T +31 (0)20 4538402 CONTACT OVER ONS KANDIDATEN ZOEKEN LOGIN HOME

 beschikbaar?



Interimmanager / allround ondernemer

Interimmanager / allround ondernemer

Werkervaring interimmanager

Auke is een zelfstandig gevestigd interim-manager en oprichter van Interimmanagement. Hij heeft een grote persoonlijke inzet, visie, commercieel gevoel en resultaatgerichtheid. Als turnaround- en crisismanager heeft hij zeer succesvolle resultaten behaald. Deze opdrachten zijn doorgaans uitgevoerd op strategisch directieniveau bij top 100 internationale bedrijven.
Naast een bestuurskundige vorming heeft hij 18 jaar ervaring opgedaan bij nutsbedrijven, uitzendorganisaties, telecomleveranciers, systeemhuizen, adviesbureaus en bij ICT afdelingen van diverse bedrijven.
Samengevat, Auke is een allround ondernemer met de visie, creativiteit, durf en kracht om met succes transformatietrajecten te leiden die bedrijven weer koers en continu‹teit geven.


Interimmanagement (recente voorbeelden)

augustus 2005 - heden, Projectmanager, HQ Adidas-Salomon AG

Adidas heeft recent Reebok overgenomen. In het kader van deze merger worden de hoofdsystemen van deze multinational onder de loep genomen, met als hoofddoel een keurmerk “Fit for the future” en “Fit for outsourcing”. Ik geef leiding aan het team van Cap Gemini dat een audit verricht op de Product Development System van Adidas. Het kernsysteem van Adidas waarin de alle ‘Footwear’ produkten van concept tot ontwikkeling en distributie worden gemanaged.

_____________________________________________________
mei 2004 - juli 2005, Auditor en Adviseur 'Buiten Beter' Provincie Gelderland

Ingeschakeld om een audit te verrichten op een vastgelopen project. 'Buiten Beter' is het project dat het handhavingsniveau van milieudelictopsporing dient te vergroten. De Provincie Gelderland was voornemens 150 Bevoegde Opsporingsambtenaren (BOA’s) bij diverse overheidsinstanties (Politie, waterschap, rijkswaterstaat, etc.) te voorzien van een mobiel communicatiesysteem waarmee milieudelicten in het veld direct kunnen worden vastgelegd op een Handcomputer en doorgezonden via GPRS naar het bevoegd gezag. Het beoogde systeem bevat veel nieuwe componenten zoals GPRS communicatie, PocketPC, GPS locatiebepalen, digitale camerafunctie en telefonie etc... Het ambitieniveau lag hoog, en het project is gestrand in een niet werkende oplossing. Alle betrokken partijen waaronder Politie, waterschappen, natuurmonumenten, gemeenten op de veluwe, etc..drongen aan op het vlot trekken van het project dit onder grote politieke druk. Reeds eerder heeft het NOS-journaal een uitgebreide reportage gewijd aan de kick-off van het project. De audit heeft geresulteerd in een advies waarin aangedrongen wordt op een andere systeemarchitectuur en projectaanpak met een betere betrokkenheid van de diverse BOA’s.

Vervolgens aangesteld om het voorgestelde advies in de reeds eerder uitgevoerde audit ten uitvoering te brengen. Het betrof de eerste fase van het project, de ontwerpfase en de uitbesteding van de ontwikkeling aan een derde partij en de invoering. Het systeem is inmiddels geaccepteerd door de diverse bevoegde gezagen en in gebruik genomen.




Oktober 2002 - November 2003
Director a.i.
Casema Telecom, Casema NV

Aangesteld als directeur zakelijke markt ad interim voor NV Casema Telecom. Casema Telecom, levert met 80 medewerkers een breed portfolio aan telecomdiensten in de groot zakelijke markt, waaronder rijksoverheid, groot industrieen, 2000 scholen (kennisnet) en telecom operators (Dutchtone, KPN mobile etc..), Het portfolio voorziet in Leased Lines en Voicediensten (ISDN30 en 0800/0900 services), omzet 40 miljoen euro

De interimopdracht omvat het opleveren van een organisatie (Casema Telecom) die qua structuur en bemensing zelfstandig succesvol kan opereren, haar gestelde doelen kan voorspellen en halen en in staat is zichzelf te verbeteren. De Financiele EOY 2002 targets zijn gehaald, en het proces van koers zetten en structurering van de organisatie ligt op schema.

Met 30 jaar ervaring en circa 1,35 miljoen huishoudens als klant behoort Casema bij de top 3 toonaangevende Nederlandse kabelexploitanten. Naast kabeltelevisie is Casema actief op het gebied van digitale interactieve televisie en Internet (Wanadoo) & Telefonie


Maart 2001 - Mei 2002
Manager Internet & Telefonie a.i.
Casema NV

Eindverantwoordelijk voor de Business Line Internet & Telefonie. Een situatie van minimale groei en negatief marktimago is omgebogen. Het resultaat is dat Casema met het product Wanadoo Cable (internet via de kabel) de snelst groeiende internetservice provider is geworden van Nederland. Het totale klantenbestand is gegroeid met 100% (50.000 klanten) in de laatste 3 kwartalen van 2001. De jaardoelstellingen (groei internetklanten, EBITDA en klanttevredenheid) zijn gehaald. De koers voor Casema in termen van winstgevendheid, imago en marktpositionering is weer hervonden.

Enkele kenmerken van de functie: P&L eindverantwoordelijk, directe aansturing van Marketing/Communicatie en Sales, Produktmanagement, Customer Care, Service en installatie, en Network operations, herstructurering business line, Markt-en produkt herpositionering, Groeidoelstelling 40.000 klanten extra EOY 2001 (van 60K -> 100K), strategie lange termijn, etc..



September 2000 - februari 2001
Program Director a.i.
Implementatie
Autobytel Europe Holding

autobytel is operationeel geworden in 1995 in Amerika en in 1999 bereikte het een aantal van een half miljoen verkochte auto's via het E-business netwerk met 6000 aangesloten dealers. Autobytel.Europe Holdings B.V. is het Europese hoofdkantoor.

De introductie van Autobytel was reeds 4 maal uitgesteld en 1 jaar vertraagd. Ik ben verzocht om vanuit de Europese holding de verantwoordelijkheid te nemen voor een laatste poging om dit E-business initiatief voor Nederland succesvol te maken.

Een situatie van onzekerheid, geen focus, geen duidelijke organisatiestructuur is omgebogen naar een situatie waarin door een internationaal team van (business) ontwikkelaars, de directie van ABT nl en de Nederlandse markt voorzien is van een automotive portaal geschoeid op het business model van Autobytel. Het vertrouwen van de Nederlandse aandeelhouders (Pon Holding, Telegraaf en Achmea), de aangesloten 130 dealers en de financi‰le partners (Postbank en Centraal Beheer) is wederom hersteld in deze startup.
De introductie van de website was op 31 januari 2001, tijdig voor de Auto Rai in februari 2001.



Januari 2000 - September 2000
Program Director a.i.
Landelijke Introductie/launch ADSL / Mxstream
Cisco Systems / KPN Telecom


Mxstream/ADSL is de netwerkdienst die KPN per 1 augustus 2000 aan de Nederlandse markt aanbiedt. Het is het antwoord van KPN op snelle broadband internet faciliteiten zoals kabelmaatschappijen die in een snel groeiende markt aanbieden. Cisco is de hoofdleverancier en integrator voor dit state of the art ADSL/IP netwerk, orderwaarde > 100 miljoen dollar.
Cisco en KPN kwamen begin dit jaar in de problemen door het plotseling uitvallen van de programdirector die vanuit Cisco het project voor Mxstream/ADSL leidde. Auke is benaderd door de directie van Cisco Europa om deze functie ad-interim te vervullen bij Cisco Systems. Geconfronteerd met een uitloop van 2 maanden en een zeer ambitieus uitrolschema is hij en zijn team er in geslaagd alles volgens contract en planning aan KPN te leveren en te integreren. KPN kon op basis van dit resultaat de dienst succesvol introduceren per 1 augustus 2000.

Al met al een complexe uitdaging die naar grote tevredenheid van de opdrachtgever de directie van Cisco Systems Europe en KPN is uitgevoerd.



1999 - 2000
ICT manager a.i.
Vedior Nederland NV


De afdeling ICT van Vedior Nederland NV (40 eigen medewerkers, >70 extern) beheert de ICT infrastructuur en alle informatiesystemen van Vedior NL. De afdeling borgt onder andere alle geautomatiseerde administratieve processen, zoals verloning aan 43.000 medewerkers (vast en uitzendkrachten) en facturatie aan klanten (inleners), jaaromzet in Nederland 1,2 miljard gulden.
Begin 1999 is Auke aangesteld als interim ICT Manager. Zijn opdracht is de businesscontinu‹teit van Vedior veiligstellen tot in het nieuwe Millennium en daarna, hij heeft de ICT afdeling en projectenportefeuille geherstructureerd en aangestuurd.

Onder zijn leiding zijn een vijftal programma's succesvol gerealiseerd:
1. Co”rdinatie en sturing van een reorganisatie van de ICT afdeling;
2. Vervanging huidige ICT infrastructuur. De volgende eigenschappen kenmerken dit ingrijpende programma; Projectorganisatie 40 - 150 medewerkers, 10 onderaannemers (KPN, EDS, Siemens, etc...), WAN, LAN, opleiding van 2000 eindgebruikers, vervanging bekabeling in alle 381 kantoren, installatie 1625 Pc's, 390 servers, Windows NT, Novell, Groupwise en Office, etc..;
3. Millennium bestendig maken kernapplicaties. De 4 kernsystemen van Vedior zijn versneld millenniumproof gemaakt;
4. Co”rdinatie en sturing over alle millenniumprojecten bij Vedior NL;
5. Integratie van Eurofocus in de bestaande ICT infrastructuur. Het huidige frontoffice systeem wordt vervangen door een centrale web-based applicatie. De conversie van data (uitzendkrachten en inleners) naar dit nieuwe systeem, realisatie van een interface met het backofficesysteem en het beheer van de nieuwe applicatie zijn kenmerken van dit project.

De beginstatus van onzekerheid is onder leiding van Auke omgebogen naar een beheersbare programmasturing dat vertrouwen schept bij directie, management en medewerkers. In zijn functie rapporteert hij aan de directie van Vedior Nederland en de IT directie van Vedior Holding NV.
1998 - 1999



ICT manager a.i.

Business Support Desk
(5 Call Centers)
KPN Telecom


De Business Support Desk is de klantingang (Call Center/Helpdesk) van KPN Telecom voor haar top 700 klanten (Defensie, Shell, KLM, AEX, etc...). 200 Medewerkers voeren de regie over het Incidentenmanagement en problemmanagement m.b.t. de Telecom rand - en infrastructuur voor deze klanten gedurende 24 uur, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar. Auke is aangesteld als ad-interim ICT manager binnen het managementteam van de BSD. Op basis van zijn inzichten in klantloyaliteit en de toepassing van (Call center) ICT technologie‰n is hem gevraagd de huidige koers van het ICT beleid om te vormen naar een toekomst beleid en uitvoering. De opdracht is succesvol uitgevoerd.
Onder zijn aansturing en leiding zijn de volgende resultaten behaald:
* Uitfasering Servicemanagement systeem Servasure;
* Herinrichting van de BSD organisatie en ICT infrastructuur op basis van nieuw Service management systeem, M&M007;
* Vervaardiging Business Informatie Plan (BIP).
* Start van enkele gedefinieerde projecten uit het BIP; Contactmanagement system, CTI koppeling, E-mail communicatie channel, Self-serve Website.


1998
ICT manager
2 Call Centers
KLM (ETS)

In 1997 tekenden KLM (Euro Telenet Services) en CMG een contract voor de ontwikkeling, implementatie en beheer van een virtueel Call Center voor KLM (Amsterdam 800 werkplekken en Norwich, UK, 400 werkplekken). Auke werd aangesteld als ICT manager om het uitbestede beheer (door CMG uitgevoerd) van de twee Call Centers op te zetten. Onder zijn verantwoordelijkheid werd binnen 7 maanden tijd een geheel nieuwe EDP afdeling opgezet. Met 40 mensen sterk en 5 gecontracteerde onderaannemers was deze afdeling in staat om het beheer en de nieuwe ontwikkelingen van 2 fysieke call centers succesvol uit te voeren.


1997
Bid manager
I&AT, TU Customer Services

PTT TelecomPTT Telecom I&AT heeft Auke als bidmanager en beoogd projectmanager voor het project FIT (Field Information Terminal) ingeschakeld. Auke was eindverantwoordelijk voor het vervaardigen van een offerte aan PTT Telecom Marketing Verkoop Nederland (MVN). Het Bidteam bestond uit 12 medewerkers van I&AT en haar onderaannemers CMG, Hi-spex engineering en Interchange. Het project is uiteindelijk niet gegund aan I&AT, maar aan SIMAC.

PTT Telecom I&AT heeft een offerte uitgebracht voor een totaaloplossing voor het project Field Information Terminal Project van PTT Telecom MVN. Het voorzag in een oplossing die 2 tot 4 duizend "field engineers" van Telecom voorziet van een mobiel datacom systeem (laptop, GSM, printer) met behulp waarvan werkorders kunnen worden gepresenteerd en verwerkt. Service-orders (M&M007 en Servasure) en installatie orders (AWO) worden middels de FIT server en GSM naar de Information terminals van de field engineers geleid. De totale orderwaarde bedroeg tussen de 20 en 30 miljoen.


1997
Interim manager, DeltaNet

Unisource Business NetworksUnisource Business Networks beheert o.a. het interne telefonienetwerk van KPN. Bij deze Voicedienst DeltaNet (20.000 interne telefonie-aansluitingen) is een reorganisatie doorgevoerd. Auke was als lid van een tweekoppig interim-managementteam verantwoordelijk voor de aanzet en doorvoering van deze reorganisatie waarbij de samenvoeging van de UBN-helpdesk (Unisource) en de Business Support Desk (PTT Telecom) het uitgangspunt was.

De strategie tot verbetering is doorgevoerd door middel van een reorganisatie van verschillende netwerkdienstonderdelen tot ‚‚n Cluster, inclusief benoeming van een clustermanager. De totale voicedienst bestond uit 83 FTE's. De hoofdelementen van deze, met succes, doorgevoerde reorganisatie waren:
* Samenbrengen van twee verschillende bedrijfsculturen;
* Procesredesign, fysieke herlocatie van de medewerkers en;
* Optimalisatie van de informatievoorziening.

Het servicelevel van de DeltaNet afdeling is meetbaar toegenomen, al tijdens het proces van reorganisatie en daarna. Dit tot grote tevredenheid van de klant KPN maar natuurlijk ook de DeltaNet medewerkers zelf



1995 - 1996
Interim manager
Systeemontwikkelings-Afdeling
VBA: Bloemenveiling Aalsmeer

Auke is als Interim manager Systeemontwikkeling werkzaam geweest bij de Bloemenveiling te Aalsmeer. In deze functie ondersteunde en verving hij de manager Systeembouw en Telecommunicatie (Afdeling met 45 medewerkers). In deze functie was hij ondermeer verantwoordelijk voor vier (systeem) ontwikkelings projecten:

* Implementatie van een bedrijfstelecommunicatienetwerk gebaseerd op de MD110 PABX van Ericsson. Het betrof een totale vervanging van de oude analoge centrale door een digitaal communicatienetwerk met 7000 aansluitingen, geleverd door PTT Telecom. (fl 10M, 55 medewerkers);
* Een verkoopinformatiesysteem voor het BemiddelingsBureau van de Veiling (60 werkplekken);
* Een informatiedienst die met behulp van Videotext prijsinformatie betreffende geveilde partijen aan kwekers verstrekt;
* Invoering Client / Server Applicatiebeheer.



1995
Projectmanager DeciBel; Landelijke systemen

I&AT, project DeciBel
PTT Telecom

PTT Telecom heeft door middel van haar project DeciBel het nummerplan geniformeerd naar 10 cijfers en doorgevoerd in haar eigen infrastructuur en bij al haar klanten. Auke is als projectmanager vanuit de automatiseringsafdeling van Telecom (I&AT) verantwoordelijk geweest voor de aanpassing (omnummering) van alle zogenaamde landelijke informatiesystemen. Samen met zijn team van 5 consultants voerden zij de regie over de detectie, impactanalyse en aanpassingen in software en databases van circa 160 informatiesystemen.

Op 10 oktober 1995 verliep de introductie van het nieuwe nummerplan nagenoeg vlekkeloos. De landelijke informatiesystemen ondersteunden de bedrijfsprocessen van PTT Telecom vanaf 10-10-1995 geheel tiencijferig.


Werkervaring (Chronologisch overzicht)

1986 - 2003
Diverse werkervaringen* Als adviseur zorgdragen voor analyse, ontwerp en deels implementatie van een nieuwe sales-organisatie, bij City Promotions Geographics te Deventer
* Als programmamanager bij Cisco systems verantwoordelijk voor het in de markt zetten van een schaalbare en beheersbare ADSL service bij KPN. De marketingnaam van de dienst is -Mxstream-.
* Als ICT manager a.i bij Vedior Nederland verantwoordelijk voor aansturing en herstructurering van de ICT afdeling en IT projectenportefeuille.
* Als IT manager a.i. bij de Business Support Desk van KPN Telecom verantwoordelijk voor het ICT management.
* Als Management Consultant in opdracht van de directie van de Universiteitsbibliotheek Leiden belast met het vervaardigen van een beleidsplan voor de ontwikkeling van een platform voor digitale documenten.
* Als Management Consultant betrokken bij de reorganisatie van KPN Telecom LNO Telefonie V&N (Centralisatie Exchangedata Pool).
* Als Management Consultant ondersteuning geboden aan management-team van MCS Europe bij de marktintroductie van een two-way data Satellite service in Europa.
* Gedetacheerd als Projectmanager bij PTT Telecom I&AT t.b.v. BIC-T (projecteam 12 medewerkers). Het BIC-T project realiseerde het management information systems voor Telecom m.b.v. Powerplay en Oracle.
* Projectmanager; Het correctief en adaptief software onderhoud op het verbruikersinformatiesysteem VISAT (Cobol, UFAS, GCOS7), en opstellen van functionele specificaties voor het meerwerk. T.b.v. nutsbedrijf Westergo te Sneek
* Projectmanagement Fixed Price/Time project (1.100K , 12 man) De conversie binnen tijd en geld van het SZ-systeem (de centrale applicatie van het Ministerie van Sociale Zaken, die de allocatie van rijksuitkeringen (1Mld/week) inzake sociale uitkeringen aan gemeenten uitvoert). De conversie vond plaats naar een nieuw te plaatsen Mainframe (DPS7000/VEGA) bij het RCC te Apeldoorn.
* Projectleider Fixed Price/Fixed Date project (600KFL, 10 medewerkers) Systeemintegratieproject bij Energie Delfland;
* Aangesteld voor Intercommunaal Gasbedrijf Westergo als Project-manager voor een Fixed Price project (1.700 K/30 man/vrouw):- installatie Hardware infrastructuur (netwerk, mainframe, midframe etc..) en vervanging/conversie oude primaire bedrijfssystemen door installatie/implementatie financieel/logistieke pakketten van BAAN Info Systems.
* Werkzaam geweest bij RCZ NH Computercentrum als Systeemontwerper m.b.v. PACBASE (4GL Case-tool)
* Bij Wolters Kluwer Rechtswetenschappen ingezet als Systeemontwerper / programmeur COBOL Systeemontwikkelingsproject
* Software Engineer SIDAX/COBOL Systeemontwikkelings-project VISAT 7ooo; een totaal informatiesysteem voor Nutsbedrijven; - Definitiestudie, Functioneel Ontwerp - Detail Ontwerp, Realisatie
* Assistent accountant - boekhoudcontrole bij midden- en kleinbedrijf / opstellen jaarrekening/balans
Werkervaring (samenvatting)
Dec 1999 - heden Interimmanagement1. Directeur / eigenaar
Sept 1998Qolor BV IT managers1. Principal Consultant / Interim manager
1998CMG Call Centers BV1. Accountmanager / Teammanager
1994 - 1997CMG Telecommunicaties & Utilities BV1. Management Consultant
1988 - 1993Bull Nederland N.V. Systeemhuis1. Accountmanager2. Projectmanager3. Systeemontwerper4. Software Engineer
1987-1988Thorbecke Academie1. Student assistent / Netwerkwerkbeheerder
1986Moret & Limperg1. Assistent accountant


Opleiding interimmanager

Propaedeuse Rechtsgeleerdheid, Rijksuniversiteit Groningen
* Nederlandse Academie voor overheidsmanagement, Thorbecke Academie


 beschikbaar?