Flex Manager
De top 21150 Flexmanagers van Nederland
21150 professionals

Curriculum Vitae

Interim manager / consultant: 28523

Beschikbaar vanaf (d/m/j): 07/02/2011, voor dagen per week: 4

CV geschreven in de taal: Nederlands


 Kandidaat selecteren Volgend CV >>

interimmanagement TIP: soortgelijke CVs vinden

Senior communicatieadviseur

Senior communicatieadviseur

Werkervaring interimmanager

februari 2009 ? mei 2010 Hogeschool Tio afstudeercoach ? 1 dag per week
Het begeleiden en coachen van studenten tijdens het afstuderen. De studenten doen een marktonderzoek, een haalbaarheidsonderzoek of een postioneringsonderzoek ter afronding van hun HBO-studie Hotel- en Eventmanagement of Internationaal Toeristisch Management.

september 2009 ? januari 2010 ? Achmea Zorg ? coördinator en senior communicatieadviseur (interim basis)
Verantwoordelijk voor het herstructureren en formeren van het nieuwe team Interne Communicatie. Daarnaast betere samenwerking en afstemming zoeken en realiseren met verschillende afdelingen en teams als HR, Marketing en Marketingcommunicatie . Ook verantwoordelijk voor het beter stroomlijnen en opzetten van efficiëntere interne communicatieprocessen. Taken liggen ook op het gebied van internal branding, integrale inzet nieuwe media en het conceptueel neerzetten van interne bijeenkomsten in intensievere samenwerking met partners in de zorg.

april 2009 ? september 2009 AMC ? senior communicatieadviseur (interim basis)
Strategisch advies en postionering van een nieuwe polikliniek op het gebied van aandoeningen in het spijsverteringskanaal. Dit is een zogenaamde sneldiagnostiek-polikliniek. Een nieuw en innovatief traject binnen het AMC, omdat de poli multidisciplinair is opgezet. Verantwoordelijk voor het intern en extern op de kaart zetten van de polikliniek. Naast een strategisch positioneringsplan, heb ik de vertaalslag gemaakt naar een concreet én implementeerbaar plan van aanpak. Plus de aanzet gegeven tot een website met een beveiligd deel voor de verwijzers, een patiëntenvoorlichtingsfilm en promotiefilm over de nieuwe polikliniek, een interne nieuwsbrief et cetera.


september 2008 ? december 2008 ING Bank Amsterdam Zuidoost- communicatiemanager interne communicatie (interim basis)
Verantwoordelijk voor de communicatieve -en projectbegeleiding van een aantal integratieprojecten binnen het domein Advies & Kantoren. Ik heb alle interne communicatie rondom een grote pilot verzorgd en verankerd. In deze pilot werden alle processen en scenario's getest voor de toekomstige nieuwe ING. Ook communicatie van overdrachtsactiviteiten naar de 'nieuwe' bank. Dit betrof zowel het maken van strategische communicatieplannen -pensioencommunicatieplan 2009-, als communicatie via diverse kanalen naar verschillende doelgroepen. Meegewerkt aan de ontwikkeling van het lokale marketingbeleid voor de kantoren.
Allemaal projecten gemanaged onder hoge tijdsdruk, met veel weerstand en een hoge mate van complexiteit en zeer uiteenlopende belangen.

oktober 2007 ? juli 2008 Stichting Pensioenfonds IBM Nederland (SPIN) Amstelveen ? senior communicatieadviseur (interim basis)
Leiding over uiteenlopende complexe communicatieprojecten. Het pensioenfonds heeft een aantal taken geoutsourct naar een externe pensioenuitvoerder. De vaak complexe communicatie richting bestuur, deelnemers, gepensioneerden en externe stakeholders -AFM, DNB, IBM etc.- vraagt een sensitieve aanpak om alle betrokkenen op één lijn te krijgen.
Ik heb een strategisch beleids -en communicatieplan geschreven voor de komende jaren. Een aantal pensioeninformatieboekjes heb ik herschreven en een nieuw boekje zelf geschreven. Dit in nauw overleg met de jurist, de actuaris en de afdeling Beleggen. Ook heb ik de eerste projectaanzet gegeven tot het maken van een best practice (pensioencommunicatie) voor de AFM.
Ik heb het team (9 personen) gecoacht en begeleid tijdens de outsourcing. Dit was tevens mijn eindopdracht ter afronding van de Post-bachelor Coaching en Begeleiding.

januari 2007 ? juli 2007 KPN Den Haag ? senior communicatieadviseur (interim basis)
Verantwoordelijk voor de implementatie van een corporate sprekersbureau. De betrokken medewerkers heb ik gecoacht tijdens het opzetten van het sprekersbureau.Door de implementatie van het sprekersbureau kwamen er voor de betrokken medewerkers, nieuwe taken bij waarbij intensieve (leer)begeleiding nodig was. Ik heb alle sprekersverzoeken gecentraliseerd,
de internationale congreswereld pro-actief benaderd en free publicity gegenereerd om inspraak te krijgen in de externe congresprogrammering.
Ik heb de volgende marketingcommunicatiemiddelen ontwikkeld: virtueel sprekersbureau op intranet, toegang via internet, corporate presentatie, presentatiemodules, sprekerspool opgezet en sprekerstrainingen ingekocht.

2005 ? 2006 ICTU Den Haag ? coördinator evenementen en communicatieadviseur (interim basis)
Strategisch communicatieadvies geformuleerd en gegeven om uiteindelijke één uniform gezicht en boodschap extern uit te dragen. Door het centraliseren, coördineren en organiseren van alle (elektronische overheids)evenementen door alle bestuurslagen heen, heb ik bijgedragen aan de positionering van het 'merk' e-overheid. Het kenniscentrum waarvoor ik werkte, had de opdracht om alle e-overheidsprogramma- en initiatieven -visueel en overheidsbreed- onder één merk-of vlag te bundelen.

2004 ? 2005 Hogeschool van Amsterdam lectoraten Techniek Amsterdam ? projectmanager communicatie
Hier heb ik marketingcommunicatie in de breedste zin van de discipline geïntroduceerd. Twee technische lectoraten heb ik op de kaart gezet met behulp en ontwikkeling van een breed palet aan Nederlands- en Engelstalige middelen: websites, beeldbanken, publicaties, films, presentaties en de organisatie van evenementen. Daarnaast was ik verantwoordelijk voor (vak)persvoorlichting en relatiemanagement.

1999 ? 2004 Consumentenbond Den Haag ? medewerker externe communicatie
Public relations en externe communicatie (met uitzondering van persvoorlichting en woordvoering) opgezet. Ik heb sprekersbeleid en sprekersadvies (sprekersbureau) geïmplementeerd. Verantwoordelijke voor de organisatie en sprekerscoördinatie van (inter)nationale congressen. Waaronder het internationale jubileumcongres- en feest. Communicatief verantwoordelijk voor een financiële campagne over pensioenen (lobby voor het Uniforme Pensioen Overzicht ? UPO), een zorgcampagne en een energiecampagne.
In samenwerking met de public affairs medewerker processen bedacht en beschreven voor -o.a. internationale en politieke- werkbezoeken, delegaties en reizen.
Naar aanleiding van een imago-onderzoek heb ik een PR- en accountplan gemaakt. Hieruit volgde de opdracht om alle stakeholders in kaart te brengen, de oprichting en begeleiding van kennisgroepen, een CRM-pakket te kopen en dit custom-made te implementeren.

1995 ? 1999 Verschillende inkoop- en accountmanagementfuncties
Ik heb bij Ven Groothandelscentrum in Diemen en Vanka Kawat in Leidschendam levensmiddelen internationaal ingekocht: verswaren, delicatessen en rijstprodukten. Hierbij altijd verantwoordelijk voor de promotie, evenementen, inkoopreizen en beursdeelnames.
Bij Unique Uitzendburo en een kleine IT-organisatie verkoopfuncties vervuld.


Opleiding interimmanager

1995 Franse taal -en letterkunde (propeadeuse behaald) met bovenbouwstudie Bedrijfscommunicatie (niet afgerond) Katholieke Universiteit Nijmegen

1992 (afgerond) Inkomend ?en Uitgaand Toerisme Tio College Haarlem
Dit is een HBO-opleiding: toerisme, recreatie, congresmanagement en hotellerie
Nima Marketing A en NGPR A (diploma's behaald)

2008/2009
ost-bachelor Professioneel Trainer via NCOI ? bezig
2008
Schrijven op taalniveaus ? Nederlands B1 ? pensioencommunicatie
2007/2008
Post-Bachelor Coaching en Begeleiding via NCOI - diploma
2007
Verschillende creatieve cursussen (beelddenken, gebruik van visuals)
2006
Webpagina?s I en II (Kellerhuis) - certificaat
Creatief schrijven (Boertien en Partners) in-company
2005
Prince 2 Foundation - certificaat
2005
Managementleergang Winst met ICT (iMAC i.s.m. De Baak) - certificaat
2004
Leidinggeven aan Projecten 1 Boertien en Partners - certificaat
2004
communicatieadviseur SRM - diploma
2003
Eventmarketing SRM - certificaat
2001
HBO Officemanagement (communicatie, informatie en organisatie) - diploma
1999/1996
Diverse vakinhoudelijke cursussenConsultancy interimmanagement a.i. kerncompetenties

analyseren, adviseren, concepten bedenken, strategie formuleren, innoveren en mensen en teams begeleiden en coachen.

Talenkennis interimmanager

Nederlands: uitstekend
Engels: uitstekend
Feans, zeer goed
Duits: goed

 Kandidaat selecteren Volgend CV >>

Interim managers zoeken:


interimmanagement Opdrachtomschrijving :