T +31 (0)20 4538402 CONTACT OVER ONS KANDIDATEN ZOEKEN LOGIN HOME

 beschikbaar?COO, algemeen directeur, business development manager

COO, algemeen directeur, business development manager

Werkervaring interimmanager

Cornelder Holding B.V.

2008 – heden Adjunct Directeur van de familie holding. Gericht op de maritieme, logistieke dienstverlening en Mozambicaanse haven activiteiten met de focus op de deelnemingen Koninklijke Burger Groep B.V., Cornelder de Mozambique Sarl. en een participatie maatschappij in innovatieve logistiek en Mozambique gerelateerde minderheidsbelangen zoals Transsmart, SCF Solutions, Philip Sidney, Mozcow, Biqinvest en Eunite Mozambique.

2004 – 2008 Manager Corporate Development verantwoordelijk voor de verkooptransactie van de activiteiten van de Cornelder Groep in het Verre Oosten (regionaal hoofdkantoor Singapore) en de verkoop van de overslagterminal in het Amsterdamse havengebied.

2001 – 2002 Cargadoor bij Interfreight Ltd. in Londen met de vertegenwoordigingen van de Shipping Corporation India (SCI) en United Arab Shipping Corporation (UASC).
Koninklijke Burger Groep B.V.
(Cargadoor, logistiek dienstverlener, 240 medewerkers, 12 vestigingen in Europa)


Jan. 2014 – heden Na het terugtreden als COO van de groep naar aanleiding van een “carve out” en verkoop van de Port Agency activiteit (S5 NW Europe) grotendeels teruggekeerd bij de moedermaatschappij Cornelder Holding B.V. Nog verantwoordelijk voor het implementeren van een nieuw cargadoors IT-systeem in Nederland en het verbeteren van de utilisatie van de software in de logistieke activiteit. Hiernaast het algemene management van de IT afdeling.

2009 – jan. 2014 Als COO verantwoordelijk voor de bedrijfsprocessen, kosten controle en reorganisaties in een Pan-Europese setting in de disciplines Logistic Services, Liner Agencies, Port Agencies en Ferry Agencies.

2007 – 2009 Executive Director, winst / verlies verantwoordelijk voor de bedrijfonderdelen Logistic Services en Ferry Agencies.

2006 – 2007 Vice President van de kantoren in de Scan Baltic regio en Polen. Verantwoordelijk voor het onderhouden van de relaties met de “out post” kantoren en het ontwikkelen van nieuwe activiteiten.

2005 – 2006 Manager Burger Ferry Belgium N.V., verantwoordelijk voor het succesvol opzetten van een ferry vertegenwoordigingsactiviteit in België.

2002 – 2004 Projectverantwoordelijke voor het reorganisatieteam in de transitiefase noodzakelijk als gevolg van de snelle groei van de Koninklijke Burger Groep B.V. door overnames gerealiseerd tussen het jaar 2000 en 2002.


Cornelder de Mocambique Sarl.
(2.500 medewerkers en in 2013 uitgeroepen tot beste werkgever van Mozambique)

2005 – heden Non-executive member of the board van het havenbedrijf van Beira en Quelimane. Verantwoordelijk voor de behartiging van de aandeelhoudersbelangen van Cornelder Holding in de Publiek Private Samenwerking met de Mozambicaanse Spoorwegen. Tevens verantwoordelijk voor de advisering aan de directie en het operationeel management en het beheersen van de relatie met de publieke lokale partners. Tevens richting geven aan de strategie voor het exploiteren van de havens van Beira, Quelimane en de (dry)port in Mutare (Zimbabwe).


Nevenactiviteit

2009 – heden Stichting de Noorse Kerk in Rotterdam
Penningmeester van de stichting voor het onderhoud van de als monument aangemerkte houten kerk in het stadspark in Rotterdam.

Opleiding interimmanager

2013 FBned opleiding over positionering en dynamiek binnen een familiebedrijf
2004 Financial Recovery
2003 Financial Basics
1995 - 2001 Civiel Recht, Universiteit Leiden, afstudeerrichting bedrijfsrecht

1988 – 1995 Erasmiaans Gymnasium, Rotterdam

Consultancy interimmanagement a.i. kerncompetenties

Ruime ervaring in management en reorganisatie problematiek in de logistieke en maritieme sector die gekenmerkt wordt door lage marges waardoor scherp aan de wind gevaren moet worden. Verbindende organisator, geïnspireerde

Talenkennis interimmanager

Nederlands
Engels
Noors
Duits (basis)

 beschikbaar?