T +31 (0)20 4538402 CONTACT OVER ONS KANDIDATEN ZOEKEN LOGIN HOME

 beschikbaar?Business Unit Manager a.i.

Business Unit Manager a.i.

Werkervaring interimmanager

Ecobat Technologies
Braubach, Germany
Business Leader Engineering Plastics & Solutions

In private handen zijnde Ecobat Technologies is globaal de grootste producent van lood met een produktie van ongeveer 1 Milioen tonnen per jaar. Ecobat Technologies doet dit in hoofdzaak door het recyclen van oude akkus. In additie, Ecobat Technologies refineert deze en specifieke lood ertsen om speciale metalen zoals bismut, antimoon, zilver and goud te produceren. Kunststof is de tweede grootste secondaire material stroom uit het recycle proces. De Business unit produceert en verkoopt 80.000 tonnen PP engineering compounds gemaakt van zowel interne & externe end-of-life grondstoffen, waardoor Ecobat de grootste engineering PP recycling firma is in Europa. In hoofdzaak worden deze materialen verkocht aan de Automotive Industry.
De Kunststof recycling business unit bestaat uit 4 fabrieken in Europe, 2 in Duitsland, 1 in Italie en 1 in de UK. Positie is die van Business Leader Engineering Plastics & Solutions met 6 direct reports en een Internationale organisatie van 100 werknemers, verantwoordelijk voor alle aspecten van de Business Unit. Als lid van het Global Leadership team rapporterende aan de European Management Board, is de verantwoordelijkheid het uitbouwen en het managen van de top-level relaties met OEM’s, commerciële onderhandelingen, acquireren van nieuwe business, strategische planning en M&A. Verantwoordelijk voor 80 Million € P&L in het 2018 financiële jaar.

Resultaten:
• Groei tempo verhoogd van profitabele volume groei Year-over-Year tot > 10%.
• EBIT marge groei van 8% naar 12%
• Politec in Pieve di Cento in Italy gekocht en geintegreerd.
• Product Portfolio uitgebouwd met specialty materials waaronder glass vezel gevulde materialen.
• Nieuwe markt ontwikkeld in Building & Construction met > 100.000 tonnen potentiaal.

Cummins Inc, Components Group;
Key Account
Eindhoven

Operationele vlakken;
Supply Chain Management
Process optimization/lean 6 Sigma
Marketing/New Business Development
Sales/Key Account Management
Program Management
Cross Cultural Awareness & Education
Change Management

Resultaten:
• Accounts Receivable backlog van > 3M $ opgeruimd en een solide proces ingevoerd om het AR bedrag onder 0.5% van Sales te houden.
• Evaluatie bestaande leverancier keuze en aanpassing op basis van quality & delivery performance.
• On-time-delivery van 75% bij SOP (2013) op 99,9% (2015) gebracht.
• Een forecasting process mede ontwikkeld en geimplementeerd met een voorspellingsnauwkeurigheid van >95% voor 12 maanden vooruit en over 80% voor 36 maanden vooruit voor de DAF volumes.
• Het SCM team geholpen een plan te ontwikkelen om het 3PL logistieke centrum intern te halen.
• Het Program Development and Product Introduction process geoptimaliseerd ter voorkoming van escalatie naar SVP niveau.
• De 2017 After Treatment System Business gewonnen bij DAF met een waarde van 1 Miliard $ Lifetime Sales met een marge van 15%.
• Marketing Technology Dagen georganiseerd bij DAF/Leyland met alle componenten groupen. Resulterende in Advanced Development Contracten voor een Waste Heat Recovery systeem en Vehicle Hybridization.

Tower Automotive
Bergisch Gladbach, Nord-Rhein Westfalen, Duitsland
VP Sales & Project Management, EMEA & Asia

Tower Automotive is een van de top 5 globale leveranciers van structurele assemblages & persdelen voor de Automotive & Solar industrie behorende tot Cerberus Capital Mgmt Private Equity. Tower levert alles van simpele persdelen tot complexe laser gelaste e-coated assemblages, van complete chassis frames tot Class-A oppervlakte kwaliteit exterieur delen, alsmede engineering and project management services voor de globale automotive industrie.
Het Internationale operatie areal omvat 17 fabrieken in Europa, China and Korea. Alsmede 6 tech-centers in Duitsland, Italië, Slovakia, India, Korea and China. Positie was die van Vice President Sales and Project Management EMEA en Asië met een internationale staf van 80 werknemers. Als lid van het global leadership team rapporteerende aan de president international operations, was de verantwoordelijkheid het herstellen en het managen van de top-level relaties met OEM’s, commerciële onderhandelingen, acquireren van nieuwe business, strategische planning en M&A. Verantwoordelijk voor 1.25 Miljard $ omzet, in het 2010 financiële jaar.

Resultaten:
• Relaties hersteld met OEM’s zoals VW, BMW, PSA Hyundai/KIA en Chinese auto producenten.
• 1.8 Miljard $ Lifetime Sales geacquireerd in 2008, incl. Platforms zoals VW Touareg/Porsche Cayenne, Suzuki Swift, Alfa Guillieta, Hyundai/KIA Sorento/Sportage. Lotze/Sonata en Chery A13.
• 1.4 Miljard $ Lifetime Sales geacquireerd in 2009, incl. Platforms zoals VW NSF, VW NMS, BMW 1-3 series, FAW 130 en Hyundai/KIA Morning/Carens/Avante.
• 1.85 Miljard $ Lifetime Sales geacquireerd in 2010 van de geplande 2 Miljard $.
• Alle projecten op tijd en binnen budget gelanceerd.
• Een aggressief strategisch 5 jaren plan ontwikkeld, met zowel organische als inorganische groei in ontwikkelde en emerging markets.
• Nieuwe valide business cases ontwikkeld voor 4 nieuwe fabrieken/JV’s in Asië, waarvan er 3 opgericht zijn (Chengdu, Shangsha & Dalian).
• De down-turn in 2009 succesvol gemanaged zonder verlies van profitabiliteit en liquiditeit.
• Succesvolle acquisitie van TWB Artern in Duitsland.
• Re-structured and Streamlined Commercieel gerelateerde bedrijfs processen geherstructureerd en gestroomlijnd door gebruikmaking van Lean Six Sigma en eigen ervaring. Een voorbeeld hiervan is het terugbrengen van de processtijd voor het uitbrengen van een accuraat aanbod naar de klant van >4 weken naar minder dan 1 week.
• Oprichten en het versterken van commerciële teams in India, Slovakia and China.

TMD Friction
Leverkusen, Nord-Rhein Westfalen, Duitsland
VP Supply Chain Management and Procurement

TMD Friction is de Europeesche Marktleider voor Automotive Remblokken en Frictie materialen. De supply chain management & inkoop Divisie is verantwoordelijk voor het totale inkoop-budget van 380 Miljoen Euro, alle voorraden van in totaal 90 Miljoen Euro en een investeringsbudget van 70 Miljoen Euro voorr de herstrukturering van de globale productie footprint. Tegelijkertijd is de Divisie verantwoordelijk voor de dagelijkse Supply Chain en productie planing. De positie is die van VP Supply Chain Management, verantwoordelijk voor 120 FTE’s, berichtend aan de COO. Verantwoordelijkheid bestaat uit het herstruktureren, her-opbouw en dagelijkse leiding van de strategische Inkoop en Supply Chain Management teams.

Resultaten:
• Nieuw inkoop- en kostenreductie-plan gecreëerd op basis van een Total-Aqcuisition-Cost model met gebruikmaking van low-cost-country sourcing.
• Voorraadbestand reductieplan gecreëerd op basis van Toyota Produktion System Model, Just-in-Time/Just-in-Sequence.
• Inkoopbesparing in 2006 was 15 Miljoen Euro plus een inflatie compensatie van 10 Miljoen Euro.
• Inkoopbesparing in 2007 was 10 Miljoen Euro.
• Voorraad reductie in 2006 was 9 Miljoen Euro en 6 Miljoen Euro in 2007.

Opleiding interimmanager

MSc Chemische technologie TuE
BSc Werktuigbouwkunde HTS Tilburg
MBA GE Crottonville USA
Lean Six Sigma Black Belt
* Executive Presentation Skills, The Hague
* Marketing Course; Harbridge House-Harvard University
* Sales Course; Harbridge House-Harvard University
* Strategic Marketing Course; StratX-GE Crotonville
* Negotiation Skills Course; Hartley-Brewer, London
* Advanced Finance Course; GE Corporate Development, Bergen op Zoom
* New Manager Development Course; GE Crotonville
* Experienced Manager Development Course; GE Crotonville
* 6 Sigma Academy; GE Corporate Development, Bergen op Zoom
* Change Management Advanced Course; Quest, London.
* Advanced Supply Chain Management Course; Quest, London

Consultancy interimmanagement a.i. kerncompetenties

General management
Strategie ontwikkeling
Sales & Marketing
Supply Chain & Inkoop

Talenkennis interimmanager

Nederlands
Engels
Duits

 beschikbaar?