T +31 (0)20 4538402 CONTACT OVER ONS KANDIDATEN ZOEKEN LOGIN HOME

 beschikbaar?Interim executive

Interim executive

Werkervaring interimmanager

Carrière / Ervaring:
2017- 2018; Muna Noor, Muscat, Oman. Producent van PE en PVC pijp en fittings; € 70 miljoen omzet, 450 werknemers.
Verantwoordelijk voor product en export ontwikkeling (business development). In 3 maanden meerdere producten (metalen pijp & fittingen, afsluiters, pompen) toegevoegd aan het leveringspalet.
2016 – 2017; Erne Fittings Middle East Ltd. Jubail, Saudi Arabië (Producent van stalen fittingen voor de pijplijn industrie) omzet SAR 90 miljoen, werknemers 150.
Eind verantwoordelijk voor de winst en verlies rekening, productie en de verkoop in MENA regio. Desinvestering van het verlieslatende bedrijf.

2014 – 2015; Al Suwaidi Group, Al Khobar, Saudi Arabië (Olie & Gas services; 6000 fte, omzet SAR 1,5 miljard).
General Manager; verantwoordelijk voor de olie en gas divisie: pompen, afsluiters, modulaire bouw van proces technische installaties en systemen.
Verantwoordelijk voor de winst en verlies rekening van meerdere werkmaatschappijen.
Verantwoordelijk voor het groeiplan in de eerste fase. Te samen met een Internationaal Consultancy bedrijf een plan uitgewerkt en uitgevoerd dat de werkmaatschappij van SAR 200 miljoen naar SAR 1 miljard zou brengen in 5 jaar.
Organisatie ontwikkeling.
Meerdere werkmaatschappijen samen gevoegd.

2013 – 2014; Oliver Wyman, Dubai, UAE (Consultancy; 20 fte)
Consultant, geassisteerd bij de uitwerking van een plan voor een pompen en afsluiter fabriek in Saoedi Arabië. Een producten scala uitgewerkt en een marketingplan opgesteld. Daarnaast aanbevelingen gedaan voor de productie faciliteit.
2009 – 2012; CGS, Saudi Arabië (productie en aannemer van koude technische installaties; 1000 fte, omzet SAR 360 miljoen).
CEO / General manager; CGS bestaat uit drie divisies. Het is de grootste aannemer voor koude technische installaties in Saoedi Arabië.
Aanvankelijk verantwoordelijk voor de branche in Riyad, later als CEO voor de hele groep. Succesvol de Riyad branche gereorganiseerd: groei vanaf 2010 intake en sales >> 40%, netto inkomen > 200% Ik heb een groepsstructuur geïmplementeerd. Verantwoordelijk voor de Winst en verlies rekening van de groep.
Ik heb een Sales en Operations proces geïnitieerd. Initieerde een Lean productie proces in een $25milioen faciliteit. Verantwoordelijk voor alle processen in het bedrijf, inclusief project management.

2006 – 2009; Flowserve EMEA, Essen, Germany (Toeleverancier aan de Oil & Gas equipment; 15.000 fte, beursgenoteerd).
Sales Director / General Manager Flowserve is een van ’s werelds grootste fabrikanten voor pompen, afsluiters en mechanische afdichtingen met de hoofd zetel in de Verenigde Staten.
Sales director EMEA divisie, gezeteld in Essen, Duitsland met verkoop en service locaties in de EMEA regio. Verantwoordelijk voor 25 branches met een totale omzet van Euro 179 miljoen, 550 werknemers en verantwoordelijk voor de EMEA winst en verliesrekening. Ik heb succesvol de verkoop en service organisatie in het Verenigd Koninkrijk gereorganiseerd in 2006: inkomen steeg binnen een jaar met 17% (van EUR 16 miljoen) en winst steeg tot 16% netto tot Euro 3 miljoen (16% net.) Dit was een Interim positie.
Ik was nauw betrokken bij verbeter programma’s voor verkoop ingenieurs door middel van training en coaching ; ter verbetering van de verkoop prestaties. Ik heb verschillende overnames voorbereid en uitgevoerd; waaronder een onderhoudsfirma voor pomp, afsluiter en mechanische afdichtingen. Ik heb de Franse organisatie naar een break-even gebracht, na verliezen in de orde van grootte van Euro 500k . Ik heb voorbereiding getroffen en leiding gegeven aan de uitvoering voor de opzet van nieuwe firma’s binnen de groep: Noorwegen, Finland, Zweden, Dubai en Egypte. Ik was verantwoordelijk voor de implementatie van een nieuw ERP systeem (Oracle).

2005 – 2006; ZAPP b.v. (Fabrikant en toeleverancier aan de TV industrie; 150 ft, omzet Euro 20 miljoen).
Managing Director; Zapp is ontwerpt en levert componenten aan platte televisie industrie (plasma en LED televisies). Omzet Euro 20 miljoen, werknemers 120 in Nederland en Turkije.
Algemeen directeur Managing (interim basis) van een Holding met 4 werkmaatschappijen. Verantwoordelijk voor de winst en verliesrekening van de Holding. Speciale aandacht voor de navolgende gebieden:
Verbetering van de financiële positie van de holding. Kosten besparing op de productie en algemene kosten. Outsourcing van productie. Verkoop en verkoop management.
Mijn taak was het bedrijf aan te passen aan de snelle veranderingen in de industrie: Ik heb een deel van de productie verplaatst naar Turkije, daarmee een besparing te realiseren van Euro 10 /werknemer/uur. Ik heb twee verlieslatende bedrijven verkocht en een firma opgericht in China voor de inkoop van grondstoffen en componenten.
1997 – 2004; GEA, Shanghai (Life Science technologie; 15.000 fte, beursgenoteerd)
Managing Director of Shanghai branche. GEA Groep met hoofdkantoor in Bochum, Duitsland, is wereld wijd actief in Life Science technologie met werkmaatschappijen in 50 landen.
General Manager en lid van de board of directors van Grasso’s Chinese joint venture, die kapitaal goederen (compressoren) produceert en installeert in Shanghai voor de Chinese markt. Ik rapporteerde direct aan de divisie board of directors in Nederland.
Verantwoordelijk voor de winst en verliesrekening en voor alle afdelingen: productie, projecten uitvoering, engineering, SHEA, inkoop HR, financiën en service.

Opleiding interimmanager

Opleidingen:
Deel van MBA: Industrial marketing, financiën.
Filosofie, Math. (Master)
Electrotechniek (Ing.)

Consultancy interimmanagement a.i. kerncompetenties

Vaardigheden:
Strategische Business Planning.
Financieel/Winst & Verlies management.
Verkoop & Account management.
Marketing management.
Tenders/Aanbiedingen/Voorstellen
Business ontwikkeling.
Product ontwikkeling.
Operations Management.
Verander Management.
HR Management.
Organisatie ontwikkeling.
Herstructurering.
Integratie.
Private Equity/DesinvesteringenTalenkennis interimmanager

Nederlands.
Engels.
Duits.


Overig

Business Ervaring:
Een doorgewinterde executive met een internationale verkoop achtergrond met visie en de capaciteit om doortastend op te treden. Heeft bedrijven geleid met tussen de 100 – en 3000 werknemers en omzetten tussen € 15- 190 miljoen. Op dit moment betrokken bij een desinvestering van een bedrijf in Saudi Arabië.
Succesvol geweest bij de herstructurering van een productie bedrijf met 150 werknemers. Een deel van de productie verplaats naar een land met lage arbeidskosten. Daarmee een positief effect bewerkstelligend op de winst en verliesrekening binnen 6 maanden.
Reorganiseerde een verkoop organisatie inclusief inhuren van personeel. Omzet groei en marge verbetering bewerkstelligd van resp. 80% en 46% door gedisciplineerde opvolging en KPI management.
Plande en leidde een turn-around van een verkoop en service organisatie in het Verenigd Koninkrijk: een verlieslatend bedrijf omgezet naar een winstgevend; de revenuen groeiden binnen 1 jaar met 22% en de winst naar 17% naar € 3 miljoen (16% net).
Plande en voerde een acquisitie uit in het Verengd Koninkrijk; een service bedrijf in de O&G industrie.


 beschikbaar?