T +31 (0)20 4538402 CONTACT OVER ONS KANDIDATEN ZOEKEN LOGIN HOME

 beschikbaar?Senior Recruiter / Recruitment Manager / Talent Acquisition

Senior Recruiter / Recruitment Manager / Talent Acquisition

Werkervaring interimmanager

Ervaren Interim Recruitment Professional. Ruim 15 jaar ervaring in uitvoerende en leidinggevende recruitment rollen bij Fortune 500-bedrijven en MKB, ervaring als Executive Search Consultant aan bureauzijde en bovendien ervaring in Recruitment Proces Outsourcing. Daarnaast recruitment consultant, trainer en assessor.

Communicator op alle niveaus. Bouwer, challenger en inspirator. Oplossingsgerichte en kans gerichte aanpakker. Creatief denker. Pragmatische en mensgerichte manager.

Ervaring in de volgende branches: FMCG (Heinz, Coca-Cola Enterprises), Telecom (Lucent, INS, Tiscali, Telfort), ICT (Spencer Stuart), Olie & Gas (Shell), Bouw (VolkerWessels), Automotive (Nissan), Financial Services (ING Investment Management, ABN AMRO).


Sep 2011-heden Laluca Management, Bilthoven, Interim Recruitment
Beschikbaar op interim basis voor instroom-, recruitment en performance management vraagstukken. Zie onder “Specialismen” waar ik voor ingezet kan worden.

2002-2011 (10 jaar) Human Key, Baarn, Nederland, Algemeen Directeur en Oprichter
Human Key heb ik in 2002 opgericht. Actief op het gebied van Recruitment Proces Outsourcing (RPO). In Nederland was Human Key de eerste organisatie met RPO als kernactiviteit en een RPO opdrachtgever (H.J. Heinz). Sindsdien heeft Human Key mooie klanten aangesloten, waaronder ING Investment Management, Coca-Cola Enterprises, Trans Link Systems, Resources Global Professionals, TLS, Tiscali en Telfort.
Onze activiteiten organiseerden wij bij de klant in huis. Wij namen de zorg en verantwoordelijkheid voor het recruitment proces van onze opdrachtgevers uit handen. Voor zowel middelgrote als grote organisaties hadden wij een niet te evenaren propositie waarbij flexibiliteit, kwaliteit en resultaat centraal stonden.
 
Onze dienstverlening was schaalbaar en snel inzetbaar. Wij realiseerden een hoge kwaliteit van instroom, een snelle invulling van vacatures tegen voorspelbare, lage kosten. Human Key hielp organisaties een maximale effectiviteit in recruitment processen te bereiken. 


2000-2002 (1½ jaar) Lucent Technologies, Amsterdam, Recruitment Consultant INS
Verantwoordelijk voor de Business Unit International Network Services en het uitbreiden van het INS team met zwaardere network consultants, managers en executives. "

1997-2000 
(4 jaar) Spencer Stuart Executive Search, Amsterdam

1999-2000: European Practice Associate, High Tech Practice
Binnen Europa verantwoordelijk voor cross-border search opdrachten van zwaardere executives (NLG 800K+) binnen de High Tech Practice. De opdracht was het presenteren van de beste 4-6 kandidaten per positie op basis van een grondig onderzocht zoekgebied van hoog gekwalificeerde, bij derden gevalideerde short list van kandidaten. Ik rapporteerde aan de High Tech Practice Group Leader in Madrid met een gestippelde lijn naar de European Research Director.

1997-1999: Search Associate
Na als generalist gestart te zijn, werkend voor diverse practices (High Tech, Consumer Goods, Industry) en functiegebieden (CEO, CIO, CFO, General Counsels, Marketing Directors) ben ik me na een jaar gaan focussen op de High Tech Practice. Specialisatie resulteerde in hogere plaatsingsratio’s en kortere doorlooptijden. Ik rapporteerde aan de General Manager Nederland.

1995-1997 (1,5 jaar) CW Lease (nu ING Car Lease), Den Bosch

1996-1997: Hoofd Marketing
Verantwoordelijk voor het opzetten van een nieuwe marketing afdeling, startend met een team van 3 mensen. Ik rapporteerde aan de Commercieel Directeur.

1994-1995: Project coördinator Business Proces Reengineering (BPR) Project
Coördineerde een BPR project als teamlid van de stuurgroep, bestaande uit het directie team van CW Lease en de directeur van het externe consultancy bureau Bakkenist Management Consultants. Het project was succesvol afgerond na een jaar, resulterend in een aangepaste organisatiestructuur en een implementatieplan om een meer gestroomlijnde en productievere organisatie te realiseren. Ik rapporteerde aan de directeur van de stuurgroep (de Operationeel Directeur)."

1994-1995 (1 jaar) FORUM Marketing Research, Den Bosch, Market Researcher
Verantwoordelijk voor het opzetten, coördineren en rapporteren van voornamelijk kwantitatief marktonderzoek. Grootste klant was Philips Lighting. Ik rapporteerde aan de Algemeen Directeur."

1990-1994 (4½ jaar) Nissan Europe, Amsterdam (inmiddels is het hoofdkantoor in Parijs)

1993-1994: Officer Market Research, Market Research afdeling
Verantwoordelijk voor het opzetten, coördineren, uitvoeren en analyseren van zowel kwalitatief als kwantitatief marktonderzoek in Europa. De Market Research afdeling werkte nauw samen met de Product Planners en Product Market Strategy. Ik rapporteerde aan de Manager Market Research.

1992-1993: Officer Product Planning Short Term Product Planning
Verantwoordelijk voor de product planning van de C klasse en sport auto’s (Sunny, Sunny Van, 100 NX, 200 SX and 300 ZX). Het voornaamste doel van Short Term Product Planning is het reflecteren van de Europese marktbehoeftes in de product planning van de lopende modellen en de volgende generatie Nissan modellen. Ik rapporteerde aan de (Japanse) Manager Short Term Product Planning Passenger Cars.

1990-1992: Trainee Marketing & Strategy Department
Een eenjarig trainee programma, opgezet door de Marketing afdeling van Nissan Europe."

Opleiding interimmanager

1995-1997: Universiteit van Tilburg, Psychologie (niet afgerond)
1994: NVVM B Marktonderzoek, Amsterdam
1986-1989: InterManagement, HBO Management & Organisatie, Den Haag
1980-1986: Atheneum, Grotius, Heerlen

Consultancy interimmanagement a.i. kerncompetenties

Recruitment Consultancy en Optimalisatie:
Uitvoeren audit, vertalen business doelstellingen naar recruitment plan en recruitment strategie, inrichten recruitment organisatie, optimaliseren werkprocessen en stroomlijnen contract- en leveranciersmanagement.

Recruitment Operations:
Het uitvoeren van de uitgezette recruitment strategie. Slim, (kosten) effectief en snel. Weet een team te inspireren en het optimale uit de mensen te halen. Geef mij de moeilijk invulbare posities, met creativiteit, inzet , slim werven en zoeken weet ik de speld in de hooiberg te vinden en overtuigen. Kritisch en gewaardeerd adviseur voor vacaturehouders.

Executive Search:
Wanneer het om een sleutelpositie in een organisatie gaat, de visvijver klein is en alleen de beste kandidaten volstaan is de methodiek “third party sourcing” (de markt en referrals wijst mij de weg naar de beste kandidaat) de beste keuze. Door mijn ervaring bij Spencer Stuart beheers ik deze techniek en kan daardoor een succesvolle plaatsing garanderen.

Recruitment trainingen:
O.a. Interviewtechnieken (voor recruiters en hiring managers), social networking, social referral etc.

Competentie Management en Performance Management:
Het vertalen van de business doelstellingen naar resultaatgebieden, kerncompetenties en performance indicatoren per profiel.

Talenkennis interimmanager

Nederlands (moedertaal), Engels (uitstekend, Australische moeder), Duits (Redelijk).

 beschikbaar?