van Shell wordt in Nederland verdiend.

Verantwoordelijk voor consultancy and project management op het gebied van service management en rapportage.

Activiteiten:
- Voorzitten van service review meetings en het begeleiden van operational exellence.
- Begeleiding en coaching van lean continue verbeter initiatieven binnen de organisatie.
- Aansturing van verschillende multidisciplinaire teams in een internationale setting (India, Maleisië, Houston).
- Verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van verschillende dashboards en scorecards inclusief de landscape on a page wat binnen Shell breed wordt herkend als de methode for het meten van technical and compatative IT.
- Speaker in webcasts op het gebied van service management.
- Subject matter expert op het gebied van service management rapportages.
- Ontwerp en levering van een suite aan KPI reports in Business Objects.
- Project verantwoordelijk voor de implementatie van HP service manager inclusief de levering van training en proces documentatie.
- Project verantwoordelijk voor de implementatie van HP Business Availabilty Center (availability en performance monitoring)
- Levering van knowledge management training.
- Actief als SharePoint site owner.
- Change Manager

Tools / Methoden / Talen
HP service manager 7, HP Business availability center, Microsoft SharePoint, Business Objects, ITIL, Information Risk Management

HP/EDS – Service delivery manager
21-10-2009 t/m 21-05-2010

HP/EDS verzorgt in opdracht de IT infrastructuur & support voor de banken ABN-AMRO en RBS. Gedurende de opdracht bevonden de banken zich in een transitieperiode waarbij alle activiteiten van elkaar werden gescheiden.

De werkzaamheden richten zich op het beheersen van de asset registratie welke als basis wordt gebruikt voor de facturatie. Tot de werkzaamheden behoren:
- Verantwoordelijk voor het vernieuwen van het facturatie proces, de dataconsolidatie en de bijbehorende rapportage.
- Het professionaliseren van overlegstructuren, inclusief een timemanagement training.
- Ontwerpen en ontwikkelen van een rapportage database op basis van Access.
- Het inzichtelijk maken van asset management KPIs op basis van periodieke rapportages
- Het ondersteunen bij door de opdrachtgever geïnitieerde audits.

Tools/Methoden/Talen:
ITIL, CMM

Gemeente Utrecht – ITIL Proces manager
1-9-2008 tot 31-10-2009

Met ruim 100 medewerkers faciliteert het Automatiseringsbedrijf Utrecht (ABU) de gemeentelijke diensten ter ondersteuning van burgers, bedrijven en andere ingezetenen van de gemeente Utrecht. Het ABU ontwikkelt, levert, installeert en beheert de ICT-infrastructuur en applicaties. Daarnaast voert het ABU projecten uit en ondersteunt zij bijvoorbeeld de digitalisering van de gemeentelijke overheid.

Verantwoordelijkheden:
• Eind verantwoordelijk voor het incident and configuratie proces, algemeen onderhoud of de proces documentatie, ondersteunen van het lijnmanagement op het gebied van procedures en werkinstructies.
• Opstellen en distribueren van incident en configuratie (trend) rapportages, vaststellen van kpi’s met normen, inrichten van, professionaliseren van overlegstructuren.

Tools/Methoden/Talen:
ITIL, CMM

UPC – Team lead software development
10-6-2008 tot 14-9-2008

UPC voorziet ruim 2,1 miljoen huishoudens in Nederland van digitale of analoge televisie. Per 31 maart 2008 leverde UPC aan ruim 650.000 huishoudens breedband internet en aan 505.500 abonnees digitale telefonie. UPC NL is onderdeel van UPC Broadband (UPC). UPC Broadband is de Europese kabeldivisie van Liberty Global.

Als team lead resultaat verantwoordelijk voor het aansturen van 10 website ontwikkelaars en een junior release manager. Het team was verantwoordelijk voor de ontwikkeling aan de websites van UPC gericht op de 9 landen binnen Europa waar UPC actief is. Werkzaamheden: inrichten van het change en release proces, samenstellen van technology roadmap, herinrichten van incident proces, ingebruikname Microsoft Sharepoint, professionaliseren van overlegstructuren, samenstellen management rapportages.

Tools/Methoden/Talen:
ITIL, DSDM

Transavia – Project manager
1-2-2008 tot 30-4-2008

Luchtvaart maatschappij Transavia.com vervoert circa 4,5 miljoen passagiers per jaar naar vakantiebestemmingen in Europa en Afrika. De vloot bestaat uitsluitend uit Boeing 737-toestellen van de Next Generation. De distributie vindt plaats via touroperators, een callcenter en via internet.

Als project manager verantwoordelijk voor het inrichten van een release proces rond de applicatie Midgard. Een systeem wat wordt ingezet voor het inplannen van vliegtuigstoelen. Zorg dragen voor het efficiënt en effectief managen van het releaseproces.

Tools/Methoden/Talen:
Prince II, ITIL

Corus – Project manager
1-6-2007 tot 31-1-2008

Corus Information Services (CIS) is verantwoordelijk voor het ontwerpen, bouwen en implementeren van informatiesystemen voor Corus. CIS ontwerpt en bouwt de systemen die de materiaalstromen zo optimaal mogelijk door de installaties sturen, vanaf de staalfabriek, via de walserijen tot en met de verzending naar de klant. Bij het CIS werken ongeveer 450 mensen.

Als project manager verantwoordelijk voor de implementatie van een nieuw change managementproces, de borging van dit proces in verschillende informatiesystemen, de integratie van drie systemen (HP Service Desk 4, SAP en een webapplicatie) en de opleiding van betrokken medewerkers.

Tools/Methoden/Talen:
Prince II, ITIL

KLM Cityhopper – Project manager
5-3-2007 tot 31-5-2007

KLM cityhopper is een 100%-dochter van KLM. KLM cityhopper is een ‘operator’ en voert een groot deel van het Europese netwerk van KLM uit. De vloot van KLM cityhopper telt op moment van schrijven 52 vliegtuigen. Binnen het netwerk van KLM vliegt KLM cityhopper met 120 vluchten per dag op 44 bestemmingen.

Als project manager verantwoordelijk voor de implementatie van een nieuw planningsysteem voor het plannen van vliegend (cabine) personeel. Het zwaartepunt van de werkzaamheden richten zich sterk op de acceptatie van het nieuwe systeem en de werkprocessen. Hierbij werd nauw samengewerkt met diverse disciplines binnen de organisatie en de leverancier van de software.

Tools/Methoden/Talen:
Prince II

Stork AJS - Change Engineer
1-3-2005 tot 2-2-2007

Stork AJS is een Joint Venture, bestaande uit AMEC Oil and Gas, Jacobs Engineering en Stork Industry Services. In opdracht van de Shell en de Nam (Onegas) levert AJS onderhouds- en wijzigingsdiensten aan offshore productieplatformen in de Nederlandse en Engelse Noord zee.

Als Change Engineer verantwoordelijk voor de formulering en implementatie van diverse ITIL beheer processen zoals change management en incident management. In de rol van project manager verantwoordelijk voor diverse projecten zoals;
- de implementatie van service management software ITSM inclusief het opleiden van personeel en het formuleren van bijbehorende processen.
- Optimalisatie van het planningsproces door verbeterde integratie van diverse hoofd systemen (waaronder SAP en Primavera).

Tools/Methoden/Talen:
ITIL, Prince II, WFM

Shell Nederlandse Verkoopmaatschappij bv - Change Manager
25-07-2005 / 31-12-2005

Shell is in Nederland actief met activiteiten in alle vijf divisies van de Groep - Olieproducten, Chemie, Gas & Elektra, Exploratie & Productie en Duurzame Energie. Shell in Nederland telt op moment van schrijven een kleine elfduizend medewerkers, zo´n tien procent van Shells wereldwijde personeelsbestand. Gemiddeld vijftien procent van het resultaat van Shell wordt in Nederland verdiend.

Als Change Manager verantwoordelijk voor de implementatie van een Europees change management proces volgens ITIL en SOx standaard. Samenvatting van taken:
- Bijdrage aan de ontwikkeling en implementatie van een SOx compliant change proces.
- Begeleiden van change owners in een internationale omgeving.
- Voorzitten van de change advisory board (CAB).
- Uitvoeren van risk assessments en impact analyses.
- Aansturen en monitoren van het change management proces inclusief het goedkeuren van changes.
- Rapporteren over de voortgang van het change management proces.

Tools/Methoden/Talen:
ITIL, Cognos, VBA/Excel 
Yacht ICT - Project Manager
01-02-2005 / 22-07-2005

Yacht ICT richt zich op het detacheren van professionals in de ICT. Yacht biedt personele oplossingen voor bedrijven en instellingen door zowel de flexibele als de permanente personele bezetting optimaal in te vullen.

Verantwoordelijk voor het opzetten van een intern resourcing centre (IRC) voor een contract met IBM. Het IRC werd ingericht om binnen een periode van 2 maanden ongeveer 500 vacatures in te vullen. Taken en verantwoordelijkheden:
- Als Project Manager eindverantwoordelijk voor het resultaat van het IRC waarbij direct aan de stuurgroep werd gerapporteerd.
- Aansturing van een projectteam met wisselende samenstelling van gemiddeld 10 medewerkers.
- Vormgeving van diverse werkprocessen, begeleiden van workshops en brainstorm sessies.
- Opleiden van medewerkers die uitvoering geven aan de operatie.
- Wekelijks rapporteren aan de stuurgroep over de voortgang.
- Overdracht aan de lijn.

Als projectmanager verantwoordelijk voor het optimaliseren van het Yacht kennisnetwerk (The Engine) binnen de unit. Onderzoek naar het verbeteren van gebruik op het gebied van knowledge sharing en knowledge providing.

Als analist betrokken bij het ontwikkelen van software voor het uitlezen en combineren van data uit het Yacht Transaction System. Het schrijven van diverse macro´s in Excel en Visual Basic.

Tools/Methoden/Talen:
Prince 2, VBA/Excel, MS Project

Arvato Services Benelux (project manager/Consultant)
14-01-2002 / 31-01-2005

Arvato Services Benelux is een dochteronderneming van Bertelsmann welke zich concentreert op back office activiteiten op het gebied van customer services (b.v. call center activiteiten en loyalty programs), consultancy, supply chain management, productie en content services.

- Nadruk op projectmanagement van ICT ontwikkeling en implementatie in een Customer Contact omgeving waarbij rechtstreeks aan de CIO wordt gerapporteerd.
- Teamleider van 2 softwareontwikkelaars.
- Projectverantwoordelijk voor een verbeteringsproject van een belangrijk e-mail response management systeem in een customer contact omgeving welke werd opgeleverd binnen tijd en budget.
- Projectverantwoordelijk voor de bouw van diverse webshops met een creditcard betaalsysteem en een koppeling aan de logistieke backoffice.
- Projectverantwoordelijk voor verscheidene RFP sourcingprojecten op het gebied van netwerkbeheer en de selectie van een Workfoce Management pakket.
- Verantwoordelijk voor de implementatie van een ITIL change management proces t.b.v. systeem en software wijzigingen.
- Projectverantwoordelijk voor een CRM softwareselectie en implementatie proces in het customer contact centre.
- Diverse activiteiten binnen het customer contact center op het gebied van risicoanalyse, systeemintegratie, informatiebeveiliging, change management, kwaliteitsbeheersing, RFP’s en RFQ’s.

Tools/Methoden/Talen:
Prince 2, ITIL, DSDM, CRM, ERP

Informationsmanagement GmbH. (Stage)
03-05-1999 / 27-08-1999

Informationsmanagement GmbH is een bedrijf dat zich specialiseert in software voor de call-center markt en ERP systemen in de bouw- en productiesector. De organisatie is in Stuttgart gevestigd en levert diensten aan organisaties als Daimler-Benz, Alianz, Deutsche telecom en SAP.

- Onderzoek naar product en procesanalyse van een nieuw vertaalsysteem resulterend in een blauwdruk van het systeem en een business case.
- Onderzoek naar verschillende vertaalsystemen zoals machine assisted human translation (MAHT) voor websitelocalisatie.
- Verantwoordelijk voor het volledige proces waarbij rechtstreeks aan de manager software ontwikkeling werd gerapporteerd.

M-Page Webservices
03-08-1998 / 23-04-2004

M-page is een eenmanszaak gespecialiseerd in de ontwikkeling en het onderhoud van database gestuurde websites. Het bedrijf beheert een dedicated Linux webserver voor het hosten van websites en het aanbieden van e-mail diensten.

De Activiteiten bij M-Page beslaan een breed palet van economische activiteiten variërend van het primaire proces van websiteontwikkeling tot de boekhouding en wettelijke aspecten.
Programmering van websites voor het MKB, zowel individueel als in een team.
Ontwikkeling van een content management systeem voor een maritieme dienstverlener.
Update van laptops voor diverse leden van het Nederlandse parlement.

Corus (Stage)
11-05-1998 / 31-07-1998

Corus vervaardigt, verwerkt en distribueert staal en aluminiumproducten. Daarnaast worden ontwerp, technologie en consultancydiensten geleverd. De afdeling HSPP is verantwoordelijk voor de ertsraffinaderij en staalproductie en vervaardigt warmgewalst, koudgewalst en gecoat staal voor diverse industrieën.

Samen met een medestudent gewerkt aan de analyse van een logistiek contract tussen Hoogovens en een onderaannemer met een waarde van € 17 miljoen jaarlijks. Hierbij werd verantwoordelijkheid gedragen voor de ontwikkeling van nieuwe procedures ter verbetering van de flexibiliteit van het contract. Alle procesbeschrijvingen in het contract werden geverifieerd met de werkelijke uitvoering. Op basis hiervan is een actieplan opgezet voor het herstructureren van het contract. Dit werd praktisch onveranderd goedgekeurd door zowel het management als de onderaannemer.

Opleiding interimmanager

Opleidingen
- Universiteit van Amsterdam, Economie (diploma 29 augustus 2003)
Specialisatie in strategie, management en organisatie verandering met ICT.
- Hogeschool van Amsterdam, Technische Bedrijfskunde (diploma 30 augustus 1999)
Specialisatie in bestuurlijke informatiesystemen. De titel werd behaald in drie jaar in plaats van de gebruikelijke vier.

Cursussen
- ITIL V3 Foundation, certificaat 2017
- Lean Green Belt, certificaat 2016
- Materclass Enterprise Architectuur, certificaat 2012
- BISL foundation, certificaat 2010
- ASL Foundation, certificaat, 2009
- ITIL service manager, certificaat service support, 2006
- ITIL foundation, certificaat, 2006
- Dynamic Systems Development Method practitioner, certificaat, 2005
- Capability Maturity Model (CMM), certificaat, 2006
- Dynamic Systems Development Method, certificaat, 2005
- Workshop Eerste Contact met de Opdrachtgever, certificaat, 2005
- Prince 2 practioner, 2005
- Persoonlijke uitstraling en interactie, certificaat, 2004
- Commodity Strategy Development, certificaat, 2003
- Prince 2 Foundation, certificaat, 2003
- Scope CRM, certificaat, 2002
- Nima-Sales, certificaat, 1997

Consultancy interimmanagement a.i. kerncompetenties

Goede communicatie vaardigheden, can-do mentaliteit, teamwerker, overtuigend, stressbestendig, flexibele instelling, initiatiefrijk, analytisch, ambitieus, zelfstandig en doorzettingsvermogen. Gewend om in een internationale omgeving te functioneren en te communiceren in het Nederlands, Engels en Duits.

Talenkennis interimmanager

Nederlands
Engels
Duits

 beschikbaar?